Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Επίσημη η εξαγορά της Mojang από την Microsoft

Η Microsoft επιβεβαίωσε και επίσημα την εξαγορά της Mojang, με το ποσό της συμφωνίας να φτάνει τα 2.5 δισεκατομμύρια δολάρια. Η αμερικανική εταιρεία τόνισε πως θα συνεχίσει να υποστηρίζει το Minecraft σε όλα τα formats που είναι διαθέσιμο, όπως είναι τα PC, iOS, PlayStation και Android. Επίσης, ο επικεφαλής του Xbox Phil Spencer σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η εταιρεία δεσμεύεται να αναπτύξει ακόμα περισσότερο το δημοφιλές franchise.



Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι το Minecraft είναι το κορυφαίο app σε έσοδα τόσο στο Apple Store όσο και στο Google Play.

Δείτε και ένα σχετικό video που δημοσιεύτηκε στο επίσημο κανάλι του Xbox.



Ενημέρωση 19:20
Από την περασμένη εβδομάδα υπήρξε έντονη φημολογία για την εξαγορά της Mojang απο την Microsoft, μέχρι που το απόγευμα της Δευτέρας η δεύτερη ανακοίνωσε και επίσημα την εν λόγω συμφωνία. Ωστόσο φαίνεται πως ο δημιουργός του Minecraft Markus "Notch" Persson δεν θα υφίσταται πλέον στην ομάδα, μιας και όπως ανέφερε το πρωί της Δευτέρας, στην περίπτωση που οριστικοποιηθεί η συμφωνία θα αποχωρήσει. Αξίζει να σημειωθεί, πως ο ίδιος δήλωσε ότι δεν αποχωρεί από την ομάδα για τα χρήματα, αλλά λόγω ιδεολογίας. Μπορείτε να διαβάσετε όλη την ανακοίνωση του developer εδώ.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
19 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Scott_Pilgrim
    • Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει, καθώς το Minecraft δεν με κέρδισε ποτέ. Αλλά θέλω να δω τι συνέπειες θα έχει αυτό στις αντίπαλες εταιρείες...

    • AnimaPura
    • Ο Notch ο μόνος κερδισμένος της υπόθεσης, ο οποίος παίρνει τα όποια λεφτά του αντιστοιχούν και αποχωρεί από την Mojang.

    • torico
    • πεταμενα λεφτα απο μεριας ms καλα οσο για τους τυπους του minecraft πανεξυπνοι,τωρα εχουν λεφτα μεχρι το τελος του κοσμου

    • Shepard
    • Ετσι όπως παει η ΜΣ, θα χτυπησει κανα στουντιο-σταθμο στο gaming και θα μεινουν ολοι κοκκαλο!

      Νομιζω εβαλαν ένα εξαιρετικο exclusive, στο μελλον, στη φαρέτρα τους. Και δεν είναι μονο για τις οικιακες κονσόλες ;)

    • BigDaddy
    • Μεχρι στιγμης βλεπω τη ms να βαραει μυγες μεχρι να χτυπησει καλο στουντιο που να φερνουν μεγαλα ονοματα παιχνιδιων στις κονσολες στο hardcore gaming καλημερα ζωη.
      Ωστοσο οπως λεει ο raysod ουτε εμενα με εχει κερδισει και πολυς κοσμος ζει χωρις αυτο.Απλως ειναι καλο για τα κινητα.

    • Ben Masters
    • Δύσκολο να έχεις ολοκληρωμένη άποψη ... πολλά τα λεφτά για έναν τίτλο στην ουσία , ο οποίος όμως έχει ξεσκιστεί να πουλά και να φέρνει τρελά έσοδα . Θα συνεχίσει να πουλά ή θα το βαρεθεί ο κόσμος ?
      Προφανώς ο τίτλος θα απευθύνεται σε όλο το οικοσύστημα των windows , όχι μόνο στις κονσόλες . Επίσης δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην συνεχίσει να βγαίνει και σε Sony , Nintendo πλατφόρμες , αφού θα ρέει το χρήμα .
      Επίσης δεν ξέρω μήπως οι άνθρωποι της Microsoft έχουν δει , behind closed doors που λένε , την επόμενη δουλειά της Mojang και τρελάθηκαν .... ποιος ξέρει .
      Σαν gamer θα προτιμούσα να τα έριχναν για 3-4 στούντιο που θα έφτιαχναν τον έναν τίτλο μετά τον άλλο και δεν θα γίνονταν ζήτουλες στη Square για το κάθε Tomb Raider ...
      Επιχειρηματικά όμως έχει ενδιαφέρον μια τέτοια κίνηση .

    • ABTR
    • Αντε ρε shepard αυτο περιμενουμε ολοι μας ποτε θα το κανει αυτο: Η NaughtyDog αυτην την στηγμη ειναι μια καλη επιλογη με 2,5 δις εξαγοραζει και την Sony μαζι χαχαχαχα Να σου μω ομως κατι γιατι δεν αγορασε την Bungie που ηταν και μερος τις επιτυχειας του xbox; Γιατι τους πιεζε να κανουν μονο Halo Και αυτοι αρνηθηκαν; μηπως; (μονο Halo ευκολο χρημα) Rare κανε μονο kinect(Kinect το ευκολο χρημα τις εποχης που περασε) Την Remedy γιατι δεν την αγοραζει; α νε ο Αλαν δεν πουλησε πανω απο 10 εκ Την Εpic; Μονο το Gears ; παρε την epic να σου κανει κατι αλλο. To tomb raider Ryse dead rising time exclusives μονο; και τοσα αλλα.... Αλλα παντα ετσι ηταν εδινε χρηματα να εξαγορασει γνωστα games χωρις ποτε να επενδυει σε κατι νεο Αυτο λεγετε και καπιταλισμος οπως εχει πει και ο Παυλος
      Το minecraft αγοραστηκε για τους ιδιους λογους και κυριως να σπρωξει τα windows phone Προφανως θα το ενσωματοσουν αργοτερα και αλλου με 0,99 εως 100 ευρω το τουβλακι lol

    • alex4444
    • Η microsoft απο τη στιγμη που δεν εχει πολλα δικα της στουντιο με μεγαλη γκαμα τιτλων, θα αγορασει αρκετα ετοιμα κι εξελιξιμα. Και καλα κανει κατα τη γνωμη μου.

      Η ομαδα που εφερε το minecraft ειναι μια ελπιδοφορα προσθηκη στη φαρετρα του οικοσυστηματος των windows, το δε franchise παιρνει ακομη πολλη εκμεταλλευση, αν σκεφτουμε οτι εγινε μοδα της εποχης χωρις καποια διαφημιση και παραπλευρα προιοντα(σειρες/ταινιες/κουκλακια). Ειδωμεν.

*