Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

E3 2019: Desperados III Hands On Preview

*
Η κατηγορία των παιχνιδιών στρατηγικής έχει αλλάξει πολύ κατά την πάροδο των ετών, ωστόσο υπάρχουν σειρές που έχουν αφήσει το στίγμα τους. Το Desperados είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα και στο πλαίσιο της E3 2019 είχαμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε το νέο μέρος της σειράς, το Desperados III, που δείχνει να διατηρεί τα βασικά συστατικά της σειράς και να προσαρμόζεται άριστα στα σημερινά δεδομένα, ακόμη και σε αυτά του ελέγχου μέσω ενός χειριστηρίου.



Η THQ Nordic απέκτησε τα δικαιώματα του franchise και δουλεύει πάνω σε ένα νέο παιχνίδι, το οποίο θα κυκλοφορήσει με την υπογραφή της Mimimi Productions, του studio που έχει βάλει την υπογραφή του στο Shadow Tactics: Blades of the Shogun. Η δοκιμή μας έγινε τόσο με τον παραδοσιακό control setup (πληκτρολόγιο και mouse), όσο και με ένα DualShock 4 και είναι…σχεδόν αστείο το πόσο καλά έχει προσαρμοστεί όλο το πακέτο εντολών στο χειριστήριο, κάνοντάς το προσιτό στους κατόχους κονσολών.



Το Desperados III είναι prequel του Desperados: Wanted Dead or Alive και η αποστολή που προσφερόταν για δοκιμή έφερνε τον John Cooper να προσπαθεί να αποδείξει το πόσο καλός είναι. Μέσω απλών εντολών που εμφανίζονταν στην οθόνη, ο παίκτης ερχόταν σε επαφή με τα βασικά στα του χειρισμού, όπως τη χρήση όπλων, την κίνηση στο χάρτη, τη μελέτη των κινήσεων των εχθρών και αρκετά ακόμη ενδιαφέροντα στοιχεία. Αν έχετε παίξει είτε το αρχικό Desperados, είτε το πιο πρόσφατο παιχνίδι του studio, θα κατανοήσετε άμεσα τι πρέπει να κάνετε. Το μυστικό κρύβεται στο σωστό timing, μέσα στο οποίο θα δώσετε την εντολή στον χαρακτήρα σας (ή στους χαρακτήρες σας) να κινηθούν, καθώς και στη μελέτη των αντιπάλων.



Η Άγρια Δύση ζωντανεύει ξανά μέσα από πόλεις, εγκαταλελειμμένους σταθμούς, εκτροχιασμένων τρένων και αρκετά ακόμη σημεία που «χτίζουν» αυτόν τον χαρακτήρα που θέλει ο developer και για το νεότερο μέρος του franchise. Αυτή η μαγική μείξη real time με τακτική δίνει το «παρών» από το πρώτο λεπτό που θα πιάσετε στα χέρια σας το Desperados III. Στη δοκιμή που κάναμε, είδαμε το πόσο εύκολο είναι να αντιμετωπίσουμε εχθρούς από κοντινή απόσταση πετώντας τους ένα σπαθί, το πόσο εύκολα μπορούμε να τους τραβήξουμε την προσοχή με ένα ψεύτικο νόμισμα, αλλά και το πόσο δύσκολο είναι να γίνουν όλα στο σωστό timing. Ξεχάσαμε να κρύψουμε ένα πτώμα και αναγκαστήκαμε να αρχίσουμε την αποστολή από την αρχή αρκετές φορές σε ένα πολυσύχναστο μέρος, ενώ θυμηθήκαμε τις παλιές καλές εποχές που χρειαζόταν αρκετές προσπάθειες για να περάσουμε ένα σημείο, καθώς δίναμε κατά λάθος εντολή στο χαρακτήρα να κινηθεί, όσο ψάχναμε να ανακαλύψουμε το επόμενό μας βήμα.



Οι άνθρωποι της Mimimi Productions σημείωσαν πως το Quick Save είναι η εντολή που θα πρέπει να έχουμε περισσότερο από ποτέ στο μυαλό, αν θέλουμε να πετύχουμε στο παιχνίδι και δεν έλεγαν ψέματα. Αυτή η γρήγορη διαδικασία, ωστόσο, μας έβαλε να σκεφτούμε το πόσο μας είχε λείψει κάτι τέτοιο. Στις αποστολές που δοκιμάσαμε, γνωρίσαμε και τον Doc McCoy που εμφανίζεται σε ένα σημείο που ο παίκτης καλείται να κλέψει τη μηχανή ενός τρένου και να την οδηγήσει σε μια κοντινή πόλη. Ο δεύτερος αυτός χαρακτήρας έχει το δικό του στιλ, μπορεί να εκτελέσει αντιπάλους από απόσταση με τη χρήση sniper rifle, ενώ και η δομή του επιπέδου μάς αποκάλυψε τις πολλαπλές επιλογές που έχουμε στο να φτάσουμε ως το τέλος. Ενεργοποιώντας το Showdown Mode, ο παίκτης μπορεί να παγώσει το χρόνο και να δώσει εντολές στους χαρακτήρες, οι οποίες θα εκτελεστούν σε δεύτερο χρόνο, αλλά ταυτόχρονα. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να περάσετε από σημεία με παρουσία πολλών εχθρών, χωρίς να χτυπήσει κάποιος συναγερμός και αρχίσει να δυσκολεύει η κατάσταση. Στο παιχνίδι, θα μπορείτε να ελέγξετε έως και 5 χαρακτήρες την ίδια στιγμή και θα έχετε τη δυνατότητα να φτάσετε στο τέλος κάθε αποστολής, κάνοντας επιλογές είτε για μια stealth προσέγγιση, είτε για μια πιο επιθετική.



Συνολικά, το παιχνίδι καταφέρνει να δώσει αυτήν την αίσθηση του αρχικού τίτλου της σειράς που μάγεψε στην κυκλοφορία του πριν αρκετά χρόνια, ενώ παράλληλα διατηρεί ένα χαρακτήρα που το εντάσσει άνετα στα σύγχρονα releases. Το παιχνίδι έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει μέσα στο φετινό φθινόπωρο για PC, PS4 και Xbox One.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Mimimi Productions

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    THQ Nordic

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Enarxis

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Desperados III
    • 18+ pegi 18+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://desperadosgame.com/ FOLLOWERS 1 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 8

    ENTERNITY SCORE
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • GamingFun
    • Αν έχει και μη θανάσιμες επιλογές, όπως είχαν και οι προκάτοχοί του Desperados III (αν θυμάμαι καλά, παρόλο που δεν τερμάτισα εκείνο το Desperados που είχα παίξει), για εμένα θα είναι ένα καταπληκτικό game όταν με το καλό κυκλοφορήσει.

*