Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

NBA 2K15 Preview Event

*
Πριν από περίπου 10 μέρες, το Enternity είχε την ευκαιρία να βρεθεί στη Μαδρίτη, λίγες ώρες μετά τη νίκη των ΗΠΑ επί της Λιθουανίας στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ, για να παρακολουθήσει ένα press event σχετικά με το επερχόμενο NBA 2K15. Στο πλαίσιο της παρουσίασης παρευρέθηκαν στην εκδήλωση οι James Harden και Anthony Davis από την Team USA, οι οποίοι ανέβηκαν στη σκηνή, απάντησαν σε ερωτήσεις των ανθρώπων της 2K και έπαιξαν ένα quarter του NBA 2K15 με τις ομάδες τους (Rockets Vs Pellicans), με το σκορ να καταλήγει ισόπαλο ύστερα από τρίποντο που πέτυχε ο Davis στην εκπνοή του δεκαλέπτου. Δυστυχώς, οι δυο αστέρες του NBA δεν είχαν το χρόνο να μείνουν μαζί μας για την υπόλοιπη διάρκεια της εκδήλωσης. Αυτή συνεχίστηκε με τη παρουσίαση που έκανε ο παραγωγός του παιχνιδιού Rob Jones και με τον οποίο αργότερα είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε στο πλαίσιο μιας συνέντευξης που μπορείτε να δείτε στη συνέχεια.



Στο πλαίσιο της παρουσίασης, ο Rob μίλησε για τα νέα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού, όπως το νέο mode MyLeague που επιτρέπει να δημιουργήσουμε το δικό μας custom πρωτάθλημα με όποιες ομάδες θέλουμε, είτε NBA, είτε Euroleague, είτε Legendery και το οποίο θα μπορεί να τρέχει για μια ή περισσότερες χρονιές. Καθώς αναφερθήκαμε στην Euroleague, ο Rob μίλησε για αυτό που ήδη ξέραμε, δηλαδή την ύπαρξη συνολικά 25 ευρωπαϊκών ομάδων, των οποίων τα roster θα ανανεωθούν σίγουρα όταν ξεκινήσει η διοργάνωση Από το hands on που κάναμε αμέσως μετά και παίζοντας μερικούς αγώνες μεταξύ ευρωπαϊκών ομάδων, είδαμε πως τα roster είναι περσινά και μάλιστα αρκετά πρόσωπα παικτών δεν έχουν καμία σχέση με τη πραγματικότητα. Όπως μάθαμε, για τους ευρωπαίους παίχτες δεν γίνεται face scanning, αλλά χρησιμοποιούνται φωτογραφίες, ωστόσο επειδή τα roster θα ενημερωθούν, είτε με τη διάθεση του παιχνιδιού είτε με την έναρξη της Euroleague, είναι πολύ πιθανό να εξαφανιστεί αυτό το πρόβλήμα.



Κάτι ακόμα που προστέθηκε είναι ένα tutorial mode, στο οποίο ο Kevin Durant που κοσμεί και το εξώφυλλο του παιχνιδιού, βοηθάει τον παίκτη να μάθει τον τίτλο και κυρίως τα νέα του χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα το ανανεωμένο σύστημα σουτ. Εδώ έχουμε το Shot Meter, μια μπάρα που εμφανίζεται κάτω από τον αθλητή που ελέγχουμε και μας δίνει πληροφορίες για το πόσο ποιοτικό και χρονισμένο είναι το σουτ. Με αυτό τον τρόπο, πλέον, η κατάληξη του σουτ δεν έχει να κάνει τόσο πολύ με την ικανότητα που έχει ο κάθε παίκτης αλλά με το πόσο σωστά και υπό πόσο καλές συνθήκες σουτάρει. Στον τομέα των γραφικών, το παιχνίδι έχει αναβαθμιστεί, με τις μεγαλύτερες διαφορές να αφορούν κυρίως το animation των παικτών και τα οποία είναι η αλήθεια πως δείχνουν ακόμα ρεαλιστικότερα σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Παίζοντας αρκετά μετά το τέλος της παρουσίασης, μπορούμε να πούμε πως στον τομέα αυτό τα πράγματα έχουν γίνει σχεδόν τέλεια, με τους αθλητές να κάνουν απόλυτα φυσικές κινήσεις και τη ροή του αγώνα να μοιάζει αληθινή. Οι βελτιώσεις στους θεατές έχουν βοηθήσει από τη πλευρά τους, καθώς είναι περισσότερο ενεργοί, ειδικά όταν γίνεται κάτι σημαντικό στο παιχνίδι. Αν για παράδειγμα η γηπεδούχος ομάδα κάνει ένα εντυπωσιακό come back μειώνοντας τη διαφορά με την οποία χάνει, το κοινό εκστασιάζεται και κάνει φασαρία στο γήπεδο.



