Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

GameUp: O Έλληνας gamer και η καρδιά της αγοράς

*
Στο νέο GameUp ο Ηλίας Παππάς και ο Δημητρης Ρεντζιος αναλύουν την ταυτότητα του Έλληνα gamer και την εξέλιξή του μέσα στην ελληνική αγορά και κουλτούρα.

Χαίρετε χαίρετε.


Σε αυτό το επεισόδιο έχω καλεσμένο τον Δημήτρη Ρέντζιο, μία από τις καλύτερες πένες που έχουμε στην κριτική, πρώην συνεργάτη του Authority.gr και νυν του Enternity.gr.

Ο Δημήτρης είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να εξερευνήσει μαζί μου τον Έλληνα και την Ελληνίδα gamer από τη μεριά του καταναλωτή, καθώς και την ελληνική αγορά εκ των έσω, αφού έχει άμεση και πολύχρονη επαφή με τη λιανική πώληση και με το πώς λειτουργούν οι μεγάλες αλυσίδες.



Παράλληλα, μαζί του παρουσιάζω οικονομικά στοιχεία και τάσεις της ελληνικής αγοράς, με νούμερα που μας φέρνει από την...πηγή.

Τέλος, συζητάω μαζί του για τον gamer της επαρχίας, τη μακρινή εκείνη πρώτη εποχή των videogames στην Ελλάδα, προσπαθώντας να βρούμε ομοιότητες και διαφορές με τον gamer των μεγάλων κέντρων.



Πριν κλείσω, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους έχουν στηρίξει μέχρι σήμερα το podcast, καθώς φιγουράρει πλέον στις κορυφαίες θέσεις σύμφωνα με το Chartable για την Ελλάδα, δίχως μάλιστα να χρησιμοποιεί το YouTube ή να είναι εβδομαδιαίο ή ειδησεογραφικό.

Να είστε όλοι καλά.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο σπόνσορά μας, Sky Telecom.

Να είστε όλοι καλά και μη ξεχνάτε: η χαμηλότερη μορφή ανάλυσης είναι αυτή που συναντάτε στα social media.

GameUp (Apple)
GameUp (Spotify) 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
9 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • joehok
    • Eternal darkness.... θυμάμαι πάμε 4 άτομα σε γνωστό μαγαζί... ρωτάμε το φέρατε . δεν ήξεραν καν το παιχνίδι....και ενας φίλος αγανακτισμένος λέει "ρε παιδιά ο φίλος μου τι έχει τερματίσει 3 φορές πότε θα το φέρετε......"πεθάναμε στα γέλια γιατί ήταν αλήθεια...... ωραίες εποχές..... τότε μαζεύαμε χρήματα απο παντού.....απο πού? Δεν ξέρουμε απλά ήταν ΠΑΣΟΚ εποχές και κάναμε loot δεν μπορώ να το εξηγήσω.

      • Alias
      • Πισω στο μακρινο (ωιμε) 2006 ειχα παραγγειλει απο το site της nortec το Twilight Princess για το Gamecube (παιζει να ηταν και η πρωτη μου online αγορα τωρα που το σκεφτομαι).

        Ήταν η περιοδος που ειχε πρωτοβγει το Wii και φαινεται ξεστοκαριζαν αποθεματα τιτλων Gamecube γιατι με καλεσαν και με εβαλαν να διαλεξω αλλο ενα παιχνιδι που θα μου στελναν δωρο μαζι με το Zelda. Διαλεξα το Eternal Darkness. Πραγματικη ****φαρδια. Μου ειχε ξεφυγει ως τοτε και τελικα το λατρεψα λογω θεματος και story.

        Και παιζεται ανετα και σημερα, το ξαναεπαιξα πριν 1-2 χρονια.

        • joehok
        • Καλά μιλάμε παράνοια ...στην αρχή δεν υπήρχε πουθενά αυτό το παιχνίδι. μετά σε τοπικό video club βρίσκαμε ξαφνικά 7-8 μεταχειρισμένα το ένα δίπλα στο άλλο και δεν το πιστεύαμε... σήμερα ξαφνικά είναι ακριβό για να το αποκτήσεις ιντερνετικά.... μιλάμε ζωντανή παράνοια.

      • Alias
      • Μπορει να υπηρχε αλλα να μην το εβλεπες λογω αδειου sanity meter :)

        Τι κριμα που δεν βγηκε sequel ποτε

        • joehok
        • This can be happening.... πλάκα πλάκα πέρα απο τα τρομερά sanity εγώ τα επιβραβευω για τα τις οσκαρικές ερμηνείες σε νεκροψιες. Τέλειες!

