Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

League of Legends: Wild Rift, οι φορητές συσκευές αποκτούν το δικό τους League of Legends

*
Με την Open Beta του League of Legends: Wild Rift να έρχεται στην Ευρώπη (και στη χώρα μας) στις 10 Δεκεμβρίου η Riot Games θέλησε να παρουσιάσει στους εκπροσώπους του Τύπου το πρώτο της MOBA για φορητές συσκευές και κονσόλες. Το Wild Rift αποτελεί μια μεταφορά του League of Legends σε κινητές συσκευές (Android & iOS), ενώ στο μέλλον θα το δούμε και σε κονσόλες. Όπως και το League of Legends έτσι και το Wild Rift θα είναι free to play κάτι στο οποίο δίνει έμφαση η Riot.

Το παιχνίδι είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να το απολαμβάνουν όσοι παίζουν League of Legends αλλά και να μπορούν να το μάθουν σχετικά γρήγορα οι νέοι παίκτες. Είναι γρήγορο, γεμάτο δράση και παρόλο που θα το μάθετε εύκολα, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να το κάνετε "master".




Τι είναι το League of Legends: Wild Rift και σε τι διαφέρει από το League of Legends
Είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε πως το League of Legends: Wild Rift δεν είναι port του League of Legends για κινητές συσκευές. Πρόκειται για ένα αυτόνομο παιχνίδι βασισμένο στο δημοφιλές MOBA της Riot Games. Όπως καταλαβαίνετε υπάρχουν πολλές ομοιότητες - αλλά και σημαντικές διαφορές, ενώ το Wild Rift έχει και πολλά μοναδικά χαρακτηριστικά. Το κόνσεπτ παραμένει ίδιο: Δύο ομάδες των πέντε ατόμων μάχονται σε ένα χάρτη με 3 lanes με στόχο να καταστρέψουν το αντίπαλο Nexus.

Κάθε lane έχει από τρία Turrets (9 στο σύνολο) τα οποία και πρέπει να καταστρέψετε για να ανοίξετε τον δρόμο για το αντίπαλο Nexus. Εκτός από τους αντίπαλους Champions και τα Turrets, θα αντιμετωπίσετε και minions τα οποία θα πρέπει να σκοτώνετε για να λαμβάνετε gold. Το gold που παίρνετε από minions, kills/assists κτλ θα το ξοδεύετε στο in-game κατάστημα για να αγοράζετε items που θα βελτιώνουν τον Champion σας. Όπως και στο League για PC, πάρχουν neutral minions που δίνουν επιπλέον buffs στο jungle του χάρτη.



Μιας και μιλήσαμε για το χάρτη, το map είναι βασισμένο στο Summoner's Rift ωστόσο είναι αρκετά μικρότερο και με λιγότερα structures ώστε να είναι ιδανικό για κινητά και κονσόλες. Αυτό γίνεται ώστε τα παιχνίδια να διαρκούν λιγότερο (περίπου 15 με 20 λεπτά) χωρίς όμως να αλλοιώνεται η εμπειρία του παιχνιδιού. Στο Wild Rift θα βρείτε περισσότερους από 40 Champions (όλοι από το League of Legends) με το roster να μεγαλώνει με τον καιρό. Μπορείτε να αποκτήσετε νέους ήρωες παίρνοντας level, ολοκληρώνοντας quests και (κυρίως) με Blue Motes - το in-game currency για την αγορά Champions.

Όπως και στο League για PC θα μπορείτε να αποκτήσετε skins, emotes, icons ενώ θα υπάρχουν και πόζες, baubles για να "πικάρετε" τους αντιπάλους σας και rift emblems.  Tα cosmetics αυτά θα μπορείτε να τα αποκτήσετε κατά κύριο λόγο με πραγματικά χρήματα, ενώ κάποια θα σας δίνονται ως rewards.



Απαιτήσεις
Η Riot Games τήρησε την υπόσχεση της και θα μπορείτε να απολαύσετε το Wild Rift ακόμα και σε συσκευές με χαμηλό κόστος. Οι ελάχιστες απαιτήσεις είναι οι παρακάτω

Android
Λειτουργικό σύστημα: Android 5 ή νεότερη έκδοση
Μνήμη RAM: 2 GB
Επεξεργαστής: Τετραπύρηνος στα 1,5 GHz (32 bit ή 64 bit)
Μονάδα γραφικών: Mali-T860

iOS
Λειτουργικό σύστημα: iOS 9 και νεότερη έκδοση
Μνήμη RAM: 2 GB
Επεξεργαστής: Διπύρηνος στα 1,8 GHz (Apple A9)
Μονάδα γραφικών: PowerVR GT7600

Πρώτη εντύπωση: θετικότατη
Στο πλαίσιο της παρουσίασης του League of Legends: Wild Rift είχαμε την ευκαιρία να το δοκιμάσουμε. Το σύντομο αλλά πλήρες tutorial είναι αυτό που πρέπει για να κατανοήσουν οι παίκτες τόσο τα dual-stick controls όσο και τις βασικές λειτουργίες του παιχνιδιού. Το παιχνίδι είναι ακριβώς αυτό που λέει η δημιουργός του: "easy to pick up", ενώ τα games πολύ δύσκολα θα ξεπερνούν τα 20 λεπτά σε διάρκεια. Είναι fast-paced χωρίς να κουράζει τον παίκτη και κατορθώνει να διατηρεί όλα τα στοιχεία που κάνουν το League of Legends ξεχωριστό. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*