Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Far Cry 5 Hands-on Preview στο Παρίσι

*
Την προηγούμενη φορά που είδαμε το Far Cry 5 αφεθήκαμε ελεύθεροι στο μεγαλύτερο μέρος του τελικού χάρτη, χωρίς πραγματική κατεύθυνση, απλά για να κάνουμε ό,τι μας κατέβει, για να καταπιαστούμε με όποιο quest μας γυαλίσει. Είχαμε μια σχετική ηρεμία στα γραφεία της Ubisoft στο Guildford της Αγγλίας οπότε ας πούμε ότι η ατμόσφαιρα ευνοούσε την εξερεύνηση. Αυτήν τη φορά όμως προσγειωθήκαμε στο Παρίσι και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που ταιριάζει με την αισθητική του παιχνιδιού. Αναμενόμενα καταλήξαμε σε μια σχετικά σκοτεινή αίθουσα με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό. Η ατμόσφαιρα ήταν μεγαλύτερη προτεραιότητα αυτήν τη δόση, αφού είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε σχεδόν τις δύο πρώτες ώρες του παιχνιδιού, ένα τμήμα δηλαδή με πολύ σαφέστερη δομή που σίγουρα προηγείται του ανοίγματος του design προς όφελος του ανοιχτού κόσμου.



Συνεπώς είδαμε την πρώτη επαφή του πρωταγωνιστή με τον Father Seed και πήραμε γεύση από την επιρροή του στην τοπική κοινότητα, με όλους τους πιθανούς κλισέ τρόπους, αν και ομολογούμε ότι τα εισαγωγικά αυτά γεγονότα φάνηκαν «καλογυρισμένα». Ακόμη καλύτερα ήταν το πρώτο δείγμα ότι ο τεχνικός τομέας είναι βελτιωμένος σε σχέση με το παλαιότερο build που είχε περάσει από τα χέρια μας. Δεδομένου ότι και στις δυο περιπτώσεις η δοκιμή έγινε σε PS4 Pro, η εντύπωση αυτή μπορεί να θεωρηθεί ασφαλής. Πράγμα που κάνει, στο πρώτο άκουσμα, περίεργη την επιλογή της Ubisoft να μην επιτρέψει καταγραφή σχεδόν όλης της πρώτης ώρα που θέτει και το γενικότερο ύφος. Δεδομένου ότι τίποτα δεν μας πήγε στραβά σε εκείνο το τμήμα της διαδρομής, επιλέγουμε να πιστεύουμε πως ο περιορισμός αυτός υφίσταται απλά για τη διαφύλαξη της πρώτης εντύπωσης που μπορεί να σχηματίσει ο παίκτης στην αρχή της περιπέτειας.



Από εκεί και πέρα ο τίτλος φροντίζει να μπει άμεσα στη διαδικασία να δείξει την επιρροή της αίρεσης του Father Seed στη ζωή της επαρχίας που σχεδιάστηκε βάσει της Montana, βάζοντάς μας σε διαδρομή προς το πρώτο μας camp. Όπως είχαμε δει και την προηγούμενη φορά, η κατάκτηση ενός camp, όπως και η ολοκλήρωση διαφόρων αποστολών, ενισχύει την τοπική αντίσταση, ενισχύει όμως και τα νεύρα της τοπικής αίρεσης. Όταν παρασπάσουν τα νεύρα παίρνει σειρά ο τοπικός…άρχοντας (ψυχοπαθής) και η νίκη επί αυτού «καθαρίζει» την ευρύτερη περιοχή. Η βασική ιδέα δεν διαφέρει πολύ από τα στρατόπεδα του Assassin’s Creed Origins, σίγουρα όμως πάνε ένα βήμα παραπέρα. Ένα κατακτημένο camp δίνει πρόσβαση σε εμπόρους, άρα σε εξοπλισμό κ.λπ., σε μεμονωμένους NPC με πληροφορίες που οδηγούν σε άλλα quests, αλλά και NPC που μπορούν να βοηθήσουν μέσω του συστήματος Guns For Hire.



