Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το καλοκαίρι η κυκλοφορία του Minecraft: Education Edition

Το Minecraft έχει γίνει ένα δημοφιλές εργαλείο για την εκπαίδευση των παιδιών πάνω σε αμέτρητα θέματα που έχουν να κάνουν κυρίως με τη τέχνη, τη γεωγραφία και την επιστήμη των υπολογιστών. Μία ειδική έκδοση του τίτλου που ονομάζεται MinecraftEdu βοηθάει εδώ και πολύ καιρό τους εκπαιδευτικούς στο έργο τους, με την Microsoft, η οποία εξαγόρασε την Mojang και το Minecraft franchise έναντι $2.5 δισ. το 2014, να συνεχίζει το εν λόγω project. Η αμερικανική εταιρεία εργάζεται τώρα σε μια νέα έκδοση που ονομάζεται Minecraft: Education Edition και η οποία θα είναι διαθέσιμη ως δωρεάν δοκιμαστική έκδοση το ερχόμενο καλοκαίρι, πριν κυκλοφορήσουν τα ατομικά και ομαδικά πακέτα τιμολόγησης για τους οργανισμούς που θέλουν μακροπρόθεσμη πρόσβαση. Το νέο παιχνίδι θα περιλαμβάνει χαρακτηριστικά που δεν υπάρχουν στην “vanilla version” του Minecraft, όπως είναι οι ενισχυμένοι χάρτες με ένα σύστημα συντεταγμένων που θα βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να περιηγηθούν μαζί σε αυτούς, ψηφιακά portfolios και απλή είσοδος/ έξοδος στον κόσμο του παιχνιδιού.



Ορισμένα από αυτά τα χαρακτηριστικά ήταν διαθέσιμα στο MinecraftEdu, ωστόσο η Microsoft τονίζει ότι ήδη συνεργάζεται με την TeacherGaming για να προσθέσει περισσότερα εργαλεία, όπως είναι η εμπειρία δεύτερης οθόνης για τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι –προς το παρόν- μπορούν ακόμα να χρησιμοποιούν το MinecraftEdu. Από την άλλη, όμως, οι 12 μήνες δωρεάν πρόσβασης στο Minecraft: Education Edition θα είναι ένα εξαιρετικό κίνητρο για τους εκπαιδευτικούς να μεταβούν στη νέα πλατφόρμα.



Εκτός από το Minecraft και το Xbox, η Microsoft υποστήριζε πάντα τους εκπαιδευτικούς μέσω των Windows και ως εκ τούτου είναι λογικό για την εταιρεία να «αγκαλιάζει» αυτή την προσπάθεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δεκέμβριο πραγματοποιήθηκε η 3η ετήσια παγκόσμια καμπάνια Hour of Code, στην οποία συμμετείχε και η Microsoft με ένα νέο Minecraft module μέσω του οποίου οι παίκτες μάθαιναν τις βασικές αρχές της επιστήμης των υπολογιστών σε μόλις μία ώρα.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*