Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Εξουθενωτικά τα ωράρια των εργαζομένων της TT Games, το studio πίσω από τα παιχνίδια της σειράς Lego

*
Νέες αναφορές σχετικά με τα εξουθενωτικά ωράρια που υποβάλλονται εργαζόμενοι σε development studios στοχοποιούν την TT Games, την ομάδα πίσω από τη σειρά παιχνιδιών Lego. Ένα άρθρο που δημοσίευσε το Polygon περιγράφει μια άκρως αγχωτική κατάσταση κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του Lego Star Wars: The Skywalker Saga, ένα παιχνίδι που μόλις απέκτησε επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας αν και έχει ανακοινωθεί χρόνια – θα κυκλοφορήσει στις 5 Απριλίου για PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, Nintendo Switch και PC.

Τουλάχιστον 20 νυν και πρώην μέλη του προσωπικού της TT Games περιγράφουν μια εξαντλητική κατάσταση με υπεύθυνους που απαιτούν συνεχώς πολλές υπερωρίες από τους εργαζόμενούς τους. Μάλιστα οι περισσότεροι ισχυρίζονται πως αυτό το καθεστώς ισχύει από το 2005, όταν και ιδρύθηκε το studio. Μόνο που έως και το 2010 οι υπερωρίες ήταν εθελοντικές και επί πληρωμή. Έκτοτε οι υπερωρίες δε μεταφράζονται σε έξτρα χρήματα, ούτε μπορούν να εξαργυρωθούν με ρεπό. Επιπλέον πολλοί εργαζόμενοι σχολιάζουν πως 80 ή και 100 ώρες εργασίας την εβδομάδα είναι ένα σύνηθες φαινόμενο στο studio.


Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τέθηκε και το ζήτημα διαχωρισμού ανδρών και γυναικών καθώς δεν υπάρχουν στην εταιρεία θηλυκά υψηλόβαθμα στελέχη, ενώ ο μισθός των γυναικών είναι σημαντικά μικρότερος απ’ αυτόν των ανδρών στις αντίστοιχες θέσεις εργασίας εντός του studio. Όσο για το Lego Star Wars: The Skywalker Saga, το οποίο είναι υπό ανάπτυξη τα τελευταία 5 χρόνια, εργαζόμενοι αναφέρουν πως η παραγωγή του συνάντησε πολυάριθμα προβλήματα όταν υψηλόβαθμα στελέχη επέμειναν να χρησιμοποιηθεί μια μηχανή γραφικών της εταιρείας που παρουσιάζει πάρα πολλά bugs αντί για την πιο συνηθισμένη μηχανή Unreal.

Το 2021 λέγεται πως αποχώρησαν από την TT Games τουλάχιστον 40 άτομα (από τα 400 που την απαρτίζουν). Παρόλα αυτά, τελευταία τα πράγματα δείχνουν να κάνουν στροφή προς το καλύτερο καθώς μετά από εσωτερικά meetings για τη βελτίωση του εργατικού περιβάλλοντος που επικρατεί στο studio, πολλοί εργαζόμενοι έλαβαν επιπλέον μέρες διακοπών και γενναιόδωρα bonuses με τον μισθό τους. Σημειώνεται δε πως τους τελευταίους μήνες υπάρχει σημαντική μείωση των υπερωριών.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*