Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το PC port της id Software για το Super Mario Bros. 3 δωρίστηκε σε μουσείο

*
Το 2015, ο John Romero δημοσίευσε ένα video, που παρουσίαζε ένα demo που ανέπτυξε η id Software το 1990, με σκοπό να πειστεί η Nintendo να επιτρέψει τη μεταφορά του Super Mario Bros. 3 σε PC. Η ιδέα απορρίφθηκε από την ιαπωνική εταιρεία, όμως ο κώδικας που ανέπτυξε ο John Carmack με σκοπό ο τίτλος να τρέχει ομαλά σε PC, έπαιξε σημαντικό ρόλο στα Commander Keen games της id Software. Πλέον, αυτό το κομμάτι της ιστορίας του gaming έχει πάρει τον δρόμο για το Strong National Museum of Play.

Το demo περιλήλθε στην κατοχή του μουσείου, ως μέρος μίας ευρύτερης προσφοράς, αποθηκευμένο σε floppy disk από έναν developer που δεν είχε σχέση με το αρχικό project. Για επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητα, ο υπεύθυνος του μουσείου, Andrew Borman αντέγραψε πρώτα το floppy disk και στη συνέχεια χρησιμοποίησε την εφαρμογή DOSBox και το video του Romero.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*