Στα του gameplay, κάθε ομάδα έχει το δικό της επιθετικό παιχνίδι, προσφέροντας στον παίκτη διάφορα συστήματα να επιλέξει. Ειδικά για τις ομάδες της Ευρωλίγκας, αν και δεν υπάρχει τόσο μεγάλη διαφοροποίηση μεταξύ τους, οι παραγωγοί του NBA 2K15 έχουν προσέξει ώστε να προσαρμόσουν τα της δράσης στα πρότυπα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Αξίζει να σημειώσουμε πως φέτος δεν θα συναντήσουμε τα κορυφαία στατιστικά των ομάδων της Ευρώπης που είχε το NBA 2K14, αλλά αυτά έχουν προσαρμοστεί σε σύγκριση με αυτά των ομάδων του NBA και έτσι πχ. ο Ολυμπιακός έχει μέσους όρους της τάξης του 65. Πολλές αλλαγές έγινα και στο MyGM, το οποίο φέτος θα προσφέρει ακόμα περισσότερο βάθος, πλησιάζοντας σε λειτουργίες το Football Manager. Μάλιστα, το παιχνίδι κάνει background simulation του Κολεγιακού Πρωταθλήματος, δίνοντας τη δυνατότητα στο GM να παρακολουθεί τους εκεί παίκτες για να διαλέξει σωστά στο επόμενο draft. Ένα σημαντικό κομμάτι που αφορά όχι μόνο το MyGM αλλά και όλο το παιχνίδι έχει να κάνει με τους τραυματισμούς των παικτών. Σύμφωνα με τη 2K, ο μηχανισμός που αφορά στους τραυματισμούς πλέον δε βασίζεται αποκλειστικά στο νούμερο που αντιπροσωπεύει την κατηγορία αλλά στο ίδιο το ιστορικό του κάθε αθλητή και κατά πόσο αυτός είναι επιρρεπής σε τραυματισμούς και σε ποια σημεία του σώματος.



Όσον αφορά στο MyCareer, αν και δεν αναπτύχθηκε ιδιαίτερα και προφανώς θα μάθουμε περισσότερα πράγματα λίγο πριν την κυκλοφορία του παιχνιδιού, αυτό που μάθαμε είναι ότι θα υπάρχουν πολύ περισσότερες επιλογές, με την ιστορία που εξελίσσεται να μην είναι τόσο γραμμική όσο στο περσινό παιχνίδι, αλλά να μπορεί να εξελιχθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Στο NBA 2K14 είχαμε και την εμφάνιση του MyTeam mode, το οποίο μοιάζει με το Ultimate Team του FIFA και είναι ένα multiplayer mode που βασίζεται σε κάρτες. Στη φετινή έκδοση έχουν προστεθεί και Legendary παίκτες όπως ο Jordan, ο Σακίλ και άλλοι δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους gamers να φτιάξουν την καλύτερη ομάδα όλων των εποχών και να αντιμετωπίσουν άλλους. Μάλιστα, ο Harden ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ποια θα ήταν η τέλεια πεντάδα όλων των εποχών, διαλέγοντας Magic Johnson και Michael Jordan για τις θέσεις των guard, αλλά δεν κατάφερε να συμπληρώσει την πεντάδα αφού δε μπορούσε να διαλέξει τους υπόλοιπους. Επιπλέον, φέτος υπάρχει ένα auction house για τις κάρτες, ούτως ώστε κάποιος που έχει διπλές (κάρτες) ή δε θέλει κάποια, να τη βάλει εκεί και να την πουλήσει, παίρνοντας in game currency.  Ευτυχώς ή δυστυχώς, υπάρχει δυνατότητα να βάλει πραγματικά χρήματα και να τα μετατρέψει σε in game currency.



Το NBA 2K15 πατάει στην πολύ πετυχημένη συνταγή της περσινής -next gen- έκδοσης, η οποία μας άφησε ιδιαίτερα ικανοποιημένους. Φέτος, αναμένεται ακόμα καλύτερο σε όλους τους τομείς με το επιπλέον πλεονέκτημα ότι η PC έκδοση βασίζεται σε αυτή των next-gen κονσολών. Ραντεβού λοιπόν το Οκτώβριο για επικές μάχες στα παρκέ. Εγώ είμαι έτοιμος. Εσείς;

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
10 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Visual Concepts

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    2K Sports

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • NBA 2K15
    • 3+ pegi 3+
      • 8.8 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (49)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://www.2k.com/games/nba-2k15 FOLLOWERS 21 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 8.5

    ENTERNITY SCORE
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*