Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Pikmin 3 Deluxe Hands On Preview

*
Είχαμε την ευκαιρία να ασχοληθούμε με το Pikmin 3 Deluxe και σας μεταφέρουμε τις πρώτες μας εντυπώσεις.

Το Pikmin 3 Deluxe έρχεται επτά και κάτι παραπάνω χρόνια μετά την κυκλοφορία του original τίτλου στο Wii U με νέο περιεχόμενο και σύστημα χειρισμού προσαρμοσμένο στο Nintendo Switch. Το σενάριο μάς μεταφέρει στον πλανήτη PNF-404 κι αυτό για χάρη των κατοίκων του πλανήτη Koppai. Η απότομη αύξηση του πληθυσμού είχε ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης για τροφή, που σε συνδυασμό με τον ανεπαρκή σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της κατάστασης, έχει οδηγήσει τον λαό στα πρόθυρα του λιμού. Τρεις γενναίοι εξερευνητές, ο Alph, η Brittany και ο Charlie ξεκινούν ένα μακρινό ταξίδι και υπόσχονται να μην επιστρέψουν αν δεν συγκεντρώσουν επαρκή αποθέματα τροφής. Όμως για κακή τους τύχη, το διαστημόπλοιό τους παθαίνει βλάβη και αυτοί βρίσκονται σκορπισμένοι στον πλανήτη PNF-404. Πρωταρχικός τους στόχος είναι να βρει ο ένας τον άλλο, κάτι το οποίο θα επιτύχουν με τη βοήθεια παράξενων πλασμάτων που ονομάζονται Pikmin. Αυτά έχουν διαφορετικές μορφές αλλά και ικανότητες και όλα έχουν άμεση σχέση με τη Γη, μιας και από εκεί ξεφυτρώνουν.




Η πρώτη αποστολή λειτουργεί ως μία εισαγωγή στις βασικές λειτουργίες του παιχνιδιού. Εκεί ο Charlie συναντάει για πρώτη φορά τα κίτρινα Pikmin και ο Alph συναντάει τα κόκκινα. Τα κίτρινα είναι καλοί αγωγοί του ηλεκτρισμού και μπορούν να πετάγονται σε υψηλότερα σημεία από τα υπόλοιπα. Όσο για τα κόκκινα, αυτά έχουν ως βασικό χαρακτηριστικό την αντοχή στη φωτιά, ενώ είναι επίσης πολύ ικανοί χτίστες και ακούραστοι κουβαλητές, ικανότητες που θα φανούν πολύ χρήσιμες για την κατασκευή γεφυρών. Όλα τα Pikmin έχουν τη δυνατότητα να σκάβουν. Μόνο που τα κόκκινα μπορούν επίσης να χώνονται βαθιά στη Γη, ξετρυπώνοντας πολύτιμα υλικά, όπως βόμβες για το γκρέμισμα τσιμεντένιων τοίχων. Με ένα σφύριγμα ο εκάστοτε χαρακτήρας που ελέγχετε τα συγκεντρώνει γύρω του και για οποιαδήποτε εργασία θέλει να εκτελεστεί, απλά σημαδεύει και πετάει προς την επιθυμητή κατεύθυνση τον κατάλληλο αριθμό Pikmin. Τα πλάσματα αυτά δεν είναι μαθημένα να κυκλοφορούν ελεύθερα τη νύχτα. Όταν πέφτει το σκοτάδι γίνονται εύκολη λεία για τα αγρίμια που ζούνε στον PNF-404 και λίγο πριν δύσει ο ήλιος θα πρέπει να φροντίσετε να έχουν επιστρέψει στη βάση τους.



Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός ως προς τη διάρκεια της εξερεύνησης. Αρκεί να έχετε εξασφαλίσει τα απαραίτητα προς το ζην. Σε κάθε περιοχή του πλανήτη υπάρχουν φρούτα, μικρά και μεγάλα, άλλα κατάλληλα προς βρώσιν και πόσιν και άλλα που προσφέρουν επιπλέον ενέργεια στα Pikmin. Στο τέλος τη ημέρας, όλα τα φρούτα στύβονται και τοποθετούνται σε ειδικές φιάλες που αποθηκεύονται στο διαστημόπλοιό σας. Για κάθε ημέρα θα χρειαστείτε τουλάχιστον μία οπότε έχετε υπόψη ότι παράλληλα με το βασικό κορμό της κάθε αποστολής ή την αναζήτηση αντικειμένων η εύρεση φρούτων θα πρέπει να είναι βασικό σας μέλημα.



Από την μέχρι τώρα ενασχόλησή μας, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι το Pikmin 3 υπόσχεται αρκετές ώρες ποιοτικής διασκέδασης, είτε μόνοι είτε παρέα με έναν φίλο και πολλές φορές θα χρειαστεί να βάλετε το μυαλό σας να δουλέψει, για το πως θα φέρετε εις πέρας πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά κάθε αποστολή. Αν για τον οποιονδήποτε λόγο αισθάνεστε ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν πάει και καλύτερα, μπορείτε να γυρίσετε το χρόνο πίσω και να επαναλάβετε τις δραστηριότητες κάποιας ημέρας.  Εκτός όμως από την εξερεύνηση υπάρχουν και μάχες, οπότε θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι ανά πάσα στιγμή. Κανένας κάτοικος του πλανήτη δεν αστειεύεται, όλοι σας βλέπουν σαν εισβολέα και τα Pikmin σαν μεζέδες για να γεμίσουν το στομάχι τους.



Κάπου εδώ, κλείνουμε την εισαγωγή στο Pikmin 3 Deluxe. Συνεχίζουμε το παιχνίδι και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το μεσημέρι της 28ης Οκτωβρίου, οπότε θα δημοσιευτεί το αναλυτικό μας review.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Nintendo

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Nintendo

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Pikmin 3 Deluxe
    • 3+ pegi 3+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://pikmin3.nintendo.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 8

    ENTERNITY SCORE
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*