Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

GameUp: PS5, Xbox Series X/S και ο έρωτας της νέας γενιάς

*
Στο νέο επεισόδιο του GameUp ο Ηλίας Παππάς φιλοξενεί τον Παύλο Παπαπαύλου σε ένα podcast φωτιά για τη νέα γενιά και τα PS5 και Xbox Series X/S.

Χαίρετε χαίρετε.


H νέα γενιά είναι εδώ. Μέσα από μία πανδημία, από μία καταστροφική πορεία της Microsoft, από την καλύτερη γενιά της Sony στην ιστορία της και από μία Nintendo που απλά είναι σε άλλο εντελώς επίπεδο, η βιομηχανία μας τα κατάφερε και πάλι και είναι έτοιμη να μας προσφέρει την πιθανά πιο εντυπωσιακή γενιά που έχουμε ζήσει ποτέ.

Αυτή τη φορά δεν έχουμε απλώς νέα μηχανήματα αλλά μηχανήματα που αλλάζουν τον τρόπο που βιώνουμε και απολαμβάνουμε τα videogames. Από τη μία έχουμε τα εντυπωσιακά άλματα των τεχνικών χαρακτηριστικών και από την άλλη έναν νέο τρόπο να έχουμε πρόσβαση στα videogames με το Xbox Game Pass, νέα προσέγγιση στο πώς να τα αισθανόμαστε με την τεχνολογία haptic από το νέο χειριστήριο της Sony αλλά και την υπόσχεση για μια ολόκληρη καινούργια φουρνιά από first party τίτλους, αυτή τη φορά και από τη Microsoft.



Είναι η γενιά που ξεκινάει με τις καλύτερες προοπτικές όπου για πρώτη φορά έχουμε τρεις μεγάλους ανταγωνιστές να είναι κυρίαρχοι της στρατηγικής που έχουν επιλέξει. Αυτό θα οδηγήσει τη βιομηχανία σε νέα μονοπάτια που δεν έχουμε δει ποτέ ξανά και θα ανεβάσει την εμπορική και δημιουργική αξία των εταιρειών και δημιουργών σε δυσθεώρητα ύψη.

Οι εποχές της αβεβαιότητας όπου η επιβίωση μίας εταιρείας σήμαινε την καταδίκη μιας άλλης είναι πιθανά στο τέλος τους.

Βέβαια, ορισμένες αρρώστιες δεν είναι εύκολο να τις αποβάλλουμε. Μεγάλη μερίδα του τύπου σπρώχνει την αφήγηση για την κονσόλα της Microsoft ότι δεν είναι...νέας γενιάς, αποτυγχάνοντας να καταλάβει τη σημασία του Xbox Game Pass και στο πώς γεφυρώνει το χάσμα γενεών στο software για πρώτη φορά στην ιστορία. Υπερβολικές αντιδράσεις από τη μία ή την άλλη πλευρά δημιουργούν ένα κλίμα που όχι μόνο δεν ωφελεί τις προσπάθειες των εταιρειών αλλά προωθεί τρομερή αντιπαλότητα ανάμεσα στο κοινό καθώς και λανθασμένη γνώση και συζήτηση γύρω από τα videogames.



Το Ορυχείο αλλά και το GameUp είναι εδώ για να φέρνουν ισορροπία όσο μπορούν σε αυτές τις παλιρροιακές δυνάμεις που δημιουργούν τόση αρνητική ενέργεια. Στο νέο λοιπόν επεισόδιο του GameUp εξερευνώ μερικά από τα πιο καυτά ερωτήματα της νέας γενιάς και ρίχνω φως στο σκοταδισμό όσων προωθούν απόψεις ενάντια στο καλό της βιομηχανίας.

Ποια είναι λοιπόν η πραγματική αξία του Xbox Game Pass στη νέα γενιά; Πόσο πραγματικά «next gen» είναι το Demon’s Souls και το Miles Morales; Πόσο μαγική είναι η τεχνολογία του haptic και πότε πρέπει να περιμένουμε πραγματικά αποτελέσματα; Ποια μεγάλη ευκαιρία έχασε η Microsoft; Τι κρύβεται πίσω από το σχεδιασμό του PlayStation και πώς συνδέεται με το εκπληκτικό νέο UΙ; Ποιες είναι οι αντιδράσεις του κοινού και πώς έχουν πάει οι κονσόλες στην ελληνική αγορά; Πότε θα εμφανιστούν στα ράφια ξανά;



Σε αυτά και πολλά άλλα προσπαθώ να απαντήσω με τη βοήθεια του Παύλου Παπαπαύλου, σε ένα podcast-φωτιά που σας προτρέπω να ακούσετε οπωσδήποτε.

