Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ρεπορτάζ: Η Sony κλείνει το τμήμα ανάπτυξης του Japan Studio

*
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του VGC το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού της Sony Interactive Entertainment Japan Studio αναμένεται να εγκαταλείψει την εταιρεία, καθώς θα συμβόλαιά τους δεν ανανεώθηκαν ενόψη του νέου οικονομικού έτους του ξεκινάει την 1η Απριλίου. Το προσωπικό του τμήματος localization, το προσωπικό γενικών εταιρικών καθηκόντων καθώς και η ASOBI Team, που βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη της σειράς Astro Bot λέγεται ότι θα παραμείνουν στις θέσεις τους. Μάλιστα ένα μέρος των υπαλλήλων της Sony Interactive Entertainment Japan Studio θα ενσωματωθεί στην ASOBI Team. Ακόμα, μία από τις πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα αναφερει ότι το External Development Department, υπεύθυνο για συνεργασίες όπως η κυκλοφορία του Demon’s Souls remake, θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του.

Άλλες πηγές υποστηρίζουν ότι η Sony Interactive Entertainment Japan Studio δεν ήταν κερδοφόρα τα τελευταία χρόνια. Ήθελε να δημιουργεί παιχνίδι που πάνω απ' όλα θα είχαν απήχηση στο κοινό της Ιαπωνίας βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τον υπόλοιπο κόσμο, κάτι που ήταν αντίθετο με τις επιδιώξεις της Sony.


Υπάρχει η βεβαιότητα πως το μέλλον της Sony Interactive Entertainment Japan Studio καθορίστηκε όταν ο Nicolas Doucet, director των Astro’s Playroom και Astro Bot Rescue Mission προβιβάστηκε σε studio director, μετά τη φυγή του επί πολλά χρόνια προέδρου Allan Becker. Τέλος, υπάρχει και η άποψη που λέει ότι η Sony Interactive Entertainment είναι σε διαδικασία μεταφοράς των κεντρικών της γραφείων από την Ιαπωνία στην Αμερική.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*