Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ο Shawn Layden αμφιβάλει για day-one κυκλοφορίες first party τίτλων του PlayStation σε PC

*
Ο Shawn Layden, πρώην επικεφαλής της PlayStation δήλωσε πως δε θεωρεί πιθανές day-one κυκλοφορίας παιχνιδιών της Sony σε PC. Τη στιγμή που η Microsoft επιλέγει να κυκλοφορεί παιχνίδια της Xbox Game Studios ταυτόχρονα σε κονσόλες και PC, η Sony προσεγγίζει το θέμα της αγοράς του PC διαφορετικά. Ξεκίνησε με τη διάθεση του Horizon Zero Dawn τον Αύγουστο του 2020, τρία χρόνια μετά το λανσάρισμά του για το PlayStation 4. Τον Μάιο του 2021 κυκλοφόρησε το Days Gone, μόλις δύο χρόνια μετά την εμφάνισή του στη last-gen κονσόλα της εταιρείας, ενώ στις αρχές του 2022 θα κυκλοφορήσει και τα Uncharted 4: A Thief’s End (2016) και Uncharted: The Lost Legacy (2017).

Ο Layden, που είχε την προεδρική θέση του παγκόσμιου group με τα studios του PlayStation το 2019 - όταν και αποχώρησε από την εταιρεία – μίλησε για το αρχικό πλάνο της Sony σχετικά με την βιομηχανία του PC. Σύμφωνα λοιπόν με τα λεγόμενά του, οι κυκλοφορίες αποκλειστικών παιχνιδιών του PlayStation σε PC θα αποσκοπούσαν στην… ανεύρεση νέων οπαδών (και κατ’ επέκταση πελατών) για τα franchises της εταιρείας. Η εταιρεία θα διέθετε για τους PC gamers τίτλους που της έχουν ήδη αποφέρει μεγάλα έσοδα και που ήδη κυκλοφορούν για ενάμιση χρόνο ή περισσότερο. Κάτι τέτοιο δεν θα αποτελούσε πρόβλημα για τις πωλήσεις του εκάστοτε παιχνιδιού για το PlayStation μιας και το PC απευθύνεται σε ένα πολύ διαφορετικό κοινό, ενώ η κυκλοφορία επιτυχημένων τίτλων στο format του θα μπορούσε να οδηγήσει περισσότερο κόσμο στο να αγοράσει μια κονσόλα.

Μόλις τον περασμένο Ιούνιο ο Hermen Hulst, boss της PlayStation Studios, σχολίασε πως η εταιρεία παραμένει στα αρχικά πλάνα της σχετικά με τον τομέα του PC και πως οι κονσόλες θα εξακολουθήσουν να είναι η προτεραιότητά της για καινούργιες κυκλοφορίες στο μέλλον. Κάπως έτσι αντιλαμβανόμαστε πως η ταυτόχρονη κυκλοφορία τίτλων της Sony σε PlayStation 5 ή PlayStation 4 και PC δεν είναι στα σχέδια της εταιρείας. Για το άμεσο μέλλον τουλάχιστον.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*