Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Valve απαντάει στις κατηγορίες της Κομισιόν για το geo-blocking τίτλων

*
Πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγόρησε τη Valve και άλλους μεγάλους publishers, σχετικά με τις πρακτικές geo-blocking που ακολουθούν στις πωλήσεις ψηφιακών τίτλων. Τη σκυτάλη τώρα πήρε η Valve που απάντησε μέσω ενός δελτίου τύπου. Η εταιρεία αναφέρει οτι οι κατηγορίες της Κομισιόν δεν σχετίζονται με της πωλήσεις PC games στο Steam αλλά με την ενεργοποίηση των κωδικών. Πιο συγκεκριμένα, η Valve ρίχνει το βάρος στους publishers, λέγοντας οτι οι ίδιοι ζητάνε το geo-blocking στους κωδικούς των παιχνιδιών που πωλούνται μέσω Steam. Επιπλέον, η Valve υποστηρίζει πως η παροχή κωδικών για το Steam γίνεται δωρεάν και δεν λαβαίνει μερίδιο όταν ένα παιχνίδι πωλείται μέσω τρίτων. Ακόμα τα region locks αφορούν μόνο το 3% των παιχνιδιών που πωλούνται στο Steam, δεν πρόκειται για first-party τιτλους και δεν υπάρχει νόμος που να περιοριζει τα παραπάνω. Σημειώνουμε οτι η Valve εγκατέλειψε τα region στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2015, με λίγες μόνο εξαιρέσεις. Πλέον αναμένουμε τη συνέχεια εκ μέρους Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε μια υπόθεση που λογικά θα εξελιχθεί σε πινγκ πονγκ.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*