Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

SEGA Mega Drive Mini Hands On Preview

*
Δοκιμάσαμε άλλη μια retro κονσόλα, το SEGA Mega Drive Mini, και αυτές είναι οι εντυπώσεις μας. Αξίζει, λοιπόν, να επενδύσετε;

Έχοντας φτάσει πλέον τα 30 χρόνια ζωής και το milestone των 30 εκατομμύριων σε πωλήσεις στα χρόνια που έμεινε στην αγορά, το SEGA Mega Drive μεταμορφώνεται στην επόμενη mini έκδοση κονσόλας που θα βρεθεί στα ράφια των καταστημάτων. Η αγορά έχει συνηθίσει πλέον να υποδέχεται τις κονσόλες-μινιατούρες, μιας και το εγχείρημα απεδείχθη επιτυχές. Γιατί όχι άλλωστε, αφού για διάφορους και κατανοητούς λόγους γίνονται αρεστές σε διαφορετικού τύπου μερίδες της κοινότητας - π.χ. retro lovers, συλλέκτες, νέους που θέλουν να μάθουν όσα περισσότερα μπορούν για την ιστορία της βιομηχανίας που αγαπούν- και προσφέρουν μπόλικους κλασικούς τίτλους με όσο το δυνατόν πιο κοντινή την πρωτότυπη αίσθησή τους.




Στο πλαίσιο της Gamescom βρεθήκαμε πρόσωπο με… πρόσωπο με τη νέα mini κονσόλα που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει η SEGA. Η συσκευή έχει το μισό μέγεθος της αρχικής και σίγουρα πολύ μικρότερο βάρος. Στην επιφάνεια, στο αριστερό κάτω μέρος είναι το γνωστό σημείο με το πλήκτρο Reset, το διακόπτη on/off και το ρυθμιστή της έντασης του ήχου. Στο μπροστινό σημείο της βρίσκεται φυσικά η υποδοχή για ακουστικά μαζί με δύο υποδοχές USB για τα χειριστήρια. Στο πίσω μέρος της βρίσκεται μια έξοδος HDMI και μια θύρα για την τροφοδοσία. Τα χειριστήρια, αυτήν τη φορά μεγαλύτερα από την ίδια τη συσκευή, είναι ακριβή αντίγραφα των πρωτότυπων και στην τελική συσκευασία θα περιλαμβάνονται δύο από αυτά.



Στα της εμφάνισης λοιπόν η SEGA έκανε εξαιρετική δουλειά. Βάζοντας τη συσκευή σε λειτουργία μάς υποδέχεται η οθόνη με τα 42 παιχνίδια που είναι προεγκατεστημένα. Η λίστα τους είναι λίγο πολύ γνωστή ήδη και περιέχει δύο επιπλέον που δεν κυκλοφόρησαν ποτέ στην πρωτότυπη κονσόλα, τα ports των Darius και Tetris. Με μια περιήγηση στο μενού βλέπουμε τις επιλογές απεικόνισης των παιχνιδιών, δηλαδή επιλέγουμε αν θέλουμε να τα βλέπουμε σε full-screen ή σε ένα πλαίσιο στο κέντρο με διαφορετικά φόντα που επίσης μπορούμε να επιλέξουμε. Η έκπληξη είναι αν πως διαλέξουμε τα ιαπωνικά ως γλώσσα, τότε το interface αλλάζει και βλέπουμε τους τίτλους με τα εξώφυλλά τους όπως ακριβώς κυκλοφόρησαν στην Ιαπωνία. Επιπλέον, αν βαρεθούμε να παίζουμε ένα παιχνίδι και θέλουμε να μεταβούμε σε ένα άλλο, δεν χρειάζεται να απενεργοποιήσουμε την κονσόλα, αλλά αρκεί να αποθηκεύσουμε την πρόοδό μας στο τρέχον παιχνίδι, σε κάποιο από τα ελεύθερα slots, και να πατήσουμε το πλήκτρο Reset πάνω στη συσκευή για να επιστρέψουμε στο κεντρικό μενού.



Από τα 42 παιχνίδια του, εμείς δοκιμάσαμε τα εξής 5: Castlevania The New Generation (δηλαδή Bloodlines), Sonic the Hedgehog, World of Illusion, Road Rush II και Street Fighter II - Special Champion Edition. Το emulation ήταν εξαιρετικό καθ’ όλη τη διάρκεια της ενασχόλησής μας με το Sega Mega Drive Mini και τα χειριστήρια του, όπως περιμέναμε (αλλά και θυμόμασταν), είναι χάρμα… χειρών. Τα παιχνίδια που διαθέτει είναι ένα όμορφο ποτ πουρί της βιβλιοθήκης της κλασικής αυτής κονσόλας και θα ανταμείψει πλήρως όσους την εμπιστευτούν. Το μόνο που θέλει λίγη προσοχή είναι η λειτουργία απεικόνισης. Σε τεράστιες οθόνες το full-screen μπορεί να μην αποδειχτεί εξίσου… ευεργετικό. Είπαμε, ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις, απολαμβάνουμε υπεύθυνα.





 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    SEGA

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    SEGA

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Zegetron

  • PEGI

    16+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • SEGA Mega Drive Mini
    • 16+ pegi 16+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://megadrivemini.sega.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 8

    ENTERNITY SCORE
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*