Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Everybody's Golf Online Closed Beta Preview

*
Η σειρά Everybody's Golf δεν είναι καινούρια. Ίσα, ίσα αν και ελάχιστοι το γνωρίζουν, αποτελεί ένα από τα μακροβιότερα franchises στο χώρο του gaming. Από το 1997 που έκανε ντεμπούτο στο PlayStation, δεν υπάρχει κονσόλα της Sony που να μην έχει φιλοξενήσει παιχνίδι της σειράς. Για λόγους που δεν θα εξηγηθούν στο παρόν κείμενο, ο γράφων πάντα απέφευγε να ακουμπήσει το χειριστήριο για χάρη του golf. Μέχρι που εντελώς απρόσμενα, ένα Σάββατο μεσημέρι, μεταξύ ουράς τυριών και αλλαντικών στο super market, σκάει μήνυμα από τον αρχισυντάκτη μας, για την online beta του επερχόμενου τίτλου στο PlayStation 4. Τότε είναι που συνειδητοποιεί κάποιος ότι το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο και λίγη ώρα αργότερα, πραγματοποιήθηκε η "εξαργύρωση" του σχετικού κώδικα στο PSN.


Άψογη βολή.


Πριν ξεκινήσει η δράση, το πρώτο πράγμα που θα κληθείτε να δημιουργήσετε είναι ο χαρακτήρας σας. Το αν θα μοιάζει ή όχι σε εσάς, το αν θα ξεκινήσετε από το μηδέν ή με βάση ένα υπάρχον "μοντέλο", είναι καθαρά δικό σας θέμα. Από εκεί και πέρα, έχετε στη διάθεσή σας μεγάλη γκάμα εργαλείων, για να αναπαραστήσετε λεπτομερώς κάθε στοιχείο του ανθρώπινου σώματος. Κι αν στην πορεία μετανιώσετε για τις επιλογές σας, μπορείτε να κάνετε την οποιαδήποτε διόρθωση. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα για ύπαρξη περισσότερων του ενός χαρακτήρων. Τελειώνοντας, θα μεταφερθείτε στο hub του παιχνιδιού.
Ο χειρισμός είναι αρκετά απλός. Μέσω μιας μπάρας καθορίζεται η δύναμη της βολής και το κατά πόσο η μπάλα θα κινηθεί σε απόλυτη ευθεία ή θα δοθεί φάλτσο δεξιά ή αριστερά.
Η ομάδα ανάπτυξης έχει επιλέξει ένα ηλιόλουστο, παραθαλάσσιο και καταπράσινο τοπίο. Μάλιστα, οποιαδήποτε στιγμή θέλετε, έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε έναν περίπατο δίπλα στη θάλασσα και ευχής έργο θα ήταν να υπάρχει στην τελική έκδοση δυνατότητα βόλτας με μια από τις υπερπολυτελείς θαλαμηγούς που είναι αγκυροβολημένες δυο μέτρα από την ακτή. Για τις ανάγκες της δοκιμής είχαμε πρόσβαση σε δύο game modes.


Golf ή παραλία;

