Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

“Εντελώς διαφορετική η μορφή των game consoles στο μέλλον”

O αναλυτής της Wedbush Securities Michael Pachter σε ομιλία του -στο πλαίσιο του DICE Europe- την περασμένη εβδομάδα είχε ορισμένα πολύ ενδιαφέρονται πράγματα να πει για αυτή τη γενιά game consoles. Συγκεκριμένα, ο Pachter εκτιμά ότι οι πωλήσεις των current-gen consoles δεν θα είναι μεγαλύτερες σε σχέση με την περασμένη γενιά, αναφέροντας μάλιστα πως «το Wii U θα πουλήσει 20 εκ. τεμάχια σε σχέση με τα 100 εκ. τεμάχια του Wii. Το PS4 πρόκειται να πουλήσει 120 ή 130 εκ. κονσόλες -που είναι σπουδαίος αριθμός, ενώ το Xbox One θα πουλήσει 110 εκ.- και αυτό είναι επίσης σπουδαίο. Προσθέστε τα όλα μαζί και το αποτέλεσμα είναι 260 εκατομμύρια κονσόλες, ίσως, ο τελευταίος κύκλος να ήταν 270 εκ. κονσόλες».

Ο γνωστός αναλυτής συνέχισε να εξηγεί περαιτέρω τους λόγους για τους οποίους οι παίκτες δεν θα χρειάζονται κονσόλα για να διασκεδάσουν με τα αγαπημένα τους games στο μέλλον, κατά τη γνώμη του: «αυτός θα είναι ο τελευταίος κύκλος για τις “πραγματικές κονσόλες”, δεν εννοώ ότι η Microsoft, η Sony και η Nintendo θα χρεοκοπήσουν και θα κλείσουν - δεν θα γίνει αυτό. Κάθε μία εταιρεία θα δημιουργήσει μια άλλη κονσόλα, και ο επόμενος (κύκλος κονσολών) θα είναι ό,τι το 3DS για το DS. Το 3DS πουλάει περίπου 15 εκ. τεμάχια το χρόνο, το DS για 5 συναπτά έτη πούλησε πάνω από 26 εκ. τεμάχια. Έτσι, όταν λέω ότι αυτός ο κύκλος κονσολών θα είναι ο τελευταίος, ο λόγος είναι ότι δεν θα απαιτείται κονσόλα για να παίξει κάποιος τα console games. Και δεν μιλάω για το cloud». Ο Pachter διευκρίνισε ότι στο μέλλον οι παίκτες θα χρειάζονται απλά μία CPU, μία GPU, ένα μέσο αποθήκευσης, ένα controller και μια οθόνη. Αυτό το hardware θα είναι διαθέσιμο σε πολύ μικρότερο μέγεθος από τις σημερινές κονσόλες, και με το ρυθμό που εξελίσσεται η τεχνολογία θα είμαστε σε θέση «να έχουμε μια CPU/GPU στο σαλόνι μας που θα συνδέεται με την τηλεόραση μας», είτε αυτό μπορεί να είναι το τελευταίο μοντέλο iPhone ή το πιο πρόσφατο Fire TV box της Amazon.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
7 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Roronoa
    • Αμα το ειπε ο παχτερ τοτε παμε για αλλες 3 γενιες τουλαχιστον :P
      Τα νουμερα ειναι υπερβολικα φιλοδοξα.

    • Tim of Heavens
    • Κύριε Pachter εναποθέτω όλες ελπίδες μου στις προβλέψεις σας για το αύριο. Ότι μου πείτε θα κάνω. Τι θα γίνει τελικά; Θα με χωρίσει ή όχι;

    • periklis
    • ποτέ δε θα γίνει αυτό που λέει....
      α) διότι πολλοι σαν εμενα gamers ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ GPU KAI CPTSSOU LOU KTL....

      ΕΓΩ ΜΑΓΚΕΣ ΕΙΜΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΠΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕς ΚΑΙ ΚΑΡΤΕΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΚΤΛ ΚΤΛ....
      ΘΕΛΩ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΚΟΝΣΟΛΑ ΝΑ ΒΑΖΩ ΤΟ CDάκι μεσα να παιζω το fifάκι μου....τωρα ολα τα αλλα ειναι μ@$#@#$!!!

*