Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Get Even Beta Preview

*
Η πρόσβαση στην beta του Get Even ήρθε χωρίς να έχουμε ακούσει κάτι για το horror game της Farm 51. Μετά από σχετικά σύντομη έρευνα, μάθαμε για τη μεγάλη σε διάρκεια ανάπτυξή του, η οποία έχει ξεκινήσει από το 2013, ενώ στο μεσοδιάστημα ήρθε και η ανακοίνωση της επικείμενης κυκλοφορίας του στις 26 Μαΐου, για PlayStation 4, Xbox One και PC. Στον τίτλο αναλαμβάνουμε το ρόλο του Black, ενός μισθοφόρου, ο οποίος καλείται να σώσει μια κοπέλα που κρατείται όμηρος. Τα πράγματα όμως δεν εξελίσσονται ιδανικά, μιας και ο ήρωάς μας αποτυγχάνει να σώσει το νεαρό κορίτσι. Από εκεί και έπειτα ξεκινά το ταξίδι που μας προσφέρει το Get Even, το οποίο μας πάει στις αναμνήσεις του Black που μάλλον κρατούν τις απαντήσεις, τόσο για την περίπτωση του προαναφερθέντος νεαρού κοριτσιού, όσο και για διαφορετικά ερωτήματα που εγείρει το πρώτο επίπεδο του τίτλου. Η βουτιά στις αναμνήσεις γίνεται μέσω ενός κράνους που φέρνει στο νου VR headset, το οποίο τοποθετείται στον πρωταγωνιστή μας από τον Red, τον άνθρωπο που τον κρατά τρόπον τινά “όμηρο”, αιχμάλωτο σε ένα ανατριχιαστικό κτίριο με άλλους “ασθενείς”.



Μέσω του κράνους αλλά και διάσπαρτων οθονών στο περιβάλλον, ο Black ακολουθεί τις οδηγίες του Red σε μια σχέση που δεν μπορεί παρά να μας θυμίσει αυτήν του Jack με τον Atlas στο BioShock, αφού περιβάλλεται από παρόμοιο μυστήριο αλλά και μια σαφή…ασάφεια στις οδηγίες που μας δίνονται. Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν να μην αναφερθούμε περισσότερο στο σενάριο του Get Even, αφού ακόμα και στην beta που είχαμε στη διάθεσή μας οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πού θα καταλήξει το σενάριο που έγραψε η Farm 51. Εκεί που πρέπει να σταθούμε είναι στο κλίμα του Get Even, που εντυπωσιάζει, ακόμα και αν γνωρίζουμε ότι αυτό που δοκιμάσαμε δεν είναι το τελικό προϊόν. Ο τίτλος περικλείει καταπληκτική ατμόσφαιρα που βοηθά να νιώσουμε εγκλωβισμένοι, έξω από τα νερά μας. Βρεθήκαμε να κοιτάμε προσεκτικά κάθε σκοτεινή γωνιά αφού το συναίσθημα ότι κάτι θα συμβεί είναι παρόν κάθε στιγμή, μαζί με αυτόν τον φόβο ότι κάποιος είναι εκεί, ακόμα και όταν (μάλλον) δεν είναι. Αυτό το συναίσθημα ενισχύεται από το εικαστικό του κτιρίου που εξερευνούμε, το οποίο μοιάζει εγκαταλελειμμένο, μα σίγουρα όχι άδειο. Έλλειψη φωτός, σκουριασμένες καγκελόπορτες, πεσμένοι σοβάδες από τους τοίχους και φραγμένες ξύλινες πόρτες προσθέτουν ακόμα περισσότερο στο κλίμα. Το ίδιο και οι NPCs, για τους οποίους ο Red μάς προειδοποιεί συνεχώς ότι κάθε επιλογή μας ως προς την αντιμετώπισή τους θα έχει ως αποτέλεσμα και διαφορετική αντίδραση, κάτι που όμως θέλουμε να επιβεβαιώσουμε στην ολοκληρωμένη έκδοση του παιχνιδιού.



Φυσικά καμία ατμόσφαιρα δεν συντηρείται αν δεν συνοδεύεται και από καλό ήχο, σημείο στο οποίο δείχνει να πετυχαίνει ο τίτλος της Farm 51. Η μουσική δεν ενοχλεί, αντίθετα οι ήχοι ambient συμβάλλουν στη συντήρηση του άγχους, ενώ η ένταση ανεβαίνει, μαζί με τα καρδιοχτύπια, σε κομβικά σημεία των επιπέδων που δοκιμάσαμε. Ικανοποιημένοι μείναμε και από την απόδοση των voice actors που κατορθώνουν να μεταφέρουν τα απαραίτητα συναισθήματα με τις ερμηνείες τους. Ελπίζουμε να μείνουμε το ίδιο ικανοποιημένοι και από το τελικό αποτέλεσμα στα τέλη του μήνα. Σύμμαχο του Black στο παράξενο αυτό ταξίδι αποτελεί το κινητό τηλέφωνό του το οποίο είναι εξοπλισμένο με χάρτη, υπεριώδες φως που βοηθά στην εύρεση διαφόρων στοιχείων, σκάνερ που παρέχει πληροφορίες σε συγκεκριμένα σημεία που καλούμαστε να επιλέξουμε, αλλά και ανιχνευτή θερμότητας. Τόσο το υπεριώδες φως όσο και ο ανιχνευτής θερμότητας χρησιμοποιούνται στην επίλυση σχετικά απλών γρίφων, η παρουσία των οποίων, τουλάχιστον στις τρεις ώρες της δοκιμής μας, δεν ενόχλησε. Ο Black είναι εξοπλισμένος όμως και με πιστόλι, το οποίο έχει τη δυναμική να μας βγάλει από κάποια ενδεχόμενη δύσκολη θέση, με το μηχανισμό του shooting να κρίνεται απλώς επαρκής, λειτουργικός, αφήνοντάς μας την αίσθηση ότι θα μπορούσε να είναι λίγο καλύτερος.



Η δοκιμή του Get Even μας άφησε ικανοποιημένους. Προς το παρόν, το παιχνίδι της Farm 51 φαίνεται να βαδίζει σε σωστά μονοπάτια, με σενάριο που μοιάζει δουλεμένο και ατμόσφαιρα που χτίζει μα και συντηρεί την απαιτούμενη ένταση. Το σημαντικότερο, φαίνεται να αποφεύγει, τουλάχιστον στα επίπεδα που δοκιμάσαμε, την εύκολη λύση των jump scares και να αποσκοπεί να προκαλέσει τον τρόμο σε πολύ πιο ουσιαστικό επίπεδο, προσπάθεια που κερδίζει το σεβασμό μας. Επιφυλασσόμαστε όμως για τη τελική έκδοση, με την οποία θα έχουμε τη δυνατότητα να καταλήξουμε σε πραγματικά ασφαλή συμπεράσματα.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    The Farm 51

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Bandai Namco Entertainment

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    BNE Hellas

  • PEGI

    16+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Get Even
    • 16+ pegi 16+
      • 9 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (1)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://www.getevengame.com/en/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 8

    ENTERNITY SCORE
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*