Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Social Gamer: Videogames στην Ελλάδα, το νέο όνειρο

*
Στο νέο επεισόδιο του Social Gamer έχουμε καλεσμένο τον Νίκο Λαρίν, έναν από τους παλαιότερους και πιο επιτυχημένους έλληνες developers. Μαζί με τον Γιώργο Σερέπα μιλάμε για τα videogames στην Ελλάδα.

Τα videogames στην Ελλάδα είναι μια μεγάλη και πονεμένη υπόθεση. Ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει για την ύπαρξή τους, ενώ όσοι τα δημιουργούν παλεύουν ενάντια σε θεσμικές και προσωπικές δυσκολίες. Για όσους δεν το έχουν καταλάβει, η ανάπτυξη και η κυκλοφορία ενός videogame είναι κάτι πολύ, μα πολύ δύσκολο. Όσοι ακούτε τις επιτυχίες στο εξωτερικό, την ευκολία της διάθεσης ή το πόσο εύκολα μπορεί να φέρει οικονομική σταθερότητα μια τόσο μεγάλη αγορά είστε, τουλάχιστον, παραπλανημένοι. Το ρίσκο, η αβεβαιότητα αλλά και ο χρόνος που απαιτείται για να φτάσει ένας τίτλος στα ράφια παντός τύπου έχουν, κάθε φορά, μεγάλο τίμημα.


Όσοι όμως πραγματικά αγαπάμε τα videogames και μας ενδιαφέρει να βελτιώσουμε την ελληνική κατάσταση, προσπαθούμε να ρίξουμε φως στο τι συμβαίνει και τι μπορεί να συμβεί. Το Ορυχείο φυσικά πρωτοστατεί σε αυτό κι έτσι, αναμενόμενα, έχει πολλές απορίες επί του θέματος, απορίες που πρέπει να απαντηθούν, τόσο για εμάς όσο και για εσάς. Πώς είναι λοιπόν η ελληνική κατάσταση των videogames; Τι μπορεί να κάνει κάποιος; Πώς είναι η αγορά και πώς ξεκίνησε; Τι ψυχολογικά αποθέματα χρειάζονται οι νέοι δημιουργοί; Πόσο ονειροπαρμένοι είναι; Πόσο θα τους κοστίσει το όνειρό τους και πόσο θα τους ικανοποιήσει;

Για να με βοηθήσει να απαντήσω στα παραπάνω και σε πολλά άλλα μου έκανε την τιμή να έρθει στο podcast ο Νίκος Λαρίν της Pixel Reign, η οποία είναι πιθανά η σημαντικότερη ελληνική ομάδα ανάπτυξης που έχουμε. Ο Νίκος ασχολείται με την ανάπτυξη από το 1997 και το Robbie Swifthand and the Orb Mysteries (2017) κυκλοφορεί πλέον για όλες τις κονσόλες, το PC και macOs. (προς το παρόν η έκδοση του PS4 είναι διαθέσιμη μόνο στο αμερικανικό και ασιατικό store). Ο Νίκος, με άλλα λόγια, είναι ο καταλληλότερος για να μας ταξιδέψει από την εποχή που τα videogames δεν υπήρχαν καν στην Ελλάδα μέχρι και σήμερα, όπου η αγορά μας είναι αντιμέτωπη με την πρώτη της ουσιαστική ανάπτυξη.



Στην παρέα μας ένας από τους συνήθεις ύποπτους του ‘Ορυχείου’, ο game developer Γιώργος Σερέπας, ο οποίος μας φέρνει σε επαφή με τις σύγχρονες προσπάθειες αλλά και συνθήκες που έχει να αντιμετωπίσει κάποιος που ξεκινάει την ανάπτυξη ενός videogame από το μηδέν. Μαζί με τον Νίκο δημιουργούν μια δυναμική στην κουβέντα που έχει ιστορική αλλά και μελλοντική σημασία για τα Videogames στην Ελλάδα. Που σημαίνει, δηλαδή, ότι δεν  πρέπει να τη χάσετε με τίποτα.



Όπως πάντα, μη ξεχάσετε να στηρίξετε και να διαδώσετε το Ορυχείο και τα podcast του, GameUp και Social Gamer, καθώς μόνο με τη στήριξή σας μπορούν να συνεχίσουν να προσφέρουν ανάλυση και συζήτηση που απλά δεν μπορείτε να βρείτε αλλού. Επίσης μη ξεχάσετε να ακούσετε το podcast της προηγούμενης εβδομάδας για μια εις βάθους ανάλυση της στρατηγικής της Sony και του PlayStation 5.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον σπόνσορά μας, Skytelecom, που κάνει δυνατή την ύπαρξη του Ορυχείου αλλά και των podcasts. Αν χρειάζεστε ασύρματο internet δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καλύτερη ή πιο καταρτισμένη εταιρεία στο χώρο. Επισκεφτείτε τη σελίδα της για όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

Για παρατηρήσεις, προτάσεις ή ένα απλό «γεια» μη διστάσετε να επικοινωνήσετε στο oryheio.crunch@gmail.com.

Να είστε καλά και μη ξεχνάτε: σκάβοντας πας στην πόλη.

GameUp (Apple)
GameUp (Spotify)

Social Gamer (Apple)
Social Gamer (Spotify)

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*