Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Κάτοχοι PC δεν μπόρεσαν να αναπαράξουν video games λόγω προβλημάτων με το DRM

*
Πολλά ΑΑΑ παιχνίδια σε PC “αχρηστεύτηκαν” κατά το Σαββατοκύριακο. Ο λόγος ήταν πως η Denuvo, εταιρεία υπεύθυνη για το Digital Rights Management και Anti-cheat σύστημα των παιχνιδιών αντιμετώπιζε προβλήματα με τους servers της.

Την Κυριακή 07 Νοεμβρίου 2021, πολλοί παίκτες ανέφεραν στα social media πως δεν μπορούν να εκκινήσουν κάποια παιχνίδια στο PC τους, τα οποία χρησιμοποιούν τεχνολογία DRM. Υπήρξαν αναφορές για τα Guardians of the Galaxy, Football Manager 2022, Wolfenstein Youngblood, Planet Zoo, τα Tomb Raider, Tony Hawk’s Pro Skater 1+2, Mortal Kombat 11 και Total War Warhammer.


Φήμες κυκλοφορούν πως το πρόβλημα μπορεί να προκλήθηκε απο μια απλή λήξη ενός domain name. Ο λόγος για το codefusion.technology, το οποίο φαίνεται να χρησιμοποιείται απο το DRM software της Denuvo.

Χρήστες του Steam έδειξαν την αγανάκτησή τους σε ένα thread της πλατφόρμας, καθώς δεν μπορούσαν να παίξουν Guardians of the Galaxy. Ένας χρήστης έγραψε πως το πρόβλημα αναγνωρίστηκε απο την Square Enix σε προσωπικό μήνυμα.

Ένας developer του Football Manager 2022, απάντησε σε ένα άλλο Steam thread πως τα προβλήματα έχουν πλέον επιλυθεί.

Το σύστημα anti-cheat της Denuvo χρησιμοποιείται απο πάρα πολλά μεγάλα παιχνίδια της Ubisoft, της SEGA, της Capcom και πολλών άλλων εταιρειών. Στο παρελθόν η Denuvo κατηγορήθηκε για υψηλή κατανάλωση CPU απο το λογισμικό της, η οποία προκαλούσε προβλήματα στο framerate και στις επιδόσεις των παιχνιδιών.

Πρόσφατα, η Square Enix αφαίρεσε το Denuvo anti-cheat απο το Marvel’s Avengers και το Final Fantasy XII. Η Id Software έκανε το ίδιο σε ένα update του Doom Eternal πέρυσι.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*