Και μιας και μιλάμε για Guns For Hire, δοκιμάσαμε την τύχη μας σε camps τόσο με AI ως βοήθεια όσο και κολλημένοι στη μοναξιά, ακριβώς για να διαπιστώσουμε τι μπορεί να προσφέρει ένας χαρακτήρας που ελέγχεται, σε γενικές γραμμές, από την τεχνητή νοημοσύνη. Μπορούμε να δώσουμε κάποιες βασικές εντολές, για να μας ακολουθεί, κατά την οποία περίπτωση δίνει προτεραιότητα σε stealth, να μετακινηθεί κάπου συγκεκριμένα ή να επιτεθεί σε ορισμένο στόχο. Στην πράξη είδαμε την τεχνητή νοημοσύνη να λειτουργεί αρκετά καλά και να δίνει όντως έμφαση στο stealth, πράγμα πολύτιμο κόντρα σε camp με τριπλούς συναγερμούς που μπορεί να ενεργοποιήσει κάθε εχθρός. Μερικές φορές πάντως, που βρεθήκαμε δίπλα στο χαρακτήρα εκείνο, έδινε τόση προτεραιότητα στη δική του προστασία που μπορούσε να κάνει χαλάστρα στο δικό μας stealth. Προφανώς συνέβη μια-δυο φορές, αλλά συνέβη.
Πάντως η αίσθηση του shooting είναι καλή και οι εχθροί δεν θέλουν τρεις γεμιστήρες στην καθισιά τους για να το πάρουν απόφαση ότι πρέπει να σπάσουν στα bits τα εξ ων συνετέθησαν. Και το headshot πετυχαίνει ακριβώς αυτό που περιμένει κανείς. Όλα τα παραπάνω βέβαια είναι ανοιχτά και σε co-op, όπως όλος ο τίτλος. Η ανοιχτή φύση των απανταχού αναμετρήσεων επιτρέπει τελείως άλλες προσεγγίσεις με δεύτερο άτομο και συνεννόηση, χωρίς καν να αχρηστεύονται και χαρακτήρες AI από το Guns For Hire. Η προσέγγιση ενός camp αλλάζει τελείως με δεύτερο άτομο, όπως διαπιστώσαμε, όχι πως δεν είναι λογικό. Ειδικά σε περιπτώσεις που ο εντοπισμός από εχθρό σημαίνει καταστροφή, ειδικά όταν υπάρχουν όμηροι που θανατώνονται άμεσα σε τέτοιο ενδεχόμενο, το ένα άτομο πρέπει να προσεγγίσει το stealth με αρκετή στοργή και Προδέρμ. Διαφορετικά δύο μπορούν να προσεγγίσουν από διαφορετικές πλευρές, να παραμερίσουν τους εύκολους στόχους και τελικά ένας να τραβήξει την προσοχή όσο ο άλλος αναλαμβάνει τους ομήρους. Και σε πιο απλές περιπτώσεις πάντως γίνεται να πιάσει τόπο η συνεργασία. Σε αντίθεση με άλλα camps που είδαμε παλαιότερα, αυτήν τη φορά συναντήσαμε νέα με πολυπλοκότερη διαρρύθμιση, πολλές διαφορετικές ευκαιρίες για «κρυφτό» και ενέδρες. Και αυτά χωρίς να αλλάζει τίποτα στην πορεία του campaign, γεγονός ευχάριστο. Πού να είχαμε συναντηθεί και με την αρκούδα που μπορούμε να πάρουμε στην ομάδα μας και ακούει στο όνομα Cheeseburger. Υποθέτουμε ότι ακούει και στο κούνημα cheeseburger.



Ένα περίεργο έτυχε καθώς δοκιμάζαμε την τύχη μας σε ένα quest παρέα με Τούρκο συνάδελφο. Έπρεπε να σκοτώσουμε έναν ψυχοπαθή με φλογοβόλο. Αφήνοντας την τακτική στην άκρη, σε μια από τις απόπειρες ο στόχος το έβαλε στο πόδια. Τον ακολουθήσαμε μεν για προφανείς λόγους και απομακρυνθήκαμε από την εγκατάσταση στην οποία τον βρήκαμε αρχικά. Τότε το σύστημα θεώρησε ότι βγήκαμε από την περιοχή του quest και χάσαμε παρότι είχαμε μπροστά μας το στόχο. Φυσικά και τα bugs είναι αποδεκτά σε ημιτελείς εκδόσεις, αλλά με παρέα κάτι τέτοιο μας φάνηκε αστειότερο από το γεγονός ότι μια ομάδα αιρετικών και μόνο είχε δυο ελικόπτερα πρόχειρα για να μας γαζώνουν. Μιλάμε για πολλή πίστη.



Φυσικά μένουν πολλά ερωτηματικά ακόμη που μόνο η μεγάλη εικόνα μπορεί να απαντήσει. Ο τίτλος κυκλοφορεί στο τέλος του μήνα όμως και τότε θα φανούν όλα. Αν ένα συμπέρασμα είναι ασφαλές αυτήν τη φορά είναι πως σίγουρα το συγκεκριμένο build είναι εμφανώς σε καλύτερη κατάσταση από το προηγούμενο. Αυτή πρέπει να είναι πάντα η φυσιολογική πορεία των πραγμάτων, αλλά το σημειώνουμε μιας και ζούμε σε…περίεργες εποχές.

Η πρώτη σφραγίδα έσπασε λοιπόν. Περιμένουμε τις υπόλοιπες.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
3 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Ubisoft Montreal

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Ubisoft

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • PORTAL
    • δε βλεπω να δινουν βαρος στο multiplayer και δε μ'αρεσει. Υπαρχει μια γενικη παραδοχη οτι τα Farcry εχουν αρχισει να επαναλαμβανονται και ενα καινουργιο multiplayer mode θα εδινε φρεσκο αερα σε ενα κατα τα αλλα υπεροχο franchise.

      • yaponvezos
      • Wait for it. Υπάρχει κι άλλα embargo που περιμένουμε να λήξει. Δεν ορκίζομαι ότι θα είναι αυτό ακριβώς που θες, αλλά μια σχέση την έχει πες.

*