Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Assassin's Creed Valhalla: Dawn of Ragnarok Preview

*
Στο πλαίσιο ενός ειδικού event που διοργάνωσε η Ubisoft είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα hands off preview για το Assassin's Creed Valhalla: Dawn of Ragnarok και σας μεταφέρουμε τη γνώμη μας.

Η δεύτερη χρονιά περιεχομένου για το Assassin's Creed Valhalla βασίζεται στο Dawn of Ragnarok expansion, που θα προσφέρει στους παίκτες περισσότερες από 35 ώρες gameplay. Ο θεός των αρχαίων Νορβηγών, Odin δανείζει το πνεύμα του και τις δυνάμεις του στο σώμα του/ της Eivor και μπλέκεται σε μια περιπέτεια που θα τον φέρει στο βασίλειο Svartalfheim. Αυτό κατοικείται από dwarves και βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας. Οι νάνοι, όχι όλοι ακριβώς όπως τους μάθαμε από την κινηματογραφική μεταφορά του The Lord of The Rings, έχουν σκάψει βαθιά στη Γη και έχουν κρυφτεί, προκειμένου να ξεφύγουν από τους Muspels. Οι τελευταίοι είναι πλάσματα που αντλούν τις δυνάμεις τους από τη φωτιά και καθοδηγούνται από τον γίγαντα Surtr, ίσως τον πιο ισχυρό αντίπαλο που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο Odin. O Νορβηγός θεός του πολέμου και της σοφίας έχει να φέρει εις πέρας μια σοβαρή και ιδιαίτερη αποστολή. Να απελευθερώσει τον γιό του από την φυλακή που τον έχει ρίξει ο Surtr και το ταξίδι της αναζήτησης μόνο εύκολο δεν θα είναι.




Παρουσίαση ξεκίνησε εντυπωσιακά, με τον Odin να εκτελεί δύο συνεχόμενα Leap of Faith και στη συνέχεια να καβαλάει ένα παράξενο ζώο, που μοιάζει σα να πρόκειται με διασταύρωση ελέφαντα με αγριογούρουνο. Διαθέτει χαυλιόδοντες μεγάλου μήκους χοντρή ουρά και πρόσωπο που παραπέμπει σε κάπρο. Από την πρώτη στιγμή γίνεται άμεσα αντιληπτό ότι οι ομάδες ανάπτυξης της Ubisoft έχουν για μια ακόμα φορά δημιουργήσει έναν όμορφο κόσμο, με υψηλής ποιότητας γραφικά και φωτισμούς. Φτάνοντας στο πρώτο καταφύγιο τον νάνων, ο Odin, που συστήνεται με το όνομα Havi, συναντάει την Gunborg που είναι επικεφαλής της τοποθεσίας και του εξηγεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κάτω από την κυριαρχία του Surtr. Μία από αυτές είναι η υποδούλωσή τους και η σκληρότητα με την οποία τους αντιμετωπίζει ο Glod, γιός του Surtr, μισός Muspel, μισός Jotun. Είναι φανερό ότι το expansion έχει επενδυθεί με γερές δόσεις ιστορίας και ο καλύτερος τρόπος να μεταφερθούν οι πληροφορίες είναι οι συζητήσεις με τους NPCs αλλά και διάφορα σημειώματα ή επιστολές που υπάρχουν σκόρπια εδώ και εκεί. Όλα όσα μπορέσει να μάθε ο Odin από τους dwarves είναι πολύτιμα και μέρος της αποστολής του θα είναι να αναζητήσει τον πληροφοριοδότη Fritjof, η τύχη του οποίου αγνοείται.



Στα καταφύγια των dwarves ο Odin θα έχει την ευκαιρία να εμπλουτίσει τις ικανότητές του και κυρίως τη γκάμα των πλασμάτων από τα οποία μπορεί να "κλέβει" δυνάμεις. Μία από αυτές ονομάζεται Raven Assassin και του δίνει τη δυνατότητα την ώρα που έχει μεταμορφωθεί σε αετό να επιτίθεται σε εχθρούς από μεγάλο ύψος. Όπως είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε, σκοτώνοντας ενα κοράκι, o πρωταγωνιστής παίρνει τη μορφή του και όλες τις δυνάμεις του. Βρισκόμενος στον ουρανό έχει πλήρη άποψη για το τι υπάρχει στην περιοχή που καλύπτει το οπτικό του πεδίο. Επίσης πολύ χρήσιμο είναι το Power of Muspelheim, που δίνει στον Havi τη μορφή ενός Muspel, οπότε μπορεί να κινείται σχεδόν απαρατήρητος σε εχθρικές περιοχές, αποφεύγοντας δυσάρεστες καταστάσεις. Κάθε μία από τις δυνάμεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περιορισμένο χρονικό διάστημα (επεκτάσιμο μέσω αναβαθμίσεων), οπότε αν θέλει να τη χρησιμοποιήσει εκ νέου, ο Odin θα πρέπει πρώτα να αναζητήσει το επόμενο θύμα του.



