Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

One Piece: World Seeker Gamescom 2018 Hands-on Preview

*
Είδαμε στην Gamescom 2018 το One Piece: World Seeker και αυτές είναι οι εντυπώσεις μας από το hands-on demo!


Η σειρά τίτλων One Piece κάνει στροφή προς το open world design, στροφή που μπορεί να έχει γίνει ψωμοτύρι στη Δύση, στην Ιαπωνία όμως δεν είναι η αυτονόητη επιλογή, ασχέτως αιτίας και σκοπιμότητας. Επομένως έχει αυτομάτως ένα ειδικό ενδιαφέρον η παραγωγή αυτή που, φυσικά, προχωρά σε συνεργασία με τους δημιουργούς του One Piece, την Toei Animation και την Shueisha. Αυτό βέβαια είναι λογικό αφού είναι πάντα στόχος να μην ξεφεύγει το παιχνίδι από το πνεύμα στο οποίο κινείται, ζει και αναπνέει το franchise, ασχέτως μέσου.




Όλο το παιχνίδι θα λαμβάνει χώρα σε συγκεκριμένη τοποθεσία, το Jail Island που βρίσκεται στο λεγόμενο New World. Γιατί λέγεται Jail Island; Γιατί υπάρχει μια φυλακή πάνω από το κεφάλι μας με τους πιο περιβόητους εγκληματίες του κόσμου να περιμένουν την εκτέλεσή τους. Δεν χρειάζεται καν να αναρωτηθεί άνθρωπος αν θα πάει κάτι στραβά και θα τρέχουμε να μαζέψουμε τα αμάζευτα. Πρωταγωνιστεί ο Luffy ασφαλώς αλλά εμφανίζεται και όλο του το πλήρωμα, σε βοηθητικό ρόλο όπως ειπώθηκε, επομένως υπάρχει ένα ενδεχόμενο να μη δοθεί μεγάλη βαρύτητα στους συγκεκριμένους χαρακτήρες. Θα καθοδηγούν, θα βοηθούν τον πρωταγωνιστή αλλά κάτι πρέπει να κάνουν και οι νέοι χαρακτήρες που σχεδιάστηκαν για το παιχνίδι. Δεδομένου ότι πρώτη φορά έγινε κανονική προβολή του παιχνιδιού τις ημέρες της φετινής Gamescom, μέρος της αρχικής παρουσίασης αφιερώθηκε στα βασικά. Είδαμε τοπία ώστε να πάρουμε γεύση από την πιστότητα στο ύφος του One Piece, είδαμε αποκρυσταλλωμένα τέρατα που συνδέονται με το lore και την προϊστορία κάθε τοποθεσίας που εξερευνούμε.



Όταν ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε το παιχνίδι σε PS4 βρεθήκαμε σε μια αρκετά ανοιχτή περιοχή και έπρεπε να ξεκινήσουμε την ανάβαση ενός λόφου, φροντίζοντας να μοιράζουμε σφαλιάρες και φιλοδωρήματα στη διαδρομή. Δεν είχαμε την ευκαιρία να αλλάξουμε περιοχή για να δούμε σε τι μεταφράζεται η προσέγγιση της ομάδας στο open world design, είχαμε όμως το περιθώριο να πάρουμε μια ιδέα από τις δυο πλευρές του Luffy. Έχει δύο διαφορετικά skill sets λοιπόν, ένα πιο επιθετικό και θεαματικό, ένα πιο αθόρυβο για stealth. Ο παίκτης δεν είναι ανάγκη να διαλέξει μεταξύ των δύο στην αρχή του παιχνιδιού. Ούτε καν στο τέλος. Μπορεί να αλλάζει από το ένα στο άλλο με το πάτημα ενός πλήκτρου. Έτσι προσαρμόζεται η βασική συμπεριφορά του Luffy αλλά και το σύνολο των κινήσεων που έχει στη διάθεσή του, ειδικές ή όχι. Το ένα σετ σίγουρα διευκολύνει και για μάχη εξ αποστάσεως, το άλλο εκτιμά τη στενότερη γνωριμία με εχθρούς. Από τις αστείες λεπτομέρειες είναι πως ο Luffy μπορεί, για παράδειγμα, να κρυφτεί μέσα σε βαρέλι για να περάσει απαρατήρητος, αλλά είναι τόσο ατσούμπαλος που δεν είναι αυτονόητο ότι θα βγει σε καλό η απόπειρα. Ακόμη και όταν πλησιάζουμε εχθρό για stealth kill το τελικό animation είναι κωμικά μη διακριτικό, ελαφραίνοντας το κλίμα σε κάθε περίσταση. Για την πιο έντονη δράση δεν χρειάζεται ανάλογη διευκρίνιση, όλοι το περιμένουν.



Πάντως ισχύει ότι μπορούμε να αλλάξουμε στιλ ανά πάσα στιγμή, στο μικρό δείγμα που είχαμε μπροστά μας δεν βλέπαμε ούτε το demo ούτε το design να μας επιβάλλει τη μια ή την άλλη επιλογή. Υπονοείται ελευθερία στην προσέγγιση λοιπόν, αν υποθέσουμε ότι αυτή η εντύπωση προκύπτει από συνειδητή σχεδιαστική επιλογή, συνεπώς η επόμενη απορία που έρχεται στο μυαλό σχετίζεται με το αν το παιχνίδι θα είναι αρκετά εύκολο στον κύριο όγκο του ώστε να καλύπτει τα δύο αυτά γούστα χωρίς να τα χαλάει με κανέναν. Άντε και αν είναι πιθανή η θετικότερη δυνατή εναλλακτική, το design να είναι τόσο σφιχτό ώστε να προσφέρει ευκαιρίες μα και πρόκληση, όποιο δρόμο κι αν επιλέξει ο παίκτης. Είχαμε διάφορες απορίες μετά τη δοκιμή και μερικές από αυτές φροντίσαμε να τις εκφράσουμε στους δημιουργούς. Δηλαδή σας περιμένει άλλη μια συνέντευξη, για το One Piece: World Seeker αυτήν τη φορά.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Ganbarion

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Bandai Namco Entertainment

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    BNE Hellas

  • PEGI

    16+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*