Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Πρωτοκαθεδρία του Fortnite στα free-to-play παιχνίδια για κονσόλες

*
Είναι ευρέως γνωστό ότι το Fortnite ανήκει εδώ και καιρό, στα δημοφιλέστερα free-to-play online παιχνίδια ανεξαρτήτως πλατφόρμας. Τον περασμένο Μάρτιο όμως η νεότερη πρόταση της Epic πέρασε, σύμφωνα με στατιστική έρευνα της SuperData, στο επόμενο επίπεδο. Το Fortnite συγκέντρωσε μέσα στο διάστημα ενός μήνα, $223εκ. συνολικά έσοδα (κονσόλες, PC, κινητά), σημειώνοντας μία αύξηση της τάξης του 73% από τον προηγούμενο μήνα, Φεβρουάριο. Το Season 3 του Battle Pass και κάποια skins βασισμένα σε δημοφιλείς χαρακτήρες της ποπ κουλτούρας, αποτέλεσαν σημαντικοί παράγοντες αυτής της εξέλιξης, πάντα σύμφωνα με την SuperData. Το PUBG το οποίο είναι το μεγάλο αντίπαλο δέος, ήρθε δεύτερο σε έσοδα και μηνιαίους ενεργούς χρήστες, ενώ σαν να μην έφτανε αυτό, το Fortnite καλωσόρισε τους περισσότερους παίκτες από άλλα παιχνίδια για τον μήνα Μάρτιο.

Όλα αυτά το εκτόξευσαν στην 5η θέση του free-to-play PC chart, με την πορεία του στην αγορά των κινητών να κυμαίνεται σε παρόμοια επίπεδα αφού κατέκτησε την 1η θέση στις πωλήσεις για iOS, στην Αμερική. Ένα φαινόμενο που αφορά άμεσα όχι μόνο το Fortnite αλλά όλους τους free-to-play τίτλους, είναι η αύξηση των ψηφιακών πωλήσεων AAA παιχνιδιών. Για την ακρίβεια, το αγοραστικό κοινό ξόδεψε παγκοσμίως $8,9εκ. , έναντι των $8,7εκ. του προηγούμενου χρόνου. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το Far Cry 5 των 2,5εκ. μονάδων σε όλες τις πλατφόρμες για τον μήνα Μάρτιο και το Sea of Thieves των 1,9εκ. ενεργών χρηστών σε PC και Xbox, από τις 20 Μαρτίου. Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα για να μιλάμε για ανατροπή του σκηνικού, οι πρώτες ενδείξεις ήδη έχουν δώσει το παρόν.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Fortnite
    • 16+ pegi 16+
      • 6.8 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (2)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://fortnitegame.com/ FOLLOWERS 1 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*