Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Στα €21.6 δισ. τα έσοδα του gaming για την αγορά της Ευρώπης μέσα στο 2019

*
Σύμφωνα με την ετήσια αναφορά που μόλις δημοσίευσε η ISFE, φαίνεται πως η αγορά στην περιοχή της Ευρώπης έφτασε τον ποσό των €21.6 δισεκατομμυρίων σε έσοδα, μέσα στο 2019. Η πληροφορία αυτή αντλήθηκε από τα δεδομένα των GameTrack και Newzoo για την περασμένη χρονιά, ενώ στην υπόλοιπη αναφορά υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένες Ευρωπαϊκές αγορές, όπως της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασίλειου, της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας, οι οποίες βασίζονται σε δεδομένα από το GameTrack και αναφορές του GSD. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτές οι αγορές αντιπροσωπεύουν τα €14 δισεκατομμύρια των εσόδων, το 76% των οποίων έγινε χάρη στις ψηφιακές αγορές, έναντι του 74% πίσω στο 2018.



Οι ψηφιακές αυτές αγορές αφορούσαν ολόκληρα παιχνίδια, DLC, καθώς και social και browser games (37% της αγοράς), ενώ δεν έλειπαν και τα έσοδα από αγορές premium εφαρμογών, ή μέσω εφαρμογών (39%). Οι αγορές φυσικών αντιτύπων αποτέλεσαν, επίσης, το 24% των συνολικών εσόδων. Τώρα, όσον αφορά τις πωλήσεις των hardware, οι κονσόλες κατέκτησαν την κορυφή, αφού απέφεραν το 43% των εσόδων, με τις κινητές συσκευές και τα tablets να ακολουθούν με το 40%. Αρκετά πίσω στην κατάταξη βρίσκονται τα έσοδα από PC με μόλις 16%, ενώ οι φορητές κονσόλες αντιπροσώπευσαν λιγότερο από το 1%.

Για την ιστορία, τα παιχνίδια με τις περισσότερες πωλήσεις αναγράφονται παρακάτω κατά σειρά κατάταξης, με τις EA, Rockstar και Activision να επικρατούν:
1. FIFA 20 (Electronic Arts)
2. Grand Theft Auto V (Rockstar Games)
3. Call of Duty: Modern Warfare (Activision Blizzard)
4. FIFA 19 (Electronic Arts)
5. Red Dead Redemption 2 (Rockstar Games)
6. Tom Clancy's Rainbow Six Siege (Ubisoft)
7. Star Wars Jedi: Fallen Order (Electronic Arts)
8. Mario Kart 8 Deluxe (Nintendo)
9. Crash Team Racing Nitro-Fueled (Activision Blizzard) 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*