Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το Ορυχείο εξελίσσεται με τα Social Gamer και GameUp Podcasts

*
Το Ορυχείο επεκτείνεται με δύο νέα podcasts, το Social Gamer και το GameUp, με πρώτο καλεσμένο τον 'Αρη Πολιτόπουλο, αρχαιολόγο και λέκτορα του Πανεπιστημίου Laiden, για μια συζήτηση πάνω στο ερευνητικό του έργο που μας πάει από το Assassin's Creed μέχρι το Horizon Zero Dawn.

Όταν ξεκίνησε πέρυσι το ‘Ορυχείο’ ήταν ένα ρίσκο και υπήρχαν πολλές αμφιβολίες για την πορεία του, αφού στη σημερινή πραγματικότητα του διαδικτύου τα μεγάλα και πολύπλοκα κείμενα συχνά δεν έχουν ιδιαίτερη τύχη. Παρόλα αυτά δεν έκανα πίσω και με τη στήριξη του Enternity φτάσαμε σε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, καθώς η στήλη -η μοναδική στην Ελλάδα ειδικά αφιερωμένη στην ανάλυση των videogames- όχι μόνο γνώρισε επιτυχία, αλλά κατάφερε μέσω αυτής της επιτυχίας να αποκτήσει και σπόνσορα ώστε να μπορέσει να συνεχίσει για δεύτερη σεζόν.


Βέβαια, όπως είναι γνωστό, ένα απλό sequel κρύβει διάφορους κινδύνους αν μείνει στάσιμο. Έτσι, φέτος, αποφάσισα να επεκτείνω το ‘Ορυχείο’ με δύο νέα podcasts, που σκοπό έχουν να συμπληρώσουν και να εμπλουτίσουν την ερευνητική του ταυτότητα, διατηρώντας το βασικό της πυρήνα αναλλοίωτο, που δεν είναι άλλος από την ανάλυση και την ώριμη συζήτηση γύρω από τα videogames.

Τo πρώτο podcast ονομάζεται Social Gamer και ο σκοπός του είναι διπλός: από τη μία θέλει να εντοπίσει τους τρόπους που τα videogames συνδυάζονται με βασικές πτυχές της κοινωνίας και της ζωής μας γενικότερα, ενώ από την άλλη να προσπαθήσει να αναλύσει και να συζητήσει θέματα που αφορούν την ποπ κουλτούρα, την επιστήμη αλλά και οτιδήποτε μας συνεπαίρνει, μας ενοχλεί ή μας μπερδεύει. Με άλλα λόγια, το Social Gamer θέλει να… “παίξει” με την καθημερινότητα, όχι μόνο με διάθεση να βγάλει όποιες ρετσινιές έχουν απομείνει στο φλοιό των videogames, αλλά και να δείξει ότι το πολυεπίπεδο μυαλό των gamers διψάει για πολλά περισσότερα.

Το δεύτερο podcast, το GameUp, θα είναι ένα podcast με απόλυτο στόχο την ανάλυση των videogames. Η ώριμη κουβέντα, η ανταλλαγή απόψεων αλλά και η εις βάθος προσέγγιση κάθε θέματος εύχομαι να γίνουν τα σημεία αναφοράς που θα σας τραβήξουν και θα σας ωθήσουν όχι απλώς να γίνετε ακροατές αλλά και να συμμετάσχετε στην κουβέντα μας.

Σε κάθε podcast θα υπάρχει ένας καλεσμένος που θα είναι ειδικός στο θέμα υπό συζήτηση, ενώ θα υπάρχουν και ορισμένοι σταθεροί συμπαρουσιαστές που θα κάνουν συχνά πυκνά την εμφάνισή τους. Να σημειωθεί ότι, πέρα από όλα τα παραπάνω, βασική μου επιθυμία είναι να δώσω βήμα σε ανθρώπους από τη χώρα μας που κάνουν έργο πάνω στα videogames και που δεν έχουν λάβει της προσοχής που πρέπει μέσα σε αυτόν τον μιντιακό κυκεώνα των “personality cults”, που το μόνο που κάνουν είναι να προωθούν μια απογοητευτική κενότητα.

Συγχωρέστε όποια ηχητικά σφάλματα θα υπάρξουν στην αρχή, μιας και α) είμαι άσχετος στο edit και β) είναι δύσκολο οι επισκέπτες να αγοράζουν επαγγελματικά μικρόφωνα για ένα podcast. Το πρώτο κάπως θα το φτιάξω, το δεύτερο είναι πιο δύσκολο. Αυτό σημαίνει ότι είναι άκρως σημαντικό να αφήνετε σχόλια, απορίες και παρατηρήσεις οπουδήποτε μας ακούτε, είτε μέσω του enternity, είτε μέσω της υπηρεσίας που χρησιμοποιείτε για τα podcasts σας. Για ακόμα καλύτερη επικοινωνία σας προτρέπω να στείλετε email στη διεύθυνση oryheio.crunch@gmail.com (βάζετε στο θέμα το όνομα του podcast στο οποίο αναφέρεστε), όπου και θα περιμένω κιόλας τα δικά σας θέματα και απορίες προς συζήτηση. Τέλος, να σημειώσω, ότι μου αρέσει η φυσικότητα στις κουβέντες, οπότε μην περιμένετε να ακούσετε μια κλινική και αποστειρωμένη εμπειρία.

