Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

GameUp: Tα Racing Games και το μέλλον της ταχύτητας

*
Στο νέο επεισόδιο του GameUp podcast, ο Ηλίας Παππάς αναλύει την ιστορία των racing games μέσα από την ιστορία του αθλήματος της Φόρμουλα 1.

Χαίρετε χαίρετε.


Όπως είναι αναμενόμενο η νέα γενιά φέρνει και νέες προκλήσεις. Από τη μία είναι οι επαναστάσεις που θα δούμε με τις νέες τεχνολογίες και από την άλλη είναι πώς θα μπορέσουμε να ανανεώσουμε μερικές από τις πιο βασικές μας κατηγορίες με νέους και συναρπαστικούς τρόπους.

Δεν είναι πάντα εύκολο. Βλέπετε, το κοινό είναι τόσο ποτισμένο με αυτά που έχει μάθει να του αρέσουν που είναι τρομερά δύσκολο να αλλάξει άποψη και προτιμήσεις. Αν αναρωτιέστε γιατί τα ετήσια sequels των αθλητικών τίτλων ή τα battle royale κυριαρχούν είναι ακριβώς αυτό: μας δίνουν ό,τι έχουμε μάθει ξανά και ξανά, με αρκετά μικρές διαφορές ώστε να αισθανθούμε δικαιωμένοι για την νέα αγορά μας δίχως, όμως, να χάνουμε την αίσθηση της ασφάλειας που προσφέρει το... παλιό.

Αυτή η νοοτροπία έχει περάσει πλέον και σε άλλες κατηγορίες που παλαιότερα ήταν αδιανόητο να τις κρίνουμε και να τις απολαύσουμε με αυτό τον επαναληπτικό τρόπο. Για παράδειγμα, τη γενιά ακριβώς πριν το PS4 και το Xbox One η κυκλοφορία ενός open world τίτλου ήταν ένα γεγονός για τη βιομηχανία, έστω μικρό ή μεγάλο. Μετά από αυτή τη γενιά οι περισσότερες κατηγορίες έχουν αποκτήσει τη δική τους open world έκδοση, όπου είναι πιο σημαντικό να ολοκληρώσουμε τις εκατοντάδες δραστηριότητές τους, ξανά και ξανά, από το να ενδιαφερθούμε για την ποιότητα των μηχανισμών που βιώνουμε.

Οι κατηγορίες των sports και των racing είναι αυτές που χρειάζονται τη μεγαλύτερη αναβάθμιση αυτή τη γενιά, μιας και είναι από τις παλαιότερες και σημαντικότερες. Μη ξεχνάμε ότι τα racing games ξεκίνησαν ουσιαστικά τη βιομηχανία μαζί με το Pong, αφού το Speed Racer της Taito κυκλοφόρησε το 1974, δύο χρόνια μετά τον θρυλικό τίτλο της Atari.

Στο νέο επεισόδιο του GameUp λοιπόν καταπιάνομαι με την ιστορία των racing κάνοντας ένα παραλληλισμό με την εξέλιξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού και, συγκεκριμένα, της Φόρμουλα 1. Σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα  με βοηθάει ο νέος μου καλεσμένος, ο Δημήτρης Μπίζας, ένας από τους σημαντικούς δημοσιογράφους μας στη Φόρμουλα 1, μέλος της ομάδας στους 4Τροχούς και σχολιαστής στο F1axion, του σημαντικότερου πρωταθλήματος για eSports racing στη χώρα μας.



Με τον Δημήτρη αναλύουμε την πορεία των racing τίτλων μέσα από δύο παράλληλες ιστορίες, την ιστορία του αθλήματος αλλά και την ιστορία της κατηγορίας στη βιομηχανία των videogames. Επιχειρούμε μια ιστορική αναδρομή στα σημαντικά racing παιχνίδια και φέρνουμε στο φως την εξέλιξη της βιομηχανίας, περνώντας μάλιστα από δύσκολες και ευφάνταστες αναλογίες που συνδυάζουν τις τεχνολογίες του χθες και του σήμερα αλλά και το επίπεδο των οδηγών ανά τα χρόνια. Έτσι, μεταξύ άλλων, ταξιδεύουμε από τον Ayrton Senna στον Lewis Hamilton και από το Indianapolis 500 στο rFactor 2 και στο Forza Horizon.

Τέλος, μιλάμε για το άθλημα των esports και την επιτυχία που γνωρίζει στην Ελλάδα, την κοινότητα του racing αλλά και το μέλλον του ΑΙ με αφορμή τους επίσημους τίτλους της Φόρμουλα 1 από την Codemasters.

Α, και αποκαλύπτουμε τους πέντε καλύτερους οδηγούς όλων των εποχών στη Φόρμουλα 1.

Απλά μη το χάσετε και, όπως πάντα, μη ξεχάσετε να διαβάσετε το πρόσφατο Ορυχείο για τα fanboys αλλά και να ακούσετε τα πρόσφατα podcast για τη νέα γενιά με τον Παύλο Παπαπαύλου αλλά και την ιστορία του Star Wars με τον Νίκο Παπακωνσταντίνου.

Αν θέλετε να μας στηρίξτε αφήστε μια αξιολόγηση στο podcast και γίνετε συνδρομητές. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο σπόνσορά μας, Sky Telecom.

Να είστε καλά και μη ξεχνάτε: η ταχύτητα δεν είναι για χόρταση!

GameUp (Apple)
GameUp (Spotify)

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • joehok
    • Τι ωραία ανάλυση για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.....με ωραίες πληροφορίες με flashback με ανάλυση εποχών οδηγών κτλ.... μπράβο η καλύτερη συντροφιά τα ποντκαστ στο ποδήλατο.... Θα ήθελα μια μικρή αναφορά στα φουτουριστικα racing οκ δεν έχουν Ρόδες αλλα φτάσαν στην απόλυτη τελειότητα με το f zero gx και από τότε το χάος... οριακά off topic βέβαια αλλά είναι η προσωποποίηση της ταχύτητας. Ο κ Μπιζας άψογος φιλοξενούμενος μας διαφωτησε για άπειρα πράγματα..... φιλική προτροπή να πιάσει ολα τα forza horizon και ας μην είναι το είδος του για να δει πόσο έχουν επιδράσει στα πάντα όσο αναφορά τα racing.. τέλος εμένα το μεγάλο παράπονο μου δεν είναι τόσο η a.i αλλα τα μενού που νομίζω σε ολα τα παιχνίδια και σε ολα τα racing ειναι αποθητικα και ανεμπνευστα και βαρετα

*