Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Social Gamer: Το Pixel, το User και η αιώνια εφηβεία του Γιώργου Γρίβα

*
Ο Ηλίας Παππάς, στο νέο επεισόδιο του Social Gamer, έχει απέναντί του έναν θρύλο των ελληνικών gaming media και της αγοράς, τον Γιώργο Γρίβα.

Όλοι μας από κάπου έχουμε ξεκινήσει την πορεία μας στα videogames. Κάποια στιγμή στο παρελθόν συνέβη κάτι, μια σύζευξη στιγμών, τυχαίων ή μη, όπου μας έφερε σε επαφή με το πρώτο μας χειριστήριο, την πρώτη μας οθόνη, το πρώτο μας περιοδικό. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσο διαφορετικές ηλικίες και να είμαστε, αυτή η στιγμή μας ενώνει και θα συνεχίσει να μας ενώνει.


Στο νέο επεισόδιο λοιπόν του Social Gamer είναι μεγάλη μου τιμή να φιλοξενώ τον Γιώργο Γρίβα, έναν θρύλο των ελληνικών gaming media και της αγοράς, για να κάνουμε ένα ταξίδι που δεν πρέπει να χάσετε.



Μαζί με τον Γιώργο εξερευνούμε τα θρυλικά Pixel και User και την πορεία του στο τελευταίο, τη δημοσιογραφία και την κριτική της εποχής, τις αντιπροσωπείες και τη σχέση τους με τους μυθικούς “Πειρατές της Στουρνάρη”, Thomas Soft και Εγκέφαλος, τη γέννηση και πορεία του gaming internet στην Ελλάδα, το κλείσιμο των περιοδικών μέχρι το PC Master, την πτώση του κορυφαίου Έλληνα developer όλων των εποχών, της Aventurine, αλλά και την πορεία του Gamers Universe, του πρώτου πανευρωπαϊκού gaming site με έδρα στην Ελλάδα, που στόχευε να χτυπήσει το Eurogamer.

Μέσα σε όλα αυτά προσπαθούμε να συγκρίνουμε εποχές και να βρούμε τι είναι αυτό που ορίζει σήμερα τον gamer, σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουμε τι ήταν αυτό που τον όριζε παλιά, όταν όλα άναβαν για πρώτη φορά. Έτσι, μπορεί οι παλαιότεροι να εκτιμήσουν τη νοσταλγική δύναμη της κουβέντας, αλλά είναι οι νεότεροι που πρέπει να το ακούσουν, πάση θυσία.

Όπως πάντα, μη ξεχάσετε να γίνετε συνδρομητές στο Social Gamer και στο GameUp και να τα διαδώσετε, μιας και στηρίζουν και επεκτείνουν το Ορυχείο. Επίσης, αφήστε μας την αξιολόγησή σας όπου και να μας ακούτε (πολύ σημαντικό για την άνοδο των podcasts στις υπηρεσίες), αλλά στείλτε μας και ιδέες για θέματα, προτάσεις ή παρατηρήσεις στο oryheio.crunch@gmail.com.

GameUp (Apple)
GameUp (Spotify)

Social Gamer (Apple)
Social Gamer (Spotify)

Για όσους το έχασαν, το πρόσφατο Ορυχείο ασχολείται με την πραγματική επανάσταση που έφερε η Sony στα videogames. Μόλις τελειώσει το podcast, ρίξτε του μια ματιά οπωσδήποτε!

Καλή ακρόαση και, πάνω απ’ όλα, μη φοβάστε το σκάψιμο.
(ημερομηνία ηχογράφησης, 23/2)

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
5 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • dialteo
    • Απίστευτο ταξίδι ειδικά για τους 40ρηδες σαν και μένα..ξεκίνησα να ακούω το podcast για 5 λεπτά και κόλλησα σε τέτοιο σημείο που δεν μου έφτασαν τα σχεδόν 100 λεπτά του. Ειδικά όσοι ήσασταν fan των περιοδικών των 90's και 00's, μην το χάσετε...θα ακούσετε ιστορίες από πολλά γνωστά ονόματα και καταστάσεις. Ελπίζω σύντομα και σε άλλες συνεντεύξεις με θρύλους των ελληνικών περιοδικών και της gaming κοινότητας...Συγχαρητήρια!

      • Talk Show Host
      • Έχω σκοπό να κάνω μια αναδρομή γιατί είναι σημαντικό να δούμε τι αλλαγές έχουν γίνει από τότε. Είναι ο μοναδικός τρόπος να καταλάβουμε καλύτερη το σύγχρονο κλίμα.

      • Talk Show Host
      • Ευχαριστώ πολύ! Παράλληλα, θα ασχοληθώ και με πολλές κοινωνικές προεκτάσεις των γκέιμς, που κανένας δυστυχώς δεν ασχολείται.

    • StDumas
    • ωραιο το αναμνηστικο...
      Εγώ είμαι 39 και ήμουν ανέκαθεν gamer (απο amstrad 6128 το 1985, Amiga, PC, Consoles κτλ).
      Για εμένα τα χρόνια 1992 με το user + pixel και mid-90s με pcmaster υπήρξαν οι λόγοι που με έκαναν να αποκτήσω συγκεκριμένα μηχανήματα. Πολύ ενδιαφέρον λοιπόν να μάθω έστω και λίγο, πως ήταν τοτε τα πράγματα απο μέσα σε αυτά τα περιοδικά, αλλά να πάρω και κάποια hints για το πως είναι η αγορά σήμερα, που λόγω και δουλειάς δεν πολυπαρακολουθώ.
      Πάντα gamer, παίζω τα παιχνιδάκια μου, που βρίσκω ολο και πιο δύσκολο να βρω στο στυλ που μου αρέσουν. Αλλάζω και εγώ μεγαλώνοντας και γίνομαι πιο δύσκολος, αλλά και η αγορά απομακρύνεται από εμένα.

    • aias
    • σαν να ηταν χθες που αγοραζα το PIXEL και το USER.Γεννηθεις το 1977 ,τα θυμαμαι με πολυ αγαπη

*