Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Τίτλοι τέλους για το θρυλικό Sega Ikebukuro Gigo arcade στην Ιαπωνία

Τον περασμένο μήνα η Sega ανακοίνωσε ότι το θρυλικό Sega Ikebukuro Gigo θα κλείσει τις πόρτες του στις 20 Σεπτεμβρίου. Την τελευταία ημέρα λειτουργίας του καταστήματος η εταιρεία διοργάνωσε μια τελετή αφιερωμένη στα 28 χρόνια πορείας του και χιλιάδες fans συγκεντρώθηκαν για να το αποχαιρετίσουν.

Μπροστά από το μαγαζί υπήρχε κρεμασμένη μια ταμπέλα όπου έγραφε “Ευχαριστoύμε για τα 28 χρόνια” ενώ οι υπάλληλοι φορούσαν πουκάμισα με το ίδιο μήνυμα, καθώς από τα μεγάφωνα ακουγόταν το "Hotaru no Hikari".


Έπειτα από το την ολοκλήρωση της τελευταίας ημέρας, ο διευθυντής του αrcade διηγήθηκε την ιστορία του Sega Ikebukuro Gigo διευκρινίζοντας ότι το κατάστημα δεν έκλεισε λόγω της πανδημίας του Covid-19 αλλά λόγω μη αντιστρέψιμων συνθηκών. Σύμφωνα με το Famitsu και το Kotaku η συμφωνία του δανείου είχε τελειώσει και ο κύριος παράγοντας για το τέλους του arcade ήταν η ανακαίνιση του κτιρίου.

"Αν ήταν στο χέρι μου θα ήθελα να μείνει ανοιχτό για πάντα και να βλέπω τα χαρούμενα πρόσωπα των πελατών μας, δυστυχώς όμως όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα το arcade έκλεισε", δήλωσε ο διευθυντής.

Αρχικά, το θρυλικό arcade ονομάστηκε Ikebukuro Gigo και άνοιξε τις πόρτες του τον Ιούλιο 1993. Με την πάροδο των ετών έγιναν αλλαγές στον εσωτερικό του χώρο και πήγε από το κίτρινο χρώμα τη δεκαετία του 2000 έγινε η μετάβαση σε κόκκινο- το 2013- όταν και αποφασίστηκε να αλλαχτεί το του όνομα σε Sega Ikebukuro Gigo. Το μαγαζί ήταν γνωστό σημείο για την δοκιμή νέων παιχνιδιών.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*