Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

GameUp: H ανάλυση μιας αφηγηματικής επανάστασης

*
Στο νέο επεισόδιο του GameUp o Ηλίας Παππάς φέρνει δύο εξαιρετικούς καλεσμένους για να αναλύσει την αφηγηματική επανάσταση του The Last of Us: Part II.

Πριν μερικές εβδομάδες δημοσιεύθηκε το review του The Last of Us Part II και μία εβδομάδα μετά, το Ορυχείο αποκάλυψε τις αιτίες για την πτώση της σύγχρονης κριτικής αλλά και τους φόβους για το μέλλον της. Περιττό να πω ότι η ανταπόκριση του κοινού στα παραπάνω ξεπέρασε κάθε προσδοκία, κάτι που εύχομαι να επαναληφθεί και με το νέο podcast του GameUp.


H πορεία του τίτλου της Naughty Dog κάθε άλλο παρά ήρεμη ήταν. Οι φήμες για τα εργασιακά επαληθεύτηκαν σε μεγάλο βαθμό, οι διαρροές έφεραν μεγάλες αναταραχές με τις σεναριακές τους αποκαλύψεις, ενώ ακολούθησε το review bombing και οι άθλιες απειλές στη ζωή του Neil Druckmann, της Haley Gross αλλά και της Laura Bailey (που ερμηνεύει την Abby).



Γιατί όμως τόσο μίσος και τόσο χάος; Τι από όλα αυτά ισχύει πραγματικά και ποιες είναι οι πραγματικές απαιτήσεις από το κοινό; Σίγουρα το The Last of Us Part II ζητάει πολλά από τους παίκτες και δεν τους καθοδηγεί, ούτε υπάρχει βέβαια για να τους ικανοποιήσει. Η ιστορία του όμως είναι ανεξάρτητη από το κοινό, όπως πρέπει να είναι, και ξεμπροστιάζει σε μεγάλο βαθμό την αδυναμία μιας μερίδας της gaming κοινότητας να πλησιάσει ορισμένα πράγματα με την απαιτούμενη ωριμότητα.

Όποιος έχει τερματίσει τον τίτλο και ακόμα πιστεύει ότι είναι μια ιστορία εκδίκησης, πιθανά θα πιστεύει ότι και ο Νονός είναι μια ταινία για την ιταλική Μαφία. Τα πράγματα όμως δεν θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικά και, για να φτάσω στην πραγματική καρδιά του σεναρίου, ζήτησα τη βοήθεια δύο εξαιρετικών αναλυτών που φέρνουν -από τη δική τους σκοπιά ο καθένας- το αναγκαίο φως για μια μεγάλη βουτιά στο μυαλό του Neil Druckmann και της Naughty Dog.


Ο Δημήτρης Ρέντζιος.

O Δημήτρης Ρέντζιος είναι βετεράνος κριτικός, συνεργάτης του Authority.gr και νυν εξωτερικός συνεργάτης του Enternity.gr, ενώ ο Γιώργος Σερέπας, 3D artist και game designer επιστρέφει δυναμικά με τη μοναδική του ματιά.


Ο Γιώργος Σερέπας.

Μη χάσετε τη κουβέντα μας γιατί είμαι σίγουρος ότι θα σας δώσει μια νέα οπτική στο πώς και γιατί το σενάριο του The Last of Us Part II φέρνει μια ακόμα αφηγηματική επανάσταση.

Φυσικά, αν δεν έχετε τελειώσει τον τίτλο απομακρυνθείτε, μιας και το podcast είναι μόνο spoilers.

Όπως πάντα, μη ξεχάσετε να στηρίξετε και να διαδώσετε το Ορυχείο και τα podcast του, GameUp και Social Gamer, καθώς μόνο με τη στήριξή σας μπορούν να συνεχίσουν να προσφέρουν ανάλυση και συζήτηση που δεν μπορείτε να βρείτε αλλού.

GameUp (Apple)
GameUp (Spotify)

Social Gamer (Apple)
Social Gamer (Spotify)

Να είστε καλά και μη ξεχνάτε: σκάβοντας πας στην πόλη.

GameUp
Social Gamer

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*