Στα παραπάνω προστίθενται οι ικανότητές του στη μάχη και τα πανίσχυρα όπλα που έχει στην κατοχή του, τα οποία θα μπορούν να αναβαθμιστούν σε divine level. Ένα καλά χρονισμένο dodge είναι δυνατό να γυρίσει ανά πάσα στιγμή το ροή της μάχης εναντίον ισχυρών αντιπάλων, οπότε όσο καλύτερα μάθετε να εκτελείτε την κίνηση αυτή, τόσο περισσότερο θα διευκολύνετε την επιτυχημένη έκβαση των συγκρούσεων. Ακόμα μία σημαντική ικανότητα είναι το Power of Rebirth. Με τον τρόπο αυτό, εχθροί που έχουν πέσει στο πεδίο της μάχης αποκτούν ξανά ζωή και για λίγα δευτερόλεπτα μπορείτε να έχετε έναν μικρό στρατό να πολεμάει στο πλευρό σας. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των δυνάμεων που έχει κάθε φορά διαθέσιμες ο Odin είναι περιορισμένες και θα πρέπει να μάθετε να τις χρησιμοποιείτε έχοντας κατά νου τη στρατηγική και τη βελτιστοποίηση των πλεονεκτημάτων που μπορούν να προσφέρουν.

Όπως προαναφέραμε οι Muspels αντλούν τις δυνάμεις τους από τη φωτιά. Συνήθως στις περιοχές που θα κληθείτε να τους αντιμετωπίσετε θα υπάρχουν τμήματα του εδάφους καλυμμένα από λάβα. Το γεγονός αυτό από τη μία θα τους κάνει πιο δυνατούς, από την άλλη, βρισκόμενη μέσα στη λάβα, οι Muspels θα μπορούν να ανακτούν τις δυνάμεις τους, οπότε πολύ πιθανό να παρατείνεται η διάρκεια των μαχών, εκτός αν φροντίσετε να βγάλετε πρώτα εκτός μάχης τους Flame Keepers.



Το τέλος της παρουσίασης μας έφερε στο άντρο του Glod. Αυτός έχοντας αρπάξει από τον λαιμό τον προδότη νάνο Einar, που δουλεύει υπέρ των Muspels, απαιτεί να βρει τρόπο να ενεργοποιήσει συγκεκριμένο relic. Ο μόνος τρόπος να το κατορθώσει είναι αναζητήσει την πληροφορία στο αρχείο του Ivaldi, όπου μόνο τάξη δεν επικρατεί. Η αρχική παρέμβαση του Odin αποδεικνύεται μάταιη. O Glod έχει τέτοιες δυνάμεις που μπορεί με ιδιαίτερη άνεση να απωθήσει ακόμα και έναν θεό. Όσο για τη συνέχεια, θα πρέπει περιμένουμε την κυκλοφορία του expansion.

Το στυλ του expansion δεν ξεφεύγει από εκείνο του Assassin's Creed Valhalla. Μάχες, ειδικές δυνάμεις, αναβαθμίσεις, διάλογοι, πληροφορίες και ένας τόπος γεμάτος μύθους και θρύλους, που συνδυάζονται με όλους του μηχανισμούς του πιο πρόσφατου τίτλου της δημοφιλούς σειράς. Όπως ανακοινώθηκε, το expansion θα προσθέσει ένα νέο weapon class και δεν θα μπορέσετε να ασχοληθείτε με αυτό αν δεν έχετε κάνει σημαντική πρόοδο στο main campaign, καθώς το προτεινόμενο power level για τον χαρακτήρα σας είναι 350. Τα όσα παρακολουθήσαμε μας έχουν ανοίξει την όρεξη να εισβάλουμε στον κόσμο του Dawn of Ragnarök και περισσότερα θα έχουμε να σας πούμε γύρω στις 10 Μαρτίου 2022, όταν αυτό κυκλοφορήσει για PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S, PC, Google Stadia και Amazon Luna. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Ubisoft Montreal

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Ubisoft

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*