Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Νέο rating system της Valve θα ενημερώνει για τη συμβατότητα των παιχνιδιών με το Steam Deck

*
Η Valve λανσάρει ένα νέο rating system που θα ενημερώνει τους χρήστες του Steam Deck για το ποια παιχνίδια αποδίδουν καλύτερα στην πλατφόρμα. Η εταιρεία εξετάζει όλο τον κατάλογο του Steam και θα κατηγοριοποιήσει τους τίτλους ανάλογα με την ποιότητα της εμπειρίας που θα προσφέρουν στ φορητή κονσόλα. Η κατηγοριοποίηση θα εμφανίζεται δίπλα από το όνομα κάθε τίτλου όταν κάνετε αναζήτηση στο Steam Store μέσω του Steam Deck, οπότε θα έχετε πλήρη άποψη πριν προχωρήσετε σε αγορά. Ακόμα, η ίδια πληροφόρηση θα υπάρχει και στη βιβλιοθήκη κάθε χρήστη. Σύμφωνα με τη Valve, οι κατηφορίες θα είναι οι εξής:

Verified – works perfectly on Steam Deck, players can just download and play
Playable – works on Steam Deck but may need some manual adjustment by the user (such as manually selecting a community controller config, using the touchscreen to navigate a launcher)
Unsupported – doesn’t work on Steam Deck (all VR games are unsupported, for example)
Unknown – hasn’t been checked yet


Ακόμα θα προσφέρεται πλήρης ενημέρωση για το ποιες λειτουργίες πιθανό να μην είναι διαθέσιμες για τα παιχνίδια με σήμανση Playable και πως μπορούν να προσπεραστούν τέτοιες καταστάσεις. Ακόμα, η κατηγοριοποίηση ενός παιχνιδιού δεν θα είναι κλειδωμένη και θα αλλάζει όταν έχουν πραγματοποιηθεί αλλαγές ή διορθώσεις. Verified θα είναι ένας τίτλος όταν εκπληρώνονται όλες οι παρακάτω προϋποθέσεις:

Input – "The title should have full controller support, use appropriate controller input icons, and automatically bring up the on-screen keyboard when needed".
Seamlessness – "The title shouldn’t display any compatibility warnings, and if there’s a launcher it should be navigable with a controller".
Display – "The game should support the default resolution of Steam Deck (1280×800 or 1280×720), have good default settings, and text should be legible".
System Support – "If running through Proton, the game and all its middleware should be supported by Proton. This includes anti-cheat support".


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*