Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Apple πρόσθεσε το Liyla And The Shadows of War στο App Store

Την εβδομάδα που μας πέρασε η Apple αποφάσισε να μην συμπεριλάβει στο ηλεκτρονικό της κατάστημα το Liyla And The Shadows of War, ένα platformer που διαδραματίζεται στην λωρίδα της Γάζας, θεωρώντας πως το πολιτικό του υπόβαθρο το καθιστά ακατάλληλο για να μπει στην κατηγορία “Games”. Πρότεινε μάλιστα στον δημιουργό του Rasheed Abueideh να επανεξετάσει την κατηγορία της εφαρμογής του, καθώς θα ταίριαζε καλύτερα στην κατηγορία “News” για παράδειγμα. Ο Rasheed δημοσίευσε ένα screenshot στα social media με την απάντηση της Apple, η οποία λίγο πολύ δεν αναγνωρίζει ως video game τη δουλειά του, λόγω του διφορούμενου θέματος στο σενάριό του, κάτι που μάλλον δε θα συνέβαινε αντίστοιχα για ένα βιβλίο ή κάποιου άλλου είδους τρόπο έκφρασης.



Όπως ήταν αναμενόμενο, οι υποστηρικτές του παιχνιδιού, το οποίο έχει καταφέρει να κερδίσει διάφορα βραβεία σε events που συμμετείχε, διαμαρτυρήθηκαν μαζικά στην εταιρεία του Κουπερτίνο, αναγκάζοντάς την να αλλάξει απόφαση και να συμπεριλάβει κανονικά στο App Store το Liya And The Shadows of War. O δημιουργός του με νέα δημοσίευση ευχαρίστησε τον κόσμο που με την συμπεριφορά του βοήθησε να μπει θετικό τέλος στην ιστορία. Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι αντίστοιχο, αφού ούτε το The Binding of Isaac είχε καταφέρει να περάσει τους ελέγχους της Apple και πολλοί πιστεύουν πως ίσως είναι η ώρα να αλλάξει ο αναχρονιστικός τρόπος που αντιμετωπίζονται πολλές φορές τα video games σε σχέση με άλλους τρόπους έκφρασης. Οι αλλαγές στoυς όρους χρήσης του App Store θα ήταν μια καλή αρχή.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*