Όπως πάντα μη ξεχάσετε να διαβάσετε το τελευταίο άρθρο του Ορυχείου για τα fanboys (που ταιριάζει απόλυτα στην εποχή) αλλά και να ακούσετε το προηγούμενο podcast του GameUp που παρουσιάζει την ιστορία του Star Wars τόσο στον κινηματογράφο όσο και στα videogames.

Να είστε καλά και μη ξεχνάτε: η νέα γενιά είναι εδώ! Χαρείτε τη!

Παρακαλώ επίσης να γίνετε συνδρομητές στο GameUp αν σας αρέσει το περιεχόμενό του, είναι μεγάλη βοήθεια.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον σπόνσορά μας, την κορυφαία εταιρεία ασύρματου internet στην Ελλάδα, Sky Telecom.

GameUp (Apple)
GameUp (Spotify)

Σημείωση: Συγχωρέστε μας μερικά μικρά θεματάκια με τον ήχο πότε πότε, κάνουμε το καλύτερο για να μην επαναληφθούν.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
16 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • paulgouv
    • Πωωω .. πάνω που είχα βολευτεί να διαβάζω joehok να spamάρει στο site σαν να μην υπάρχει αύριο :p , ακούω στα μισά περίπου μιας όμορφης συζήτησης , αυτό :

      Τα 667 GB του PS5 είναι "πολύ λίγο" και μας "αναγκάζουν να αγοράσουμε εξωτερικό".Αλλά...τα 802 GB του X είναι "εξαιρετική επιλογή".Χμμμ...

      Πάμε λίγο να δούμε πόσο κοστίζει με κοινή βάση μέτρησης η χωρητικότητα στις 4 κονσόλες ,για να μην καταντήσουμε σε σημείο να υποννοούμε οτι είναι ισοδύναμο "λαθάκι" ο ΑΡΚΕΤΑ μικρός 667 GB των PS5 με τον ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ μικρό 364 GB του S.

      PS5 -> 500/667 = 0.75 € /1GB
      Series X -> 510/802 = 0.64 € /1GB
      PS5 digital -> 400/667 = 0.60 € /1GB
      Series S -> 310/364 = 0.85 € /1GB

      Το PS5 δηλαδή,πουλάει ακριβότερα κάθε GB κατά 0.11€ απο το Series X. Τα 135GB επιπλέον που προσφέρει το X και κάνουν την απόλυτη διαφορά , όπως ακούμε , θα τα χρέωνε θεωρητικά 135×0.75=101€ (Ps5) ή 135×0.60=81€(Ps5digital) επιπλέον.Αλλά τελικά ,καλώς ή κακώς, προτίμησαν να επενδύσουν σε μια νέα τεχνολογία για το χειριστήριο με τα haptic/adaptive features που θα χρησιμοποιηθούν πέρα από 1st και σε 3rd parties( Hitmanάρα που εχω γράψει τις πιο πολλές μου ώρες :p , ήδη ανακοινωσε η IOI οτι θα τα υποστηρίζει 20Γενάρη21 !!! όπως και το timed exclusive Deathloop της Arkane τον Μαϊο !!) , όσο και να προσπαθούν κάποιοι ,μη-fanατισμένοι φυσικά (μονο όσοι σχολιάζουν έχουν το προνόμιο της ταμπέλας :p) , να το υποβαθμίσουν εμμέσως απο τώρα απαιτώντας 6μηνη minimum(?) υπομονή μήπως αποδειχτεί άχρηστο gimmick feature...Η παροχή ενός δωρεάν mini παιχνιδιού που τους πήρε χρόνο παραγωγής, σίγουρα αφαιρεί λίγο ακόμα απο το κόστος...

      Παμε να δούμε τώρα και το κόστος της επέκτασης. Μεχρι στιγμής η Seagate αποκλειστικά , εθεσε αρχική τιμή 220€ για 1TB.Οποτε εδω το ωφέλιμο αναλογικά κοστίζει:
      Xcard -> 220/920 = 0.24€ /1GB
      Δηλαδή 2μιση φορές φθηνότερα και απο την φθηνότερη (αν υποθετικά βλέπαμε τις κονσόλες μόνο σαν SSD) προσφορά του Ps5Digital!!!

      Για να κλείσω το σεντόνι :p,είναι προτιμότερο για ΕΜΈΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΆ , να δεχτώ εναν μικρότερο SSD αρχικά και να επενδύσω μετα απο έναν χρόνο σε οικονομικότερη αναλογικά αναβάθμιση που θα κάνει κιόλας την διαφορά , παρά να "πανηγυρίζω" για 135 επιπλέον GB , θυσιάζοντας την απουσία ενος καινοτόμου ,απο τι φαίνεται,χαρακτηριστικού που ίσως αλλάξει τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με τα video games!!!Υπομονή λίγους μήνες ακόμα να πάρει τα update για USB μεταφορά ,φακέλους,και οτι άλλο τραγικά "αυτονόητο" λείπει και θα υποστούν οι day one beta testers :p και αναβάθμιση απο του χρόνου σε X ή Ps5...Δεν βιαζόμαστε.Παιχνίδια cross buy θα υπάρχουν μεχρι και τoυ χρονου καλοκαίρι με Forbidden West!!

