Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Μειωμένη η τηλεοπτική διαφημιστική δαπάνη για το gaming το 2019

*
Το iSpot.tv δημοσίευσε μια έρευνα που αναφέρει πως η βιομηχανία του gaming ξόδεψε λιγότερα χρήματα το 2019 για τηλεοπτικό χρόνο. Πως κινήθηκαν οι 3 «μεγάλοι»; Όπως σημειώνει η έρευνα, από τις αρχές Ιανουαρίου 2019 έως και τις 8 Δεκεμβρίου, η βιομηχανία του gaming ξόδεψε 14.68% λιγότερα χρήματα σε τηλεοπτική διαφήμιση σε σχέση με το 2018. Ο τζίρος του PlayStation έφτασε τα 108.5 εκατομμύρια δολάρια, με το τμήμα της Sony να είναι πρώτο, αν και μείωσε τα έξοδά του σχεδόν στο μισό (-45.51%). Από την άλλη πλευρά, το Xbox έδειξε να ρίχνει αρκετά περισσότερα χρήματα στην τηλεόραση αφού τα έξοδά του σχεδόν διπλασιάστηκαν (+232.22%) σε σχέση με το 2018 και έφτασαν τα 100 εκατομμύρια δολάρια. Η Nintendo κινήθηκε αρκετά πιο συγκρατημένα από τους δύο ανταγωνιστές της, αφού ξόδεψε περί τα 46 εκ. δολάρια.



Οι εταιρείες της βιομηχανίας μας έβαλαν διαφήμιση κατά κύριο λόγο σε αθλητικά γεγονότα (όπως αγώνες του NFL και του NBA). H Nintendo έδειξε να επενδύει σε τηλεοπτικό χρόνο γύρω από παιδικές σειρές, όπως το SpongeBob SquarePants. H πιο σημαντική διαφήμιση για το Xbox ήταν αυτή του Gears 5 που προβλήθηκε 2.948 φορές και έφτασε σε έξοδα τα 22.7 εκατομμύρια δολάρια. Από την άλλη, η Sony επένδυσε περισσότερο στη διαφήμιση για το PS Now που έπαιξε πάνω από 2.000 φορές και έφτασε σε έξοδα τα 18.8 εκατομμύρια δολάρια. Συνολικά, η αγορά έριξε περί τα 319.6 εκατομμύρια δολάρια σε τηλεοπτικό χρόνο το 2019. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*