Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Ubisoft μεταφέρει το τουρνουά Rainbow Six Siege από το Abu Dhabi

*
Το τουρνουά του Rainbow Six Siege, που αρχικά προοριζόταν για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και συγκεκριμένα για το Abu Dhabi, θα διεξαχθεί σε άλλη περιοχή, έπειτα από απόφαση της Ubisoft. Μέχρι σήμερα, η Ubisoft σχεδίαζε να διοργανώσει ένα "Six Major", ένα μεγάλο competitive event για τους παίκτες του Rainbow Six Siege, στο Abu Dhabi. Ωστόσο έπειτα από διαμαρτυρία παικτών στα social media, η Ubisoft αποφάσισε να το «μετακινήσει».

Η θέση της Ubisoft ήταν ότι "έχει αναδυθεί μια ενθουσιώδης ανταγωνιστική σκηνή στην περιοχή MENA (Middle East and North Africa), μια κοινότητα τοπικών παικτών και fans που ήθελαν να αναδείξουν και να γιορτάσουν. Η Ubisoft πίστευε επίσης πως επειδή ενδέχεται να υπάρξουν συγκρούσεις ανάμεσα στην κοινότητα των esports και σε μία κυβέρνηση η οποία δείχνει μικρό σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, μία "συλλογική συμφωνία" μεταξύ του εκδότη, και του τοπικού υπευθύνου των esports και των ΗΑΕ θα είχε ως αποτέλεσμα μια εκδήλωση στην οποία θα ήταν όλοι ευπρόσδεκτοι ανεξάρτητα από το πολιτισμικό τους υπόβαθρό, τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, το φύλο τους και άλλα ατομικά χαρακτηριστικά.

Παρόλα αυτά, η πρόταση αυτή δεν έγινε αποδεκτή από τους παίκτες και τους fans. Πολύ γρήγορα έλαβε χώρα ένα ψήφισμα το οποίο απαιτούσε την μεταφορά του τουρνουά και υπέγραψαν πάνω από 13.000 άτομα. Το ψήφισμα βασιζόταν επάνω στο ότι τον τελευταίο χρόνο έχουν καταγραφεί σοβαρά ζητήματα σχετικά με την ποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας που αφορούν μαστιγώματα, πρόστιμα, επελάσεις, δολοφονίες κ.τ.λ. Έτσι τα μέλη της κοινότητας έκριναν πως μία τέτοια κίνηση είναι επικίνδυνη και οπισθοδρομική.

Μόλις 24 ώρες αργότερα, η Ubisoft απάντησε ανακοινώνοντας ότι το τουρνουά θα μεταφερθεί εφόσον αφού "τα μέλη της διεθνούς κοινότητας Siege αμφισβητούν έντονα αυτή την επιλογή".


Συγκεκριμένα ανέφερε πως πρωτεύουσα σημασία έχει η ευημερία και η ασφάλεια των συμμετεχόντων, και πως τα μέλη της εταιρείας είναι περήφανα για την διαφορετικότητα και την αποδοχή που αντιπροσωπεύει το Rainbow Six Siege. Ταυτόχρονα επισήμανε πως η επιλογή της τοποθεσίας έγινε έπειτα από πολλές συζητήσεις με τοπικές ομάδες της περιοχής και σκοπός ήταν να διοργανωθεί ένα τουρνουά όπου όλοι θα έχουν θέση. Ωστόσο η Ubisoft άκουσε τα μέλη της κοινότητας και πάρθηκε η απόφαση να μεταφερθεί η τοποθεσία του τουρνουά, αλλά η ακριβής περιοχή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη. Παρόλα αυτά η εταιρεία έκανε γνωστό πως θα συνεχίσει να αναπτύσσει ανταγωνιστικές δραστηριότητες στη MENA, διότι οι περιοχές αυτές εξελίσσονται και αναπτύσσονται συνεχώς και πρέπει να υπάρξει υποστήριξη και αφοσίωση.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Ubisoft Montreal

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Ubisoft

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Tom Clancy's Rainbow Six: Siege
    • 18+ pegi 18+
      • 7.7 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (9)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://rainbow6.ubi.com/siege/en-GB/ FOLLOWERS 10 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 7

    ENTERNITY SCORE
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*