Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Φημολογία για ενδιαφέρον εξαγοράς της ΕΑ από την Microsoft

*
Με βάση πληροφορίες που δημοσιεύει το Polygon, η Electronic Arts βρίσκεται μεταξύ των υποψήφιων εταιρειών που εξετάζει να εξαγοράσει η Microsoft. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, κάποια από τα ονόματα που βρίσκονται στο τραπέζι, είναι απο εκείνα που είναι αδύνατο να πάει το μυαλό κάποιου. Δύο ακόμα ηχηρά ονόματα είναι η Valve και η κορεατική PUBG Corp., με την οποία η Microsoft υπέγραψε πέρσι συμφωνία για το timed exclusive survival shooter, PlayerUnknown’s Battlegrounds. Σε περίπτωση εξαγοράς της Electronic Arts, σίγουρα θα προκληθεί σεισμός στη gaming βιομηχανία και η Microsoft θα ισχυροποιήσει στο μέγιστο δυνατό το οπλοστάσιό της. Από την άλλη, η Valve ειναι πιο δύσκολη περίπτωση καθώς είναι ιδιωτικής ιδιοκτησίας και επιπλέον ο ιδρυτής της Gabe Newell δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τη Microsoft, για την οποία έχει δουλέψει στο παρελθόν, ούτε τον ελκύει η στρατηγική σχετικά με το Windows 10. Τέλος, η αγορά της PUBG Corp. ναι μεν ακούγεται λογική, όμως το μόνο που, για την ώρα τουλάχιστο, θα κερδίσει από κάτι τέτοιο η Microsoft είναι ότι το Battlegrounds δεν θα κυκλοφορήσει σε τρίτες πλατφόρμες. Για όλα τα παραπανω, η εταιρεία του Redmond απάντησε ότι δεν σχολιάζει φήμες. 

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
13 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Scott_Pilgrim
    • Θα είναι σίγουρα μεγάλη κίνηση αλλά θα έχει πλάκα να δούμε πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει η M$ μιας και θα είναι κίνηση απαιλπισίας, και ακόμα χειρότερο το κάνει το γεγονός ότι ο Spencer σε αυτή τη γενιά φωνάζει πόσο σημαντικά είναι τα multiplatform games. Πάντως αν όντως συμβεί κάτι τέτοιο παρά τα όσα αρνητικά σχόλια γιατι θα υπάρχουν για πολύ πολύ καιρό αρνητικά σχόλια, πιστεύω πως το Xbox θα κερδίζει τα console wars μόνο και μόνο επειδή FIFA και BF θα είναι exclusives.

    • Alias
    • Και εκει που λες οτι το εχει ψιλοεγκαταλειψει το θεμα video games με 0 exclusives στην κονσολα της σκαει η βομβα. Καλα οτι θα εχει τεραστιο αντικτυπο στις ισορροπιες της βιομηχανιας ειναι δεδομενο (αν γινει τελικα h agora), αυτο που με παρηγορει παντως ειναι οτι αποκλειεται η Μicrosoft να καταστρεψει τα IP της EA, αυτο το καταφερε μονη της (αχχ ερμο Mass Effect)

    • jack124
    • Ποια ΕΑ ρε παιδιά ? η ΕΑ που ξέρω εγώ πάει από το κακό στο χειρότερο μόνο το Fifa και το Sims την κρατάνε...

    • torm23
    • Γιατί κίνηση απελπισίας; Η MS έχει επενδύσει πολλά στο Xbox αλλά παρόλα αυτά της λείπουν exclusives. Μια τέτοια κίνηση θα κουμπωνε τέλεια στη στρατηγική της

      • Scott_Pilgrim
      • Γιατί δεν μιλάμε για ύδρηση νέου studio ή αγορά ενός μικρού κάτι το οποίο δεν θα είχε αντίκτυπο στη multiplatform αγορά. Μιλάμε για εταιρεία που ο κόσμος τα παιχνίδια της τα παίζει σε κάθε μεγάλη κονσόλα που είναι εκεί έξω και αυτό γίνεται χρόνια. Αυτό είναι πολύ άσχημο και φαίνεται πως η μόνη λύσης της MS για να παίξει μπάλα είναι απλά να κλέψει. Βέβαια μην ξεχνάμε και το Minecraft το οποίο αν και τίτλος της MS πια, παραμένει σε όλες τις κονσόλες. Οπότε θα μπορούσε να αγοράσει την ΕΑ και να είχε κάποιες νέες αποκλεικότητες, αλλά τα μεγάλα games τύπου BF και FIFA να βγαίνουν παντού. Δεν ξέρω αν θα σύμφερε την ΕΑ να πάει τα παιχνίδια της σε κονσόλα με τη μικρότερη εγατεστημένη βάση βάση βέβαια..

    • torm23
    • Προφανώς είναι πιο εύκολο να αγορασουν ενα ετοιμο στουντιο με την αντιστοιχη τεχνογνωσια και ετοιμους τιτλους. Αν τους συμφερει οικονομικά τοτε γιατι οχι; Κάνεις δεν πετάει λεφτά χωρίς λόγο.
      Business είναι

    • paulgouv
    • Πλέον η EA στα μάτια του μέσου gamer είναι τόσο αναξιόπιστη που δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση να δεχθεί μια ενδεχόμενη πρόταση εξαγοράς(εν τω μεταξύ σαν ''είδηση'' και μόνο γελάω με την clickbait γενικολογία του Polygon :p ).To θέμα είναι η Microsoft να επενδύσει σε νέα IP (single player όπως τάζει ο Phil και όχι άλλα game as a service) μέσω μιας τέτοιας ''συνεργασίας'' και να μην καεί πάλι δοκιμάζοντας να αποκόψει τους fan μακροχρόνιων franchise (Fifa,BF) , όπως έκανε αποτυχημένα με το Rise Of The Tomb Raider..

      Υ.Γ. ψιλοασχετο αλλά πραγματικά απορώ πως δέχθηκε μια άκρως κερδοσκοπική εταιρεία σαν την EA να γίνει publisher σε ένα single player σαν το Α Way Out που έρχεται τον Μαρτιο!!Μέχρι και ο τρελάρας ο Fares τους έκραξε για τα microtransactions :p rε Sony πως σας ξέφυγε ο συγκεκριμένος που αγαπάει το αγνό SP και δεν του κλείσατε ένα exclusive να απογειωθεί η καριέρα του!!

      • mysterious
      • Έκλαψα με την ομιλία του,ο τύπος είναι ΘΕΟΣ!!!Αυτός έπρεπε να είναι ο παρουσιαστής στα game awards,θα ήταν από τις πιο επικές στιγμές στην ιστορία της ανθρωπότητας χαχα

*