Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ο Ed Boon παίρνει μία θέση στο Hall of Fame της Academy Of Interactive Arts & Sciences

*
H ΑΙΑS (Academy of Interactive Arts & Sciences) ανακοίνωσε πως ο συνδημιουργός του Mortal Kombat, ο Ed Boon, θα ενταχθεί στο Hall of Fame της. Για να εγκαινιαστεί η γιορτή ο Boon θα τιμηθεί στην 25η ετήσια τελετή απονομής βραβείων που θα διοργανωθεί στις 24 Φεβρουαρίου στο Las Vegas. O επικεφαλής του Xbox Game Studios Matt Booty, θα απονείμει του το βραβείο Hall of Fame 2022.

Σε δελτίο Τύπου, ο πρόεδρος της AIAS δήλωσε πως είναι μνημειώδη τα επιτεύγματά του, από τα φλιπεράκια μέχρι την συμβολή του στην δημιουργία του Mortal Kombat. O Booty ανέφερε πως γνώρισε τον Βοοn, την πρώτη του μέρα στην βιομηχανία των video games και από εκεί και μετά τον παρακολουθούσε να δημιουργεί ένα από τα πιο σκληρά και αιματηρά παιχνίδια μάχης. Επίσης δήλωσε πως αποτελεί πρότυπο game designer διότι έχει μεγαλεπήβολες ιδέες, μεγάλη δόση χιούμορ, καθαρό μυαλό και την ικανότητα να ενώνει τους ανθρώπους σε μία ομάδα.


Ο Boon αρχικά είχε ξεκινήσει το ταξίδι του ως προγραμματιστής σε εταιρεία με φλιπεράκια αμέσως μετά την αποφοίτησή του από το πανεπιστήμιο. Αργότερα ασχολήθηκε και με video games όπως το High Impact Football και το Super High Impact. Μετέπειτα έφτιαξε το Mortal Kombat, το οποίο μέχρι σήμερα έχει πουλήσει περισσότερα από 7 εκατομμύρια κομμάτια.

Το βραβείο της AIAS απονέμεται σε δημιουργούς παιχνιδιών που επιδεικνύουν υψηλό επίπεδο δημιουργικότητας και καινοτομίας με αποτέλεσμα να επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τον κλάδο.

Πολύ σύντομα ο Boon θα συναντήσει τους Connie Booth (αντιπρόεδρο ανάπτυξης προϊόντων της Sony Interactive Entertainment που βοήθησε στην παραγωγή πολλών τίτλων για το PlayStation), Bonnie Ross (ιδρυτής της 343 Industries), Todd Howard (The Elder Scrolls, Fallout), Hideo Kojima (Metal Gear Solid, Death Stranding), Leslie Benzies (Grand Theft Auto III, IV και V), Dan και Sam Houser (σειρά Grand Theft Auto, Red Dead Redemption), Tim Sweeney (ιδρυτής της Epic Games) και πολλούς άλλους, όταν θα ενταχθεί στο AIAS Hall of Fame τον ερχόμενο μήνα.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*