Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Disgaea 4 Complete+ Hands On Preview

*
Καθώς περιμένουμε να δούμε την κυκλοφορία του Disgaea 6, η NIS America συνεχίζει τα ports της σειράς με το τέταρτο κεφάλαιο του franchise, οπότε προκύπτει το Disgaea 4 Complete+. Η σειρά με την οποία τα κυκλοφορεί δημιουργεί ερωτηματικά (πρώτα το Disgaea 5, ύστερα το Disgaea 1, τώρα το Disgaea 4), όμως λίγη σημασία έχουν οι απαντήσεις. Το πλήρες πακέτο που αναμένεται να κυκλοφορήσει φέρνει για πρώτη φορά μαζί το βασικό παιχνίδι και όλα του τα DLC μετά από την κυκλοφορία τους στο PlayStation 3 το 2011 (φυσικά και δεν μετράμε το A Promise Revisited που κυκλοφόρησε στο PS Vita το 2014). κμεταλλευόμενοι της ευκαιρίας να πιάσουμε τον τίτλο στα χέρια μας στο πλαίσιο της Gamescom 2019, επιλέξαμε να το δοκιμάσουμε στο Nintendo Switch μιας και ο περιορισμένος χρόνος που είχαμε στη διάθεσή μας να παίξουμε τα πρώτα στάδια της ιστορίας ενός παλιού παιχνιδιού θα ήταν πιο προσοδοφόρος εκεί παρά στο PlayStation 4.



Για όσους δεν γνωρίζουν, το Disgaea 4 είναι strategy RPG με μάχες σε σειρές. Οι συμπαθέστατοι χαρακτήρες του, το ιαπωνικό του χιούμορ, ο βασικός αντιήρωας που ακούει στο όνομα Valvatorez (βαμπίρ με ευαισθησίες), το περίπλοκο και απαιτητικό σύστημα μάχης και το αναπόφευκτο grinding είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά ενός παιχνιδιού που μένουν πιστά στη φόρμουλα της αγαπημένης σειράς και επιστρέφουν με βελτιωμένα γραφικά στα σημερινά συστήματα. Έτσι, η επανάσταση του Valvatorez και του πιστού υπηρέτη του, Fenrich, ενάντια στην απόφαση του Corrupternment για την εξόντωση όλων των Prinnies, παίρνει ξανά σάρκα και οστά. Το παιχνίδι ξεκινάει από τον Άδη, όπου ο Valvatorez εκπαιδεύει την επόμενη γενιά των Prinnies, λίγο πριν απαχθούν από το Corrupternment, κι ύστερα ξεκινά μια περιπέτεια που διαρκεί τουλάχιστον 30 ώρες μέχρι και την κλιμάκωσή της, αν υποθέσουμε βέβαια πως ο παίκτης αποσκοπεί σε αυτό και μόνο. Αν, από την άλλη, θέλει κανείς να δει τα πάντα, θα πρέπει να αφιερώσει περισσότερες από 150 ώρες.



Πιάνοντας λοιπόν στα χέρια μας το Disgaea 4 Complete+ στο Nintendo Switch, νιώσαμε αμέσως ικανοποιημένοι. Ο τίτλος όντως δείχνει καλύτερος από ποτέ και έτρεξε χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Προσπερνώντας σχετικά γρήγορα τις συζητήσεις, φτάσαμε στα μαθήματα μάχης και θυμηθήκαμε το σύστημα μάχης του τίτλου και τους φαινομενικά άπειρους δυνατούς συνδυασμούς επιθέσεων που διαθέτει. Τοποθετώντας στρατηγικά τους χαρακτήρες μας γύρω από τους αντιπάλους μας, αυτοί ενώνουν τις δυνάμεις τους με αποτέλεσμα την εκτέλεση ειδικών κινήσεων. Το αποτέλεσμα είναι σχεδόν πάντα εντυπωσιακό, καταστρεπτικό για τους εχθρούς, και μας προκαλεί να δοκιμάσουμε όλο και περισσότερους συνδυασμούς. Όσο ωραίο και αν ακούγεται αυτό, υπάρχει μια διαδικασία που μπαίνει στη μέση, μεταξύ της αρχής της κάθε μάχης και κάθε επίθεσης. Ανάλογα με την περίσταση, λαμβάνοντας υπόψη το HP των χαρακτήρων μας, τα αντικείμενα που διαθέτουμε, τη στρατηγική της αντίπαλης ομάδας και τα πιθανά της σχέδια, το να προετοιμάσουμε το επόμενό μας χτύπημα απαιτεί προσοχή, πολλές φορές συνεχή αναπροσαρμογή του πλάνου μας και τσεκάρισμα για ενδεχόμενη ανάγκη για άμυνα και προστασία κάποιων χαρακτήρων μας προτού επιλέξουμε να πατήσουμε το πλήκτρο για την ολοκλήρωση του εκάστοτε γύρου. Και αυτό γιατί το παιχνίδι δεν συγχωρεί πολλά λάθη και απροσεξίες. Αυτό όμως είναι και το ατού του.



Προχωράμε πλέον όλο και πιο κοντά στην κυκλοφορία ενός ακόμα port από μια σειρά που έχει κερδίσει ήδη πολλούς φανατικούς οπαδούς. Όπως διαπιστώσαμε, το Disgaea 4 Complete+ αποδίδει ακριβώς όπως θα θέλαμε στο Nintendo Switch. Έτσι, βρισκόμαστε ήδη στην ευχάριστη θέση να γνωρίζουμε πως θα επιστρέψουμε σε έναν ιδιαίτερα ενδιαφέρον τίτλο που προσαρμόζεται τουλάχιστον αξιοπρεπώς στα σημερινά συστήματα και θα το χαρούμε απόλυτα. Κάτι για να μας κρατήσει μέχρι και να δούμε την έκβαση των πραγμάτων όσον αφορά στο Disgaea 6.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*