Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το GOG εισάγει προστατευόμενα αρχεία RAR στα games

Το GOG.com έχει ξεκινήσει να εισάγει στο πρόγραμμα εγκατάστασης των games αρχεία RAR, τα οποία προστατεύονται από κωδικό πρόσβασης, με την κίνηση να φέρνει πολλά παράπονα από τους χρήστες της δημοφιλούς πλατφόρμας. Σύμφωνα με τους fans, η νέα αυτή απόφαση -να συμπεριληφθούν προστατευόμενα αρχεία RAR με κωδικό πρόσβασης- είναι βασικά μια μορφή DRM, κάτι που είναι ενάντια με την “DRM-free” πολιτική που ακολουθεί τόσα χρόνια το GOG (και γι’ αυτό ξεχωρίζει άλλωστε). Από την άλλη πλευρά, ένας από τους προγραμματιστές του GOG.com (ο Gowor) εξηγεί στο επίσημο φόρουμ της ιστοσελίδας πως τα αρχεία προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης, γιατί η ομάδα ήθελε να αποφύγει την κατάσταση όπου κάποιοι παραποιούν -παράνομα- τα αρχεία του εκάστοτε τίτλου και τα ανεβάζουν σε διάφορους torrent-trackers.



Έτσι λοιπόν, οι χρήστες κατεβάζουν τα «μη προστατευμένα» αρχεία RAR, τα αποσυμπιέζουν και έρχονται αντιμέτωποι με μία “broken” εγκατάσταση, γιατί δεν χρησιμοποίησαν το αυθεντικό πρόγραμμα εγκατάστασης (Installer). Στη συνέχεια, ο Gowor ισχυρίστηκε ότι το πρόγραμμα εγκατάστασης έχει σχεδιαστεί για να είναι αξιόπιστο και κυρίως εύκολο στη χρήση για κάθε χρήστη, ενώ οι περισσότεροι gamers δεν θα επηρεαστούν από αυτά τα αρχεία - που προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης- μιας και ο Installer δεν ζητά ποτέ από τους παίκτες να εισάγουν κωδικό.



Ωστόσο, αυτή η νέα μέθοδος επιτρέπει τώρα τη χρήση “εργαλείων” -όπως το innoextract- για την τροποποίηση των περιεχομένων του installer. Μάλιστα ένας μεγάλος αριθμός χρηστών έχει «δημιουργήσει» παιχνίδια με DOSbox/emulators/ScummVM/Freespace 2 για κινητά, Linux και για άλλα formats. Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι οι χρήστες έχουν ήδη βρει τρόπους για να αποκτήσουν τους κωδικούς πρόσβασης των προστατευόμενων αρχείων RAR και έτσι τουλάχιστον υπάρχει μια λύση για εκείνους που επηρεάζονται από αυτήν τη μέθοδο προστασίας.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Alias
    • Καταννοω οτι θελουν να προστατευθουν αλλα πρεπει οι εταιριες να βρισκουν τροπους που να μην δυσκολευουν τους νομιμους χρηστες

*