Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Συνεχίζεται η άνοδος του τομέα Xbox στην Microsoft, τα οικονομικά της οποίας εκτινάχθηκαν στο τελευταίο τρίμηνο

*
Φαίνεται πως το Xbox και η συνεχώς ανοδική του πορεία βοήθησε την Microsoft να σημειώσει εντυπωσιακά κέρδη το τελευταίο τρίμηνο του περσινού οικονομικού της έτους που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου. Συγκεκριμένα, η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε πως ο τομέας του gaming που διατηρεί κατέγραψε πορεία στο +11% σε σχέση με πέρσι, φτάνοντας στα 357 εκατομμύρια δολάρια. Τα έσοδα από software και υπηρεσιών μειώθηκαν κατά 4%, ενώ τα έσοδα από το hardware κινήθηκαν στο +172%, κάτι που μαρτυρά και η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για τις κονσόλες Xbox Series X/S. O CEO της εταιρείας, Satya Natella, σημείωσε πως τα Xbox Series X/S είναι οι κονσόλες με τις ταχύτερες πωλήσεις στην ιστορία της Microsoft και πως το Xbox Game Pass αυξάνει ραγδαία τη συνδρομητική του βάση, με τους συνδρομητές να παίζουν σχεδόν 40% περισσότερα games και να ξοδεύουν 50% περισσότερο χρόνο από όσους δεν έχουν συνδρομή. Η Microsoft εκτιμά πως στα μειωμένα έσοδα από τις συνδρομές και τις υπηρεσίες της έπαιξε ρόλο τα αρκετά δωρεάν παιχνίδια που δόθηκαν από τρίτες εταιρείες εν μέσω πανδημίας για να συντροφεύσουν τον κόσμο που καθόταν σπίτι.



Συνολικά, η Microsoft κινήθηκε στο 21% σε σχέση με την περσινή χρονιά σε τζίρο, αλλά 47% άνοδο στην κερδοφορία, η οποία και έφτασε τα 16.5 δισ. δολάρια. Πρωταγωνιστής είναι αναμφισβήτητα ο τομέας του Cloud Business που σημείωσε άνοδο 30%! 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*