      Υ.Γ.Ρε ΣυριζΕς τι έγινε εκει? Πως τους πετσόκοψες έτσι ? Και την χειρότερη εμπειρία και ακριβότερο απο όλα ? Ούτε σε εχθρό μου δεν θα το πρότεινα για αγορά το συγκεκριμένο :p Χίλιες φορές σε όποιον μου λέει οτι αξίζει το "οικονομικό" S , να τον σώσω να αγοράσει το "παλιό" OneX και ας μην είναι next gen !!!

      • Talk Show Host
      • Έχεις στοιχεία για το ότι η Sony προτίμησε το μικρότερο SSD για να προσφέρει το haptic; Δεν το έχω ακούσει πουθενά αυτό, είσαι πρωτοπόρος.

        (ξέρω τώρα ότι έχεις ανοίξει το google ψάχνοντας να συνδυάσεις τα ασυνδύαστα για να απαντήσεις. λολ :P )

        • paulgouv
        • Μου αρέσει που διάλεξες να με "ειρωνευτείς" με το μοναδικό σημείο της (χωρις δημοσιογραφικό φιλτράρισμα) ανάλυσης μου , που πρακτικά δεν αλλάζει αυτό που επισημαίνω οτι παίρνουμε συγκριτικά σαν καταναλωτές.Αντε για να νιώσεις όμως ικανοποίηση έχω πληροφορία οτι μας κοροϊδεψε η Sony και μας αφαίρεσε GB , ενώ το haptic ήταν παμφθηνο στην παραγωγή !!!
          Μην αγχώνεσαι παντως ... Τα μοναδικά Στοιχεία που χρησιμοποίησα ήταν του...Ευκλείδη :p Δυστυχώς για να το πω και Πλατωνικα , έχουν "εισέλθει" πολλοί "αγεωμέτρητοι" που δεν γνωρίζουν καν την απλή αναλογία που εξηγώ...Τύποι που αγοράζουν στο σουπερ μάρκετ και δεν συγκρίνουν βάσει τιμής κιλού...Εναν να αφύπνισα το θεωρώ κέρδος!!
          Περιμένω με ανυπομονησία τα δικά σας Στοιχεία ,εκ των έσω από την λατρεμένη Microsoft , για το νέο χειριστήριο που αναφέρετε ΛΟΛ :D

      • Talk Show Host
      • Κανένας δεν είπε ότι κορόιδεψε η Σόνι κάποιον, δεν ξέρω πώς βγάζεις αυτό συμπέρασμα (δηλαδή ξέρω αλλά εντάξει, χεχε). Στοιχεία δεν έχεις για να στηρίξεις αυτό που λες μιας και ο συσχετισμός που κάνεις μεταξύ SSD και Haptic είναι αποκύημα φαντασίας, έτσι όλο το επιχείρημά σου καταρρέει. Δεν είναι κακό, συμβαίνει σε όλους μας. Σε συμβουλεύω φιλικά να διαβάσεις το πρόσφατο Ορυχείο για τον φανμποισμό κα να απολαύσεις τη νέα γενιά, από την τρομερή Microsoft μέχρι τη μαγική Sony. :)

      • joehok
      • Θεός!!!!! Δλδ τα 150gb είναι ενα τίποτα....οκ είναι ενα τίποτα!!!!!!!!! δεν έχει καμία μα καμία σημασία..........!!!!!!!! Να μην χαίρεται κάποιος αν έχει παραπάνω gb ...να κλαίει επειδή δεν έχει haptic που ίσως δεν υποστηριχθεί και αρκετά!!!!!

