Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Rainbow Six: Siege Revisit - Year 6 Season 4: Operation High Calibre

*
Η τελευταία προσθήκη του Rainbow Six: Siege για το 2021 και την έκτη σεζόν του τίτλου ονομάζεται Rainbow Six: Siege Year 6 Season 4: Operation High Calibre και, όπως μας έχει συνηθίσει πλέον η Ubisoft, φέρνει έναν νέο operator αλλά και αλλαγές που περιμέναμε καιρό.

Ξεκινώντας όπως και τις άλλες φορές από τον καινούριο Operator, αυτή είναι η Ιρλανδή Brianna “Thorn” Skehan. Η Thorn προστίθεται στην ομάδα των defenders και φέρει ένα εντελώς νέο gadget, ονόματι Razorbloom Shell. Το νέο gadget αποτελεί στην ουσία του μια βόμβα που κατά την έκρηξή της ελευθερώνει πάρα πολλά μικροσκοπικά λεπίδια, ικανά να τραυματίσουν θανάσιμα έναν attacker. Προσκολλάται σε οποιαδήποτε επιφάνεια, απαιτεί ένα μικρό χρονικό διάστημα και “οπλίζει” τη στιγμή που ένας operator της αντίπαλης ομάδας βρεθεί εντός της ακτίνας δράσης του. Εκείνη τη χρονική στιγμή ξεκινάει μια χρονομέτρηση και οι αντίπαλοι αν δεν θέλουν να “γευτούν” τα δεκάδες λεπίδια του gadget, θα πρέπει να φύγουν από τον συγκεκριμένο χώρο ή να καλυφθούν. Το βασικό όπλο της Thorn είναι είτε ένα νέο μικρό αυτόματο όπλο που η ομάδα ανάπτυξης σχεδίασε εξαρχής, το UZK50GI, είτε μια αυτόματη καραμπίνα M870. Η μεσαίου επιπέδου ταχύτητα αλλά και αντοχή της Thorn την καθιστά ιδανική ακόμα και για λιγότερο έμπειρους παίκτες, όμως αυτό που απαιτεί περισσότερη συνήθεια είναι η χρήση του Razorbloom Shell. Η ιδανικότερη χρήση του είναι σε σημεία από τα οποία οι attackers διέρχονται πιο αργά, κι όχι ίσως σε κάποιο μεγάλο δωμάτιο όπου ίσως τους προσφέρει αρκετούς χώρους κάλυψης.


Το High Calibre φέρνει και αυτό με τη σειρά του ένα rework, αυτή τη φορά για το επίπεδο Outback. Αξίζει να σημειώσουμε πως οι αλλαγές αυτή τη φορά οδηγήθηκαν από το ίδιο το community και το feedback των pro players του Rainbow Six: Siege. Η διάταξή του γίνεται αρκετά απλούστερη, ιδιαίτερα στην εξωτερική του πλευρά όπου και μπέρδευε αρκετά λόγω των πολλών αντικειμένων που υπήρχαν διάσπαρτα. Αλλαγές έγιναν και στο γκαράζ για να επιλέγεται περισσότερο από τους παίκτες, ενώ το γραφείο και το party room πλέον είναι πολύ πιο εύκολες τοποθεσίες για να υπερασπιστούν οι defenders, μιας και πλέον υπάρχει breakable wall στη περισσότερη περιφέρεια τους. Ο χώρος του εστιατορίου με τον τεράστιο καρχαρία έχει πλέον μικρύνει και χωριστεί σε δύο δωμάτια, δίνοντας έτσι περισσότερες ευκαιρίες κάλυψης και στις δύο ομάδες. Ο χώρος του μπάνιου έχει τακτοποιηθεί αρκετά, μειώνοντας τα διάσπαρτα αντικείμενα που πιθανώς να αποσυντόνιζαν τους παίκτες ενώ και ο αριθμός των παραθύρων έχουν μειωθεί δραστικά, επιτρέποντας έτσι την γρηγορότερη μετακίνηση των παικτών μεταξύ των χώρων.

