Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Nintendo κερδίζει το δικαστήριο κατά του RomUniverse και μαζί 2.1 εκ. δολάρια ως αποζημίωση

*
Η Nintendo ξεκίνησε το 2019 έναν αγώνα κατά της ιστοσελίδας RomUniverse που παρείχε και πουλούσε ROMs για τα παιχνίδια της και κατάφερε να κερδίσει το σχετικό δικαστήριο. Ο Matthew Storman που «έτρεχε» το πειρατικό site αποφάσισε να αντιμετωπίσει την Nintendo στο δικαστήριο, προσπαθώντας πάντως να πείσει πως τα ROMs δεν τα ανέβαζε ο ίδιος. Οι δικηγόροι της ιαπωνικής εταιρείας βρήκαν κάποια δημόσια αναφορά του ιδίου πως όντως το έκανε αυτός, οπότε και το τελευταίο επιχείρημα της υπεράσπισης κατέπεσε. Η Nintendo ζήτησε 90.000 δολάρια για κάθε ένα από τα 49 παιχνίδια που εμφανίζονταν στο site, ωστόσο το δικαστήριο αποφάσισε η αποζημίωση να φτάσει τα 35.000 δολάρια (για το κάθε ένα). Πέραν αυτού, επιδικάστηκε και ένα ποσό 400.000 δολαρίων για παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων. Ιδιαίτερα επιβαρυντικό για τον Storman, πάντως, ήταν πως όχι μόνο προσέφερε πειρατικά αντίτυπα, αλλά οι χρήστες που ήθελαν πιο άμεση πρόσβαση, καλούνταν να πληρώσουν 30 δολάρια σε μορφή συνδρομής. Μάλιστα, εκτιμάται πως ο ιδιοκτήτης κατάφερε να βγάλει περί τα 36 χιλιάδες δολάρια από αυτές τις συναλλαγές.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*