Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Οι περισσότεροι τίτλοι του PS4 θα είναι backward compatible στο PS5

*
Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες μέρες επικρατεί σύγχιση σχετικά με το backwards compatibility στο PlayStation 5. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης πριν δυο μέρες, ο lead architect της κονσόλας Mark Cerny, δήλωσε ότι το σύστημα θα μπορεί να αναπαράγει τα περισσότερα παιχνίδια του PlayStation 4. Σε αντίθεση όμως με όσα είπε, δημοσίευμα στο PlayStation Blog ανέφερε πως μόνο 100 τίτλοι του PlayStation 4 θα μπορούν να αναπαραχθούν κατά το λανσάρισμα του PlayStation 5.

Τώρα, με ένα νέο post στο PlayStation Blog, η Sony ξεκαθαρίζει σχεδόν όλοι οι τίτλοι του PlayStation 4 θα μπορουν να αναπαραχθούν στο PlayStation 5. Όπως αναφέρει ο Senior VP of Platform Planning & Management της Sony, Hideaki Nishino, η εταιρεία έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου οι fans να μπορούν να παίξουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια και στο PlayStation 5. "Πιστεύουμε ότι η πλειοψηφία των 4.000+ παιχνιδιών του PlayStation 4 θα λειτουργούν στο PlayStation 5", συμπληρώνει ο Nishino.


Σύμφωνα πάντοτε με το ίδιο post, τα 100 παιχνίδια στα οποία αναφέρθηκε ο Cerny, είναι μόνο εκείνα τα οποία έχουν δοκιμαστεί ως τώρα. "Αναμενουμε ότι οι τίτλοι που είναι backward compatible θα τρέχουν καλύτερα στο PlayStation 5 και θα εκμεταλλεύονται την υψηλότερη ανάλυση και τον υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης. Για την ώρα, δοκιμάζουμε τα παιχνίδια ένα, ένα προκειμένουν να διαπιστώσουμε αν απαιτούνται αλλαγές από τις εταιρείες που τα έχουν δημιουργήσει".

“Κατά την παρουσίασή του ο Mark Cerny αναφέρθηκε στους κορυφαίους 100 τίτλους για το PlayStation 4, θέλοντας να παρουσιάσει την πρόοδό μας στο backward compatibility. Ήδη έχουμε δοκιμάσει εκατοντάδες παιχνίδια και θα ακολουθήσουν χιλιάδες, σο διάστημα ως το λανσάρισμα", καταλήγει το post.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
6 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Algren
    • Αν θυμάμαι καλά την παρουσίαση ο Cerny ανέφερε πως αρχικά δοκίμασαν για backward compatibility τα 100 κορυφαία(τα 100 πιο πολυπαιγμένα από τους gamers) παιχνίδια του PS4,και πως τα περισσότερα από αυτά θα είναι bc με το lunch του PS5. Στη συνέχεια εξήγησε πως οι περιπτώσεις του κάθε game πρέπει να εξεταστούν ξεχωριστά.

    • tolk096
    • Μια ερωτηση αν καποιος ξερει.. Θα μπορουμε δηλαδη και ψηφιακα games που εχουμε ηδη αγορασει στο ps4 να τα ξανα κατεβασουμε με τον λογαριασμο μας στο ps5?

      • Algren
      • Λογικά, αν είναι συμβατά ναι. Όπως του PS3 και του PSVita στο PS4. Αλλά εφόσον δεν υπάρχει σχετική επίσημη (και ξεκάθαρη) ανακοίνωση, μένει να ελπίζουμε!

        • jack124
        • Το PS4 δεν παίζει τα παιχνίδια του ps3/psvita, ούτε μπορείς να τα κατεβάσεις

        • Algren
        • Να το διατυπώσω πιο περιφραστικά. Το PS4 δεν έχει backward compatibility. Έχει όμως συμβατά cross buy games και του PS3(ελάχιστα) και του PSVita(λίγο περισσότερα). Εάν κάποιο από αυτά ήταν ήδη στο library μπορείς να το κατεβάσεις και να το παίξεις και στις δύο κονσόλες. Αυτό μόνο ψηφιακά και όχι σε φυσική μορφή. Και εννοείται πως δε λαμβάνουμε υπόψιν τα remastered ή το Playstation Now που είναι μία εντελώς διαφορετική συνδρομητική υπηρεσία, όπως το XBox Game Pass.

*