Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Dark Eclipse Hands-On Preview

*
Από τις τρελές ιδέες που μπορεί να φανταστεί κανείς στο gaming, η δημιουργία VR MOBA μάλλον ξεχωριστή θεωρείται, στην παρούσα περίοδο τουλάχιστον. Βλέπετε τα μανιώδη κλικ και η γρήγορη μετακίνηση εντός του χάρτη είναι συνώνυμα του είδους και οι μεγάλες ταχύτητες δεν είναι και η φιλικότερη για το χρήστη ιδέα στο VR gaming. Η Sunsoft θεώρησε ότι κρύβεται κάποιου είδους πρόκληση πίσω από αυτές τις σκέψεις κι έτσι προέκυψε το Dark Eclipse, ένα VR MOBA που αναμένεται εντός του έτους και αναπτύσσεται, για την ώρα, για PSVR. Ο παραγωγός με τον οποίο τα είπαμε πάντως, περιμένοντας τη σειρά μας για το hands-on, ήταν ξεκάθαρα ενθουσιώδης για την προσπάθεια της ομάδας του. Πολύ.



Μας ξεκαθάρισε πως θέλει να ρίξει στην αγορά το πρώτο VR MOBA, να δει πώς μπορεί ένα τόσο δημοφιλές αλλά ιδιαίτερο είδος να σταθεί σε τέτοιες συνθήκες. Και φαίνεται πως η ομάδα πειραματίζεται αρκετά. Αρκετά ώστε να υπόσχεται μόνο 1v1 στην αρχή πριν προσθέσει δυνατότητα για 2v2 και 3v3, πριν δηλαδή περιπλέξει κι άλλο τη βασική συνταγή στην οποία θα καταλήξει. Συν τοις άλλοις, με αυτόν τον τρόπο είναι πιο εύκολο να εξασφαλιστεί ότι θα βρίσκει κάποιος αντίπαλο online, δεδομένου πως, όπως και αν κοιτάξει κανείς τους αριθμούς, η εγκατεστημένη βάση οποιασδήποτε πλατφόρμας VR και το υποσύνολο των κατόχων που θα δοκιμάσουν κάποιο VR MOBA δεν αφήνουν περιθώρια να πηγαίνει κανείς γυρεύοντας με το καλημέρα. Αν όμως ο παίκτης θέλει να έχει σίγουρη την ηρεμία του, τότε θα μπορεί να στρέφεται σε tutorials για να συνηθίσει σιγά σιγά, να ασχοληθεί με practice matches και να του δώσει να καταλάβει με bots. Κάθε δραστηριότητα πάντως σχετίζεται με σύστημα προόδου, είτε πρόκειται για online ή offline match κ.λπ. Οπότε διάφορες ανταμοιβές εξασφαλίζονται χωρίς να το πάρει κανείς απολύτως ανταγωνιστικά το ζήτημα.



Ωραία όλα αυτά αλλά πώς παίζεται τελικά ένα MOBA σε VR; Σίγουρα ρίχνοντας το ρυθμό. Οι 20 διαθέσιμοι χαρακτήρες μπορούν να βρεθούν σε ομάδες των τριών στο πεδίο της μάχης αλλά κάπως πρέπει να κινούνται πέρα δώθε. Αντί να διαλέγει λοιπόν ο παίκτης ένα χαρακτήρα και να κάνει κλικ στο σημείο που θέλει να τον μετακινήσει, κάτι που γίνεται κάθε τρεις και λίγο σε τέτοιες περιπτώσεις, αρπάζει έναν κρύσταλλο και τον τοποθετεί σε σημείο του χάρτη. Ο χαρακτήρας ή οι χαρακτήρες ξεκινούν ύστερα τη διαδρομή τους προς εκείνο το σημείο.  Η μετακίνηση είναι αργή για τα δεδομένα του είδους, πράγμα καθόλου τυχαίο. Όταν πρέπει να καλυφθούν μεγάλες αποστάσεις ο παίκτης μπορεί να αξιοποιήσει το χρόνο αναμονής για να περιεργαστεί το πεδίο της μάχης, να στρέψει το επίπεδο με το ένα χέρι και το πάτημα ενός πλήκτρου, να παρατηρήσει και να πάρει τις αποφάσεις του. Αν θελήσει να χτίσει tower με κάποιο χαρακτήρα, πρέπει να διαλέξει μια μικρή σφαίρα πίσω από το κεφάλι του ήρωα. Αν ακούγεται άχαρο, είναι επειδή την ίδια εντύπωση μας άφησε και στην πράξη, οπότε υπάρχουν ακόμη σημεία τριβής με τα οποία καλό είναι να ασχοληθεί η ομάδα ανάπτυξης. Η εικόνα που φτάνει στον παίκτη άλλωστε είναι αρκετά «απασχολημένη» πάντως. Θα δούμε πού θα μας βγάλει αυτό το θέμα.



Γενικότερα οι αναμετρήσεις προβλέπεται να κρατούν από 10 έως 30 λεπτά, για να μην προλάβει να κουραστεί ο παίκτης και να έχει όσο χρόνο θέλει πριν επανέλθει, εφόσον το θελήσει. Κι επειδή τι είναι ένα MOBA χωρίς φιλοδοξία να γίνει eSport ή, έστω, θέαμα γενικότερα, η ομάδα έχει φροντίσει να προσφέρεται και Spectator Mode. Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρουμε τι να πρωτοφοβηθούμε στην περίπτωση του Dark Eclipse. Ταυτόχρονα, κάποιος πρέπει να κάνει την αρχή κάθε φορά και αυτό ισχύει σχεδόν για τα πάντα που βλέπουμε σε VR. Ευχόμαστε καλή αρχή στην Sunsoft λοιπόν. Για καλό δικό της αλλά και για καλό των παικτών που θα την τιμήσουν.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*