Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

GameUp: To PS5 και η τελική επίθεση της Sony

*
Στο νέο επεισόδιο του GameUp, ο Ηλίας Παππάς βουτάει στα βαθιά του PS5 με τον Άκη Ζαχαριάδη, καθηγητή στο game design, game developer και αναλυτή στο χώρο του hardware.

Με την αποκάλυψη της νέας κονσόλας της Sony αλλά και την πρώτη ματιά στο software έχουμε πλέον μπει στην τελική ευθεία για την κυκλοφορία της. Είναι λοιπόν η πρώτη φορά που έχουμε κάποια βασικά στοιχεία για να συζητήσουμε σοβαρά για τη νέα γενιά. Αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισα στο καινούριο επεισόδιο του GameUp να βουτήξω στα βαθιά του νέου μηχανήματος της Sony, μία εβδομάδα πριν την αποκάλυψη και του software στο Xbox Series X (για το οποίο θα επακολουθήσει αντίστοιχο podcast).


Αναμφίβολα το μεγάλο χαρτί της Sony είναι ο επερχόμενος SSD, μιας και στα υπόλοιπα μέρη της η κονσόλα δεν διαφέρει ιδιαίτερα από αυτή της Microsoft. Πρόκειται για ένα στοίχημα της εταιρείας που διακινδυνεύει την τιμή του μηχανήματος όσο κανένα άλλο στοιχείο, αλλά και ταυτόχρονα υπόσχεται κάτι που δεν προσφέρει ο ανταγωνισμός. Αυτό το νέο οικοσύστημα της Sony, ένα οικοσύστημα που βασίζεται στο «immersion», είναι σίγουρα κάτι που μας παραπέμπει στις εποχές του Emotion Engine αλλά και στο hype του Ken Kutaragi.

Έχουν γραφτεί διάφορα για το τι μπορεί να περιμένουμε γενικά από το hardware, αλλά τι πραγματικά σημαίνει αυτή νέα δύναμη; Τι θα φέρει ο νέος SSD και πώς θα αλλάξει το σχεδιασμό; Πώς θα ωφελήσει στο συνδυασμό επιπέδων, αναμετρήσεων και ΑΙ; Ποιο είδος παιχνιδιών θα έχει τη μεγαλύτερη ωφέλεια και γιατί; Πώς συγκρίνεται το hardware με το τρέχον και μελλοντικό hardware του PC; Τι εν τέλει σημαίνει το «immersion» και πώς μπορεί να μας αλλάξει το πώς θα βιώσουμε τους τίτλους της νέας γενιάς;  



Για να απαντήσω σε όλα αυτά ζήτησα τη βοήθεια του Άκη Ζαχαριάδη, καθηγητή στο game design στη SAE Αθήνας και συντονιστή των τμημάτων Game Design και Game Programming της σχολής. Ο Άκης είναι επίσης αναλυτής στο χώρο του hardware και έχει συμμετάσχει στην ανάπτυξη αρκετών indies ενώ, πολύ σύντομα, θα κυκλοφορήσει και την πρώτη προσωπική του προσπάθεια. Ως καθηγητής αλλά και ως game developer είναι στην καταλληλότερη θέση να με βοηθήσει να απαντήσω σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα και να πάω εις βάθος στη νέα γενιά.

Η κουβέντα μας περνάει από όλες τις hardware στάσεις και όχι μόνο. Μιλάμε για την πορεία του ΑΙ, την κατάσταση του σύγχρονου χειρισμού αλλά και τους φόβους για το αν η Sony θα είναι έτοιμη με 1st parties και πότε. Τέλος, για κερασάκι, σας αποκαλύπτουμε την τιμή του PS5, έτσι για να ανάψουν τα αίματα.

Όπως πάντα, μην ξεχάσετε να στηρίξετε και να διαδώσετε το Ορυχείο και τα podcast του, GameUp και Social Gamer, καθώς μόνο με τη στήριξή σας μπορούν να συνεχίσουν να προσφέρουν ανάλυση και συζήτηση που δεν μπορείτε να βρείτε αλλού. Επίσης μη ξεχάσετε να ακούσετε το podcast της προηγούμενης εβδομάδας για μια ανάλυση του σεναρίου του The Last of Us Part II που δεν μπορείτε να βρείτε αλλού.

Για παρατηρήσεις, προτάσεις ή γενική επικοινωνία μη διστάσετε να στείλετε mail στο oryheio.crunch@gmail.com.

Να είστε καλά και μη ξεχνάτε: σκάβοντας πας στην πόλη.

GameUp (Apple)
GameUp (Spotify)

Social Gamer (Apple)
Social Gamer (Spotify)

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
4 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • PORTAL
    • Κυκλοφορει φημη οτι η Microsoft θα καταργησει το online multiplayer paywall. Αν ισχυει, θα δουμε καλη μαχη μεταξυ των δυο κονσολων. Αν οχι, βλεπω τον Φιλ να φωναζει στα αποδυτηρια "ΣΟΥΤΑΡΕΤΕ ΡΕ, ΤΙ ΣΑΣ ΖΗΤΑΩ;"
      (Παναγουλιας μουντιαλ 1994)

      • Talk Show Host
      • Αμ γίνει αυτό τότε σίγουρα θα είναι εντυπωσιακή κίνηση. Αλλά και χωρίς αυτό η Μαικροσοφτ έχει πολύ δυνατή εναλλακτική. Η νέα γενιά θα είναι πόλεμος κανονικός.

    • joehok
    • Πολύ ωραία συζήτηση για άλλη μια φορά.....απο τα τεχνικά κρατάω για όλα μικρό καλάθι...θα αργήσουμε πλ εκεί.....για τα adaptive controls έχω ενθουσιαστεί λίγο.... για την τιμή γιατί δεν την παρουσιάζει επίσημα η Σόνυ η απάντηση είναι άτοπη....η Σόνυ επίσημα δήλωσε περιμένουμε τον ανταγωνισμό....ως ηγέτης στην πώληση κονσολών φοβάται απλά ξεκάθαρα να πει πρώτη τιμή.

      • Talk Show Host
      • Ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε την τιμή έτσι όπως έχουν ολα εξελιχθεί. Υπάρχει περίπτωση να πάρει μεγάλο ρίσκο η Σονι αν αποφασίσει να ρίξει την τιμή πολύ.

*