Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Πως θα παίζουν τα PS4 games στο PS5, συμβατή η συντριπτική πλειοψηφία

*
Μέσω της επίσημης ιστοσελίδας υποστήριξης του PlayStation, δόθηκαν νέες πληροφορίες σχετικά με το backwards compatibility για τίτλους του PlayStation 4 στο PlayStation 5. Η συντριπτική πλειοψηφία των παιχνιδιών της υπάρχουσαν κονσόλας θα μπορεί να παιχτεί σε εκείνη της επόμενης γενιάς και από τη σχετική λίστα αποκλείονται μόνο δέκα. Πρόκειται για τα:

Afro Samurai 2: Revenge of Kuma Volume One (Versus Evil)
DWVR (Mad Triangles) (PlayStation VR title)
Hitman Go: Definitive Edition (Square Enix)
Joe’s Diner (United Independent Entertainment)
Just Deal With It! (Super Punk Creative)
TT Isle of Man: Ride on the Edge 2 (Nacon)
Robinson: The Journey (Crytek) (PlayStation VR title)
Shadow Complex Remastered (Epic Games)
Shadwen (Frozenbyte)
We Sing (THQ Nordic)


Επίσης, υπάρχουν και αναλυτικές οδηγίες, σχετικά με την αναβάθμιση παιχνιδιών από το PlayStation 4 στις αντίστοιχες εκδόσεις για PlayStation 5 τόσο για φυσικά, όσο και για ψηφιακά αντίτυπα, όπου αυτό εφαρμόζεται.

Για να χρησιμοποιήσετε τα Playing PlayStation 4 Game Discs σε κονσόλα PlayStation 5 Console με Disc Drive:
- Τοποθετήστε στο Disc Drive το PlayStation 4 game disc. Ίσως χρειαστεί να κατεβάσετε ένα update.
- Επιλέξτε το game hub από το Games home.
- Ίσως απαιτηθεί να έχετε το δισκάκι στο drive κάθε φορά που παίχετε το παιχνίδι.
- Εννοείται ότι τα PlayStation 4 game discs δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με το PlayStation 5 Digital Edition.

Για να εγκαταστήσετε ένα PlayStation 4 Digital Game σε κονσόλα PlayStation 5:
- Επιλέξτε το game library από το Games home.
- Επιλέξτε τον τίτλο που θέλετε να παίξετε.
- Αν δεν το έχετε ήδη κατεβάσει, επιλέξτε Download.
- Το παιχνίδι θα εγκατασταθεί αυτόματα. Ανά περίπτωση, θα έχετε την επιλογή να κατεβάσετε και να ασχοληθείτε άμεσα με ένα κομμάτι του.
- Τα PS4 games μπορούν να εγκατασταθούν και να παίξουν απευθείας από έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο. Η Sony σημειώνει πως θα προσφέρει μια επιλογή για μεταφορά των ψηφιακών saves και downloads από το PS4 στο PS5 μέσω Wi-Fi ή LAN καλωδίου.



Σε ό,τι αφορά τα saves, αυτά θα μπορούν να μεταφερθούν από τη μία στην άλλη κονσόλα τόσο μέσω USB, όσο και μέσω cloud storage (εδώ απαιτείται συνδρομή PlayStation Plus).

Μιλώντας για τις αναβαθμίσεις, είναι στο χέρι του κάθε developer αν θα τις προσφέρει δωρεάν ή με χρέωση. Τίτλοι όπως το Cyberpunk 2077 θα προσφέρουν δωρεάν την αναβάθμιση, ενώ άλλοι -όπως το Madden 21 ή το FIFA 21- για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα χωρίς χρέωση. Για όσους developers θέλουν να χρεώσουν το next-gen update, η Sony θα δίνει τη δυνατότητα να υπάρχει κάποια έκπτωση σε όσους έχουν την PS4 έκδοση ενός game.

Το πως θα γίνονται οι αναβαθμίσεις είναι απλό. Στα digital games, ο παίκτης θα μπαίνει με το λογαριασμό του στο PlayStation Store και θα κατεβάσει απευθείας στο PS5 του την PS5 έκδοση του game. Για τα παιχνίδια του PS4 σε δισκάκι, ο παίκτης θα πρέπει να βάζει το δισκάκι του PS4 στη next-gen κονσόλα και μετά να μεταφέρεται στο game hub στο κεντρικό μενού και να κάνει την όποια ενέργεια. Εδώ υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια: για να παίξετε την PS5 έκδοση ενός PS4 game, θα χρειαστεί να έχετε και το δισκάκι της PS4 έκδοσης στο drive. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • jack124
    • Απορία για το μέλλον για σκέψη.. Λοιπόν έχω ps4 δίσκο και το παιχνίδι θα δικαιούται update για το ps5
      Από ότι λέει το άρθρο βάζεις τον λογαριασμό σου, το δισκάκι ps4 και τέλος πάντων μετά από κάποιες ενέργεις αποκτάς την ps5 digital έκδοση η οποία για να παίξει θα σου ζητάει ps4 δίσκο
      (Άρα φαίνεται σαν να έχω αγοράσει την ps5 digital έκδοση αλλά και πάλι θα ζητάει ps4 δίσκο)... Βγαίνει, υποθετικά, με το καλό το PS6. Ναι καλά ακούσατε το PS6 και είναι (δυστυχώς) μόνο digital.. Ααα και έχει υποστήριξη των digital ps5 παιχνιδιών.. Αυτό το παιχνίδι θα παίξει ? Εφόσον θα είναι σαν να το έχω αγοράσει θα μπορεί να παίξει υποθετικά στο ps6...
      Όμως στο ps5 θα ζητάει ps4 δίσκο.. Τι θα γίνει άραγε ? χαχαχαχαχα

*