Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Πιθανή επίθεση hackers στη βάση δεδομένων της EA

Τον γύρο του διαδικτύου έκανε το απόγευμα της Παρασκευής ένα έγγραφο που περιλάμβανε ευαίσθητες πληροφορίες για τους λογαριασμούς των χρηστών της υπηρεσίας Origin. Σύμφωνα με το CSO Online, η διαρροή έγινε μέσω του Pastebin, που έκτοτε έχει αφαιρεθεί, και περιείχε προσωπικά στοιχεία, όπως διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κωδικούς πρόσβασης. Το συγκεκριμένο έγγραφο περιλάμβανε εκατοντάδες accounts που αρχίζουν με τα γράμματα A έως F, καθώς και ονόματα παικτών που σχετίζονται με games της ΕΑ συμπεριλαμβανομένων των Mass Effect και Star Wars Battlefront. Ο πρώην community manager του Origin, Sam Houston, σημείωσε ότι αυτή η διαρροή είναι το αποτέλεσμα μιας σκόπιμης επίθεσης hackers στη βάση δεδομένων της EA. Σύμφωνα με τον Houston, αυτά τα στοιχεία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν κακόβουλα. Για παράδειγμα αυτή η διαρροή μπορεί να επιτρέψει σε έναν hacker να παίξει οποιοδήποτε από τα games που αγοράσθηκαν μέσω του Origin και θα μπορούσε ενδεχομένως να αποκτήσει πρόσβαση σε accounts παικτών μέσω του account system της ΕΑ.



Ο senior director της εταιρείας John Reseburg διέψευσε τους ισχυρισμούς του Houston αναφέροντας μέσω της ιστοσελίδας Polygon ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το έγγραφο αυτό διέρρευσε λόγω επίθεσης στη βάση δεδομένων της ΕΑ. Ωστόσο, ο ίδιος δεν εξήγησε το πώς διέρρευσαν αυτές οι πληροφορίες. Η ΕΑ έχει λάβει μέτρα για την ασφάλεια των λογαριασμών, ενώ η λίστα περιείχε μόνο έναν μικρό αριθμό χρηστών. Τέλος, η εταιρεία συνιστά στους χρήστες να χρησιμοποιούν μοναδικά ονόματα και κωδικούς πρόσβασης σε όλους τους λογαριασμούς τους.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • GamingFun
    • 'Όχι ότι θα ξέφευγε η EA από τους hackers. Αυτοί για την πλάκα τους ή για να δείξουν ότι δεν σταματούν πουθενά χτυπάνε παντού. Πιστεύω ότι θα συνεχίσουν μέχρι να την πατήσουν. Και αυτό θα γίνει αργά ή γρήγορα.

*