Εξυπακούεται πως για ακόμα μια σεζόν υπάρχουν αλλαγές στις ισορροπίες των operator,s προκειμένου να μην υπάρχουν exploits ή χαρακτήρες που υπερτερούν υπερβολικά απέναντι σε άλλους. Στο καινούριο update οι κάμερες και τα drones που χρησιμοποιούν οι παίκτες συμπεριφέρονται με ακριβώς τον ίδιο τρόπο. Οι developers είχαν δεχθεί πολλά παράπονα για την καθυστέρηση που είχε κατά τη σύνδεση η κάμερα του Agent Zero, χρόνος που πλέον έχει μειωθεί στο ελάχιστο, με τα animations του deployment και της σύνδεσης να αλληλοκαλύπτονται. Ακόμα μια αλλαγή είναι πως η Finka, όπως είναι τώρα μπορεί να σηκώσει έναν πεσμένο σύμμαχό της, αλλά όχι τον εαυτό της, οπότε οι developers με το Operation High Calibre της προσθέτουν και αυτήν την δυνατότητα.

Λοιπές αλλαγές κάνουν τη ζωή των παικτών αρκετά πιο εύκολη και κυρίως πιο παραμετροποιήσιμη.. Το ανανεωμένο HUD παρέχει πολύ περισσότερη πληροφορία, τόσο για τον τύπο των όπλων που κουβαλάτε, όσο και τη διαθεσιμότητα των gadget ανά πάσα στιγμή, μέσω μιας μπάρας που βρίσκεται στο κέντρο της οθόνης. Οι developers ανέφεραν συγκεκριμένα πως το επανασχεδιασμένο HUD είχε ως γνώμονα και τους μελλοντικούς operators. Μεταξύ άλλων, πλέον οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα αλλαγής στα χρώματα των ομάδων, μέσω των accessibility options, για την ώρα όμως η επιλογή μπορεί να γίνει μόνο μεταξύ μπλε, πορτοκαλί και κόκκινου χρώματος, κάτι που ίσως δεν είναι ιδανικό για ανθρώπους με αχρωματοψία. Στα επόμενα updates όμως είναι σίγουρο πως θα δούμε να προστίθενται και περισσότερα χρώματα.

Ακόμα μια χρονιά κάλυψης του Rainbow Six: Siege, έφτασε λοιπόν στο τέλος της. Χαιρόμαστε που βλέπουμε την Ubisoft αποφασισμένη να συνεχίσει την υποστήριξη του τίτλου, κάτι που επιβεβαιώνεται και με την κυκλοφορία των βελτιωμένων εκδόσεων για Xbox Series και PlayStation 5. Το γεγονός είναι πως σε αντίθεση με πολλούς από τους πειραματισμούς της Γαλλικής εταιρείας, το Rainbow Six: Siege έχει πια καθιερωθεί ως ένας ολοκληρωμένος τίτλος esports, με σταθερό κοινό και μεγάλο αριθμό παικτών, που ασχολούνται ακόμα και με επαγγελματικά πρωταθλήματα, σε παγκόσμιο επίπεδο. Και τα τέσσερα φετινά Operations μας άφησαν απολύτως ικανοποιημένους, ενώ το περιεχόμενο που προσθέτουν στο Rainbow Six: Siege, δικαιολογεί απόλυτα την τιμή του Year 6 Pass. Οι θιασώτες του τίτλου, είμαστε σίγουροι πως διασκεδάσατε το ίδιο με εμάς για ακόμα μια χρονιά στο Rainbow Six: Siege.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Ubisoft Montreal

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Ubisoft

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Tom Clancy's Rainbow Six: Siege
    • 18+ pegi 18+
      • 7.7 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (9)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://rainbow6.ubi.com/siege/en-GB/ FOLLOWERS 10 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 7

    ENTERNITY SCORE
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*