    • joehok
    • 667 >850 αυτό δεν χρειάζεται να γράψουμε κάτι άλλο... κάποιος ειναι διατεθειμένος να δικαιολογήσει τα πάντα προκειμένου να μην παραδεχτεί ότι κάπου κάτι δεν κάθεται καλά......με το ζόρι απλά με το ζόρι 1+1=3

    • joehok
    • Ευχαριστούμε την νιντεντο δλδ με τα hd rumble αλλαξαν το gaming axxaxaxa τελικά χάλασαν ολα τα joycons.....χαχχαχαχχαχχα ΟΛΑ θέλουμε να είναι τρομερά τα χαπτικ αλλα και φοβόμαστε μήπως κάτι χαλάσει και δεν χρησιμοποιηθει......και θα μας κατηγορήσει κάποιος για αυτό..... γιατί????? γιατί πρέπει όλοι να μην έχουμε μάτια ανοιχτά και να μην έχουμε ΚΡΙΤΙΚΉ ΣΚΈΨΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΎΜΕ ΤΥΦΛΆ ΓΙΑΤΊ ΑΥΤΌ ΕΊΝΑΙ Η ΜΌΔΑ

    • paulgouv
    • And he did it again...Το μόνο point που εμφανώς κάνω ειρωνία θεωρείται συμπέρασμα ...πφφφ

      33:23 "Ειναι αυτό το λαθάκι που έκανε η Microsoft με το χειριστήριο το οποίο είναι περίπου σαν το λαθάκι που έκανε η Sony με τον σκληρό"
      και μετα λες αυτα που έγραψα σαν αφορμή για το 1ο σχόλιο μου αν καθόσουν πραγματικά να διαβάσεις αντί να βιαστείς να μου την "πεις"...

      Ο συσχετισμός μου ξεκίνησε απο .... χμμμμ ... κοίτα να δεις ....εεεμμμ ... αααα ...απο αυτά που ισχυρίζεσαι ΕΣΥ μέσα στο άγχος σου να υπερασπιστείς την Microsoft για άλλη μια φορά ...

      Κάτσε λίγο να μηδενίσω χωρίς κανένα λόγο όσα είπες στο podcast...δεν ξέρω από που το έβγαλες αυτό το συμπέρασμα...χεχε..ΟΛΑ όσα λές καταρρέουν ... δεν πειράζει συμβαίνει σε όλους ... σε παραπέμπω σε αρθρο που θα ανεβάσω για φανμποισμό δημοσιογράφων ...

      Πλεον είναι προφανές οτι θα έχεις πάντα δίκιο σε κάθε επιχείρημα που θα γράψει ο οποιοσδήποτε,οπότε, πάντα φιλικά , θα συνεχίσω να ακούω μόνο τα επόμενα Ορυχεία !!! Δεν την ξαναπατάω :p

      • Talk Show Host
      • Ναι, θεωρώ λάθος ότι η Microsoft δεν έβγαλε χειριστήριο με τεχνολογίες που έχει ήδη στο Elite Controller, όπως θεωρώ λάθος να βγει η Sony με μικρότερο σκληρό. Κανένας δεν μίλησε για κοροιδίες ή άλλα περίεργα, μια άποψη είναι. Το επιχείρημα που είχες δεν στηρίζεται από πουθενά γιατί το συσχετισμό haptic και SSD τον έβγαλες από το μυαλό σου, κάτι που σε κάνει να εκτίθεσαι. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά υστερίες.

        • paulgouv
        • ( κατα λάθος απο κινητό πάτησα dislike )
          Κανω την εκτίμηση οτι προτιμήσατε σαν site το εξτρα space σχολιασμού , από την επιλογή για reverse των like κατα την σχεδίαση. Ωχ δεν έχω στοιχεία....Ακόμα και αν συνέβει στα αλήθεια , οτιδήποτε αλλο γράψω σαν αντικειμενική παρουσιάση με πρακτικα στοιχεία (ενα γνωστό botάκι εδω μέσα θα spamάρει αλλοιώνοντας αριθμούς) για τα θετικά που προσφέρει το site έναντι άλλου αντίστοιχου , θα θεωρηθεί υστερία.....ενώ να λες επίσημα δουλεύοντας σε gaming site οτι η Sony μας αναγκάζει να αγοράσουμε εξωτερικό δίσκο με τον μικρό SSD σαν άμμεση συσχέτιση με την απουσία adaptive απο το Xcontroller και ταυτόχρονη εκθείαση των 802GB του Χ ...εεε ναι αυτό είναι ΑΠΟΨΗ .. κλαίω :p ελα περαστικά ...

        • Talk Show Host
        • Πραγματικά δεν είπα τίποτα τέτοιο, μόνος σου κάνεις το συσχετισμό και το συνδυασμό. Απίστευτο, χαχα.

      • joehok
      • Αντικειμενικη παρουσίαση είναι όταν επίσης κοροϊδεύουμε φουλ την cd project για τις καθυστερήσεις αλλα την ndog την δικαιολογουμε.... τέτοια αντικειμενικότητα οχι περαστικά θα έλεγα αλλά καληνύχτα.... την φράση ΦΥΙ ΜΈΤΡΑ ΚΑΙ ΦΥΙ6 ΣΤΑΘΜΆ κάποιοι την αγαπάνε και την αγκαλιάζουν και δυστυχώς φαίνεται γλοιώδες

*