Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Συνεχίζουν οι κατηγορίες προς την οικογένεια της Ubisoft για ρατσιστική και σεξιστική συμπεριφορά

*
Όλο και πιο βαθιά στην σκοτεινή πλευρά της Ubisoft συνεχίζουν οι κατηγορίες εναντίον της εταιρείας, σε πρόσφατη αναφορά του Bloomberg, πάνω στην έρευνα του για την ρατσιστική, σεξιστική και ομοφοβική συμπεριφορά στα γραφεία της εταιρείας. Ο Jason Schreier στο άρθρο του παρουσίασε πως στα γραφεία της εταιρείας οι υπάλληλοι δέχονται σεξουαλικές παρενοχλήσεις και ανάρμοστη συμπεριφορά, με όσους αναφέρουν τα περιστατικά να λαμβάνουν μια gift card ως αποζημίωση.

Σχετικά με προηγούμενες καταγγελίες για πρώην εργαζομένους της Ubisoft, το Bloomberg παρουσίασε επιπλέον πληροφορίες για τον chief creative officer, Serge Hascoët αναφέροντας την παιδιάστικη και μη επαγγελματική συμπεριφορά του σε υπαλλήλους, την διεξαγωγή συναντήσεων σε strip clubs και διάκριση ατόμων, καθώς και ότι πρόσφερε κέικ μαριχουάνας σε υπαλλήλους χωρίς να γνωρίζουν το περιεχόμενο του.


Εντός του άρθρου μίλησε μια πρώην designer για την ομάδα της Ubisoft στην Βουλγαρία, Fey Vercuiel αναφέροντας πως το 2015 ενώ παρακολουθούσαν το trailer του Star Wars: The Force Awakens, ορισμένα από τα μέλη της ομάδας χλεύαζαν τον John Boyega λέγοντας “Hey, look, it’s a monkey”.

Παρόμοια προβλήματα υπάρχουν και στο παράρτημα της Ubisoft στο Τορόντο, με τον Maxime Béland να έχει κατηγορηθεί πολλάκις για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση, καθώς και απόπειρα πνιγμού σε υπάλληλο.

Η Ubisoft από την μεριά της μετά τις πολλαπλές κατηγορίες έχει προχωρήσει σε απόλυση ή και παραίτηση των μεγάλων στελεχών, υποσχόμενη πως θα αλλάξει τα παραπάνω προβλήματα ως εταιρεία. Παράλληλα, ο CEO της εταιρείας, Yves Guillemot δεν έχει δώσει κάποια δήλωση σχετικά με την υπάρχουσα κατάσταση ή για το πως το χειρίζεται γενικά μέχρι τώρα η ίδια.

Μπορείτε να διαβάσετε εκτενέστερα όλες τις πληροφορίες του Bloomberg εδώ.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • GamingFun
    • Μακάρι η Ubisoft να αλλάξει στο καλύτερο και σε αυτό το θέμα.
      Πάντως, κακά τα ψέμματα σε ποιον εργασιακό χώρο δεν υπάρχει παρενόχληση και bullying;
      Αρκεί, μόνο να μην ξεπερνάνε τα όρια, αλλά και αυτό είναι σχετικό.

*