Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Capcom κατηγορείται για κλοπή φωτογραφιών που χρησιμοποιήθηκαν στις σειρές Resident Evil και Devil May Cry

*
Καλλιτέχνιδα ισχυρίζεται ότι προκειμένου να δημιουργήσει τα παιχνίδια Resident Evil και Devil May Cry, η Capcom έκλεψε φωτογραφίες της. Σύμφωνα με δημοσίευμα, η Judy A. Juracek κατάθεσε μήνυση όπου αναφέρει ότι η Capcom χρησιμοποίησε φωτογραφίες της δίχως να έχει προηγουμένως λάβει τις απαραίτητες άδειες και τις χρησιμοποίησε για τη δημιουργία μερικών από τα video games της, άκόμα και το λογότυπο του Resident Evil 4.



Στο επίκεντρο της διαμάχης βρίσκεται το βιβλίο της Juracek με τίτλο Surfaces, που κυκλοφόρησε το 1996 και περιλαμβάνει ένα CD-ROM με εικόνες, η χρήση των οποίων για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί συγκεκριμένη άδεια. Η καταγγέλουσα υποστηρίζει ότι η Capcom χρησιμοποίησε τουλάχιστο 80 φωτογραφίες της, σε 200 περιπτώσεις, μεταξύ άλλων το texture ενός θρυμματισμένου γυαλιού για τη δημιουργία του λογότυπου του Resident Evil 4. Η Juracek λέει ότι τράβηκε τη συγκεκριμένη φωτογραφία στην Ιταλία. Ακόμα, μια φωτογραφία που τράβηξε σε πανσιόν στο Newport χρησιμοποιήθηκε στο Resident Evil 4 και σημειώνει ότι το κοινό δεν έχει πρόσβαση ή άδεια να φωτογραφίζει το εσωτερικό του κτιρίου αυτού.



Ως αποδεικτικό στοιχείο, η Judy A. Juracek χρησιμοποιεί τα δεδομένα της Capcom που διέρρευσαν το 2020 και περιλαμβάνουν φωτογραφίες και artwork από τη σειρά Resident Evil και άλλα παιχνίδια. Η καλλιτέχνιδα ζητάει αποζημίωση $12 εκ. για καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων και επιπλέον, από $2.500 έως $25.000 για κάθε φωτογραφία που χρησιμοποιήθηκε. Εκπρόσωπος της Capcom δήλωσε πως έχει ενημερωθεί για την αγωγή, όμως αρνήθηκε να σχολιάσει. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*