Το πρώτο ήταν το 9 Hole Golf. Στη μία και μοναδική περιοχή που ήταν ξεκλείδωτη, κληθήκαμε να αποδείξουμε τις ικανότητές μας, έχοντας ως "αποστολή" να βάλουμε την μπάλα σε κάθε τρύπα με τον μικρότερο αριθμό προσπαθειών. Ο χειρισμός είναι αρκετά απλός. Μέσω μιας μπάρας καθορίζεται η δύναμη της βολής και το κατά πόσο η μπάλα θα κινηθεί σε απόλυτη ευθεία, ή θα δοθεί φάλτσο δεξιά ή αριστερά. Δύο πατήματα του πλήκτρου Χ, λίγη συγκέντρωση και σωστό "διάβασμα" των καιρικών συνθηκών, αρκούν για την επίτευξη της τέλειας βολής.
Το άκρως θετικό στις περίπου πέντε ώρες ενασχόλησης με το Everybody's Golf ήταν η σταθερότητα του δικτύου.
Ευτυχώς, για τους αρχάριους υπάρχουν οι απαραίτητες οπτικές βοήθειες που συμβάλουν στην ταχύτερη εξοικείωση με τους μηχανισμούς. Οι επιτυχίες επιβραβεύονται με τα αντίστοιχα experience points μέσω των οποίων ανεβαίνετε αυτόματα επίπεδο, αλλά και με χρήματα που θα μπορέσετε να ξοδέψετε στο κατάστημα του παιχνιδιού. Αυτό θα ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και προσφέρει μια σειρά από ρούχα, αξεσουάρ, μπάλες και χαρακτηριστικά προσώπου. Ολοκληρώνοντας τις 9 τρύπες, μπορείτε να δείτε τη θέση σας στην παγκόσμια κατάταξη και να επαναλάβετε όσες φορές επιθυμείτε, κάποια ή κάποιες από αυτές για να βελτιώσετε τη θέση σας.


Ένα χτύπημα πριν την επιτυχία.

Το δεύτερο game mode είναι το Turf War (όντως κάπου έχετε ξανακούσει το όνομα). Εκεί, έξι παίκτες, χωρισμένοι σε δυο ομάδες, έχοντας στη διάθεσή τους δέκα ολόκληρα λεπτά, πρέπει να βάλουν τη μπάλα, όσο το δυνατό περισσότερες φορές σε κάθε μία από τις τρεις διαθέσιμες τρύπες. Οπότε, το να επικεντρώνεται κανείς στην πιο εύκολη, δεν οδηγεί πουθενά. Συνεχώς πρέπει να αποδεικνύετε ότι είστε “all around” παίκτης. Με βάση όσα είδαμε, το Turf War φαίνεται πως θα είναι το mode όπου οι παίκτες θα περάσουν τον περισσότερο χρόνο τους, λόγω του υψηλού ανταγωνισμού και του μεγάλου βαθμού πρόκλησης.



Το άκρως θετικό στις περίπου πέντε ώρες ενασχόλησης με το Everybody's Golf ήταν η σταθερότητα του δικτύου. Σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε αποσύνδεση, δεν προέκυψε ζήτημα με lag ενώ και το matchmaking, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, ήταν διαδικασία που δεν απαιτούσε ιδιαίτερο χρόνο. Θα θέλαμε πάντως να δοκιμάζαμε περισσότερες τοποθεσίες και διαφορετικές καιρικές συνθήκες, εκτός από λιακάδα με άπνοια. Ελπίζουμε ότι κάτι τέτοιο θα γίνει στο μέλλον. Για την ώρα, αρκεστήκαμε σε εμπόδια που έχουν να κάνουν με το έδαφος, όπως λίμνες, ρυάκια, άμμος, θάμνοι και δέντρα. Η αλληλεπίδρασή τους με την μπάλα κρίνεται ως απόλυτα αληθινή και κρατηθείτε μακριά τους, αν δεν θέλετε να χρεωθείτε με επώδυνα ποινές. Τέλος, όσον αφορά σε γραφικά, ήχους και animation, η δουλειά που έχει γίνει είναι αντικειμενικά πολύ καλή. Σίγουρα η δύναμη του PlayStation 4 επιτρέπει την προσθήκη ακόμα περισσότερων στοιχείων στο περιβάλλον, όμως ακόμα και αν δεν γίνει κάτι τέτοιο, ουδείς θα κατηγορήσει την Sony, που στα τέλη Αυγούστου, αναμένεται να προσφέρει στο κοινό ένα ακόμα τεχνικά άρτιο, διασκεδαστικό και ανταγωνιστικό παιχνίδι. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Clap Hanz

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Sony (SIE)

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Sony

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*