Ευελπιστώ να έχω τουλάχιστον ένα podcast έτοιμο ανάμεσα σε κάθε ‘Ορυχείο’ (το οποίο είναι μηνιαίο πλέον), αλλά ο στόχος μου είναι να έχω δύο, που θα ανεβαίνουν κάθε πρώτη και κάθε δέκα του μήνα, με το Ορυχείο να ακολουθεί χοντρικά μετά από ένα δεκαήμερο, ώστε έτσι να καλύπτεται οργανικά όλος ο μήνας. Τα podcast αρχικά θα είναι διαθέσιμα στα Apple podcasts και Spotify (τα logos είναι προσωρινά). Υπάρχει δυνατότητα για όποια υπηρεσία θέλετε, οπότε μη διστάσετε να ενημερώσετε αν έχετε κάποια συγκεκριμένη προτίμηση. Αν χρησιμοποιείτε κάποια apps για να έχετε συγκεντρωμένα τα podcasts σας, όπως π.χ. Overcast, Pocket Cast, Castro κτλ, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μιας και θα εμφανίζονται και εκεί.

Ακολουθήστε τα links για να γίνετε συνδρομητές:

Social Gamer (Apple)
Social Gamer (Spotify)

GameUp (Apple)
GameUp (Spotify)

Μην ξεχνάτε ότι αυτά τα podcasts είναι για το ‘Ορυχείο’ ένα ακόμα πείραμα, μία ακόμα ριψοκίνδυνη κίνηση, που θα πετύχει μόνο αν τη στηρίξετε, την προωθήσετε και γίνετε συνδρομητές. Αν πραγματικά σας αρέσει το περιεχόμενο ελπίζω να κάνετε όλα τα παραπάνω, διότι έτσι δεν στηρίζετε απλά δύο podcasts αλλά και τη συνολική προσπάθεια του ‘Ορυχείου’, το οποίο, σε κάθε του βήμα, αποσκοπεί στην προώθηση της ανάλυσης και της κουβέντας γύρω από το πάθος μας: τα videogames.

Πώς αλλιώς άλλωστε, αφού είναι η πιο συναρπαστική μορφή τέχνης σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ξεκινάμε λοιπόν με το Social Gamer (την επόμενη εβδομάδα έρχεται και το πρώτο επεισόδιο του GameUp).

Στο πρώτο λοιπόν επεισόδιο του Social Gamer φιλοξενώ τον Άρη “Ymir” Πολιτόπουλο, αρχαιολόγο και λέκτορα στο Πανεπιστήμιο του Leiden στην Ολλανδία, ο οποίος στην έρευνά του ασχολείται με το "παίζειν", ξεκινώντας από τα επιτραπέζια παιχνίδια της αρχαιότητας μέχρι τα videogames του σήμερα. Συζητάμε για το ρόλο της ιστορίας και της βίας σε διάσημα franchises όπως το Assassin's Creed και το Civilization, μέχρι -μεταξύ άλλων- το Fallout και το Horizon Zero Dawn, ενώ μαθαίνουμε επίσης πόσο σημαντικό είναι το καπέλο του Indiana Jones.



Μη ξεχνάτε ότι σε περίπτωση που γίνετε συνδρομητές θα έχετε πρόσβαση στα επεισόδια πιο γρήγορα.

Καλή ακρόαση και μη ξεχνάτε: σκάβοντας πας στην πόλη!

 
 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
5 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • jareth
    • Καλό ξεκίνημα Ηλία! Η ποιότητα της δουλειάς σου σπανίζει γενικότερα στη δημοσιογραφία και όχι μόνο στου gaming.

      • Talk Show Host
      • Πραγματικά ευχαριστώ πολύ! Εύχομαι να μπορέσω να προσφέρω καλό περιεχόμενο για τα games όσο γίνεται περισσότερο, πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε για αυτά με ακόμα μεγαλύτερο πάθος και ανάλυση, δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να τα απολαύσουμε καλύτερα! Ελπίζω στη στήριξή σας!

      • Talk Show Host
      • Και μη ξεχάσετε να γίνετε συνδρομητές και να αφήσετε rating παιδιά αν σας αρέσει! Είναι πολύ σημαντικό για να μπορέσουν οι υπηρεσίες να το κάνουν να φαίνεται περισσότερο στις μηχανές αναζήτησης.

    • joehok
    • Ούτε καταλάβαμε πως πέρασε η ώρα.... εκπληκτική δουλειά..... τώρα στι περιεχόμενο για το never alone έχω άλλη άποψη.....το έπαιξα day one και όσο φιλότιμο είχε απο bugs ήταν φουλ...... απαράδεκτο θα έλεγα.... από τα χειρότερα παιχνίδια που αναγκαστηκα να τερματίσω... ίσως μετά έφτιαξε....για τα υπόλοιπα παραδείγματα είμαι 101% σύμφωνος.

      • Talk Show Host
      • Ευχαριστώ πάρα πολύ! Εύχομαι να τη στηρίξετε αυτή τη νέα προσπάθεια, είναι σημαντικό να έχω πέρα δώθε με το κοινό διότι μόνο έτσι μπορώ να βελτιωθώ. Για το Never Alone δεν έχεις άδικο. Μάλιστα, και ο χειρισμός του δεν ήταν ό,τι καλύτερο. Απλά στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για το πώς χρησιμοποιεί το gameplay να περάσει στοιχεία κουλτούρας και ιστορίας, πράγμα που νομίζω το κάνει καλά. Έρχονται πολύ ενδιαφέροντα podcasts για ακόμα περισσότερες συζητήσεις! Stay tuned και προσκαλέστε κι άλλους να τα ακούσουν. Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από την κουβέντα για games.

*