      • Alias
      • Γιατι οι εναλλαγες σε εποχες και χαρακτηρες? Απο την αρχαια Ρωμη στην αρχαια Περσια, απο τον Μεσαιωνα στον Α παγκοσμιο πολεμο, απο τα 50'ς στο σημερα. Ο κερατωμενος 'aladdin', ο maximiliam που μπηκε φρενοκομειο, ο καλογερακος που τον πατησε σαν σκουληκι ο guardian klp. Ασε μη με ψηνεις και το ξαναπαιξω!

    • joehok
    • Επειδή έχετε ανεβάσει ψηλά τον πήχη σε αυτά τα καστ. Θα ήθελα να προτείνω το εξής. Σε επόμενο θέμα να βγουν γυναίκες gamers να πουν πως ξεκίνησαν να πουν την άποψη τους να πουν προτάσεις βελτίωσης. Ωραίες οι αναλύσεις σε παρόν μέλλον και παρελθόν αλλά θα ήθελα να βάλουμε και αυτό στην κουβέντα κάποια στιγμή . Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να διαχωρίσω τους καταναλωτές αλλά θα ήθελα να υπάρξει ενημέρωση αν έχουν γίνει σωστά βήματα μπροστά σε αυτό το κομμάτι.

      • Talk Show Host
      • Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια αλλά έχω ήδη πάρει αρνητικές απαντήσεις προς το παρόν. Παράλληλα πρέπει και ο συνομιλητής να έχει κάτι να πει, να μην είναι απλώς gamer, και να υπάρχει φυσικά και θέμα. Θα συνεχίσω την προσπάθεια πάντως.

    • Alias
    • Τωρα ακουσα το πρωτο μισο, επανερχομαι για το υπολοιπο αργοτερα.
      Για το κομματι της αγορας πριν δεκαετιες που συζητησατε βαρεσε κοκκινο η νοσταλγια και θα χρειαζομουν να φτιαξω ποντκαστ για να σχολιασω οσα θα ηθελα. Γενικα στα Γιαννενα τα εβρισκες τα παιχνιδια οταν βγαινανε, δεν θυμαμαι να εψαχνα κατι και να μην το βρισκω. Δεν το ηξερα αυτο για τις μικροτερες πολεις. Στα περιοδικα υπηρχε θεμα βεβαια, πολλες φορες ερχοντουσαν με καθυστερηση μηνων.

      Για το κομματι των hardcore gamers διαχρονικα στην χωρα μας ειναι καπως πονεμενη ιστορια για μενα. Διαχρονικα ημασταν κλικα στην Ελλαδα. Παιζω απο τις αρχες των 90'ς μεχρι και σημερα με μικρα διαλειμματα. Γενικα ενημερωνομουν και ειχα εικονα της αγορας απο περιοδικα, ιντερνετ και παιζοντας. Πολυ πολυ σπανια εχω συναντησει εξω, in the wild που λεμε και στο χωριο μου, καποιον με γενικες γνωσεις και εμπειριες στο gaming να μπορεσω να κανω μια κουβεντα. Οποιον ηξερα να ασχολειται ειτε ηταν περιστασιακος τελειως (ειχε καποτε μια κονσολα ή παιζει 1-2 παιχνιδια) ειτε με τον ενα ή τον αλλο τροπο κατεληγε να γινει περιστασιακος και το παρατουσε τελειως απο ενα σημειο και επειτα. Ακομα θυμαμαι που ειχα κανει μια κουβεντα με εναν υπαλληλο σε ιντερνετ καφε στην Πατρα εδω και 10 χρονια που ειχε γενικες γνωσεις. Τοσο σπανιο. Εκει γυρω στο 2002-2009 ηταν καλη περιοδος με τα ελληνικα φορουμ οπως αυτο του gamepro. Εβρισκες κοσμο να μιλησεις για το συγκεκριμενο αυτο χομπυ και γινοντουσαν ωραιες συζητησεις. Και κατα την πλειοψηφια φιλικες. Απο το 10 και μετα εντοπισα μεγαλη πτωση, οχι μονο στην Ελλαδα, γενικα. Οι συζητησεις κατεληγαν να γινονται 'confrontational' και εχθρικες. 'Διαφωνεις με το 1 απο τα 10 που ειπα? Εγινες εχθρος μου και θα στην πω και θα σε βγαλω ασχετο' φαση. Αυτο ειναι γενικο βεβαια πλεον στο ιντερνετ οπου σχολιασεις το οτιδηποτε. Αλλα για μενα χαθηκε αυτη η διεξοδος για επικοινωνια στο χομπυ μου αυτο.

      Θεωρω οτι συνεχιζουμε να ειμαστε κλικα και σημερα. Και οι νεοτεροι που συναντω γενικα παιζουν ενα fortnite ή ενα gta v, ή Fifa και NBA 2K

*