Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η ΕΕ απαιτεί την άρση geo-blocking της Valve και άλλων μεγάλων publishers

*
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να ασχοληθεί με τον τρόπο πώλησης video games για PC στις χώρες μέλη της Ένωσης και τα αποτελέσματα της έρευνας δεν ήταν της αρεσκείας της. Με επίσημη ανακοίνωση στρέφεται ενάντια στη Valve και πέντε ακόμα game publishers, Bandai Namco, Capcom, Focus Home, Koch Media και ZeniMax. Όλες κατηγορούνται για υιοθέτηση γεωγραφικών περιορισμών στα παιχνίδια που πουλάνε. Οι περιορισμοί αφορούν κωδικούς ενεργοποίησης παιχνιδιών που πωλούνται σε χώρες όπως οι Τσεχία, Εσθονία, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Σλοβακία και Ρουμανία, γεγονός που είναι αντίθετο με την πολιτική της Ε.Ε. για τον τρόπο λειτουργίας ψηφιακων αγορών. Ως αποτέλεσμα, κάτοικοι πιο ανεπτυγμένων χωρών, όπως η Γερμανία και η Γαλλία δεν μπορούν να αγοράσουν φτηνότερα παιχνίδια από τις παραπάνω χώρες και στη συνέχεια να τα χρησιμοποιούν στην πατρίδα τους. Η πρακτική των εταιρειών που καταδικάζει η Ε.Ε. δεν στερείται λογικής μιας και πρωταρχικός στόχος είναι η παροχή πρόσβασης σε ψηφιακό περιεχόμενο, ακόμα και σε πληθυσμούς με χαμηλό εισόδημα. Όμως οι κανόνες που υιοθέτησε η Ε.Ε. το 2018, απαγορεύουν την επιβολή γεωγραφικών περιορισμών, σε μια προσπάθεια για δημιουργία ενιαίας ψηφιακής αγοράς, στα πρότυπα των Η.Π.Α. Αναμένουμε ποια θα είναι η αντίδραση των εταιρειών. Πάντως, σε περίπτωση που η κατάσταση φτάσει στα άκρα, προβλέπονται πρόστιμα που φτάνουν στο 10% των εσόδων μιας εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*