* ";

Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

Sea Of Thieves Closed Beta Hands-on Preview

Sea Of Thieves Closed Beta Hands-on Preview
Ούτε που ξέρουμε πόσα διαφορετικά gameplay trailers του Sea Of Thieves έχουν περάσει από τα μάτια μας από το 2016 μέχρι πρόσφατα, διάστημα κατά το οποίο δοκιμαζόταν σε έκδοση alpha. Πριν λίγες μέρες πήρε σειρά το closed beta testing όμως και έτσι πήραμε, επιτέλους, γεύση από τη δομή του παιχνιδιού που αναμένεται σε λιγότερο από δύο μήνες. Στη δοκιμή όλα ξεκινούν με την επιλογή πλοίου ουσιαστικά. Το είδος/μέγεθος του πλοίου καθορίζει αν χρειάζεται ένα άτομο, δύο ή τέσσερα, τουλάχιστον βάσει των διαθέσιμων επιλογών σε αυτό το στάδιο. Ιδανικά βέβαια μια τετραμελής παρέα βρίσκεται online, χρησιμοποιεί voice chat και παίρνει ένα πλοίο με εκτόπισμα.Η ομαδικότητα επιβάλλεται πάντως, αφού η Rare φρόντισε το ταξίδι στη θάλασσα να μην είναι υπόθεση ενός ατόμου, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Μιας και μιλάμε για ιστιοφόρα, είναι σημαντικό να υπολογίσει κανείς πόσα πανιά πρέπει να κατεβάσει και σε τι γωνία προκειμένου να εκμεταλλευθεί το διαθέσιμο αέρα αλλά όχι να το παρακάνει όταν η υψηλότερη δυνατή ταχύτητα δεν είναι το ζητούμενο όπως π.χ. στην προσέγγιση ενός νησιού ή σε μανούβρες διαφόρων ειδών κόντρα σε κάποιο άλλο πλοίο. Η άγκυρα ανεβαίνει και κατεβαίνει μεν από ένα άτομο, αλλά με περισσότερους όλα γίνονται πιο γρήγορα. Πριν πάρετε φόρα προς το πηδάλιο για να κάνετε τους καπεταναίους, θυμηθείτε πού ακριβώς θα στέκεστε και τι σημαίνει αυτό για την ορατότητά σας με τα ανοιχτά πανιά στο οπτικό σας πεδίο. Για αυτό κάποιος πρέπει να είναι ψηλά και να ειδοποιεί αναλόγως για να μην καταλήξει το πλοίο να εμβολίζει στεριά αντί για αντίπαλο πειρατικό. Και για να μην ξεχνιόμαστε, τα κανόνια δεν γεμίζουν ούτε πυροδοτούνται μόνα τους. Αντίστοιχα οι τρύπες κλείνουν με κόπο και το νερό πρέπει να καταλήγει κάπως έξω από το σκαρί. Και όλα αυτά με φωνές εδώ κι εκεί αφού το σύστημα voice chat συνυπολογίζει την απόσταση που χωρίζει τους παίκτες. Αν είναι μεγάλη, τότε δεν ακούγεται ο ένας στον άλλον. Ό,τι πρέπει για συνωμοσίες με αντίπαλο πλήρωμα.Κι όποιος κοιμάται στη δουλειά πετάει και με κανόνι αν χρειαστεί. Αν επιβιώσει το μένος των συντρόφων του θα έχει να λέει μια ιστορία ακόμη. Αλλιώς κάνει respawn αλλά μένει για λίγο σε πλοίο φάντασμα. Εκτός αν τον παρατήσουν σε ερημιά. Τότε περιμένει γοργόνα για να του δείξει το δρόμο. Κι αν ξεχαστούν όλοι μαζί παρέα, δεν τους φάνε οι καρχαρίες, δεν διαλυθεί το πλοίο ή δεν δεχτούν επίθεση με στόχο τους θησαυρούς που μάζεψαν για χάρη του quest, μπορεί να βρεθούν στην άκρη του χάρτη. Εκεί η θάλασσα ματώνει και το πλοίο διαλύεται μόνο του. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, ας πούμε ότι δεν ανησυχούμε για το πνεύμα και τη φαντασία της Rare.
Τι γίνεται όμως στην κανονική ροή του παιχνιδιού; Κάθε «πλήρωμα» αναλαμβάνει αποστολές, που φαίνεται να οδηγούν πάντα σε θησαυρό. Η αρχή γίνεται με κάποιο γρίφο στους στίχους του οποίου βρίσκονται στοιχεία για την τοποθεσία που πρέπει να προσεγγίσουμε. Εναλλακτικά με κάποιο χάρτη που απεικονίζει το νησί-στόχο. Ωστόσο είναι δικό μας πρόβλημα να βρούμε το σωστό σημείο στο χάρτη του κόσμου και να χαράξουμε πορεία αναλόγως. Δεν πρόκειται να επισημανθεί αυτόματα ο στόχος στο χάρτη δηλαδή. Η διαδρομή κρύβει κινδύνους, ακόμη και η επιστροφή για την πώληση των κλοπιμαίων για εξασφάλιση χρημάτων. Και επειδή ο κόσμος περιλαμβάνει και άλλους παίκτες, εκείνοι είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος πάντα. Οπότε μια εξόρμηση δεν είναι απλή ή γρήγορη υπόθεση και μπορεί εύκολα να κρατήσει μισή και μία ώρα. Δεν ξέρουμε πόσες θα είναι οι διαθέσιμες αποστολές, ξέρουμε όμως ότι θα μοιράζονται από τρεις πλευρές, όχι από μία που είδαμε στη δοκιμή. Ενώ παραμένει μυστήριο το κατά πόσο θα υπάρχει και άλλο, πιο τυποποιημένο περιεχόμενο ως κορμός της τελικής εμπειρίας.Πάντως διαφαίνεται το κλασικότερο πρόσωπο της Rare, με πολύ χιούμορ, ευφάνταστες λεπτομέρειες και ιδιαίτερο στιλ. Η γενική αισθητική μπορεί να κινείται προς το καρτούν, ειδικά σε χαρακτήρες, αλλά μια ματιά στην παλλόμενη θάλασσα δεν μπορεί παρά να εντυπωσιάσει. Κάποιες εμπνεύσεις μένουν στο μυαλό ακριβώς επειδή θα αποφεύγονταν από άλλους. Ο χάρτης έχει και κάποια όρια. Αλλά αντί για αόρατο τείχος, υποχρεωτική αναστροφή με κάποια αστεία δικαιολογία και άλλα παρόμοια, η Rare βασίστηκε στη θεωρία της εποχής ότι υπάρχει άκρη της θάλασσας στο οποίο τελειώνει ο κόσμος. Στα άκρα του χάρτη λοιπόν η θάλασσα κοκκινίζει, ματώνει και διαλύει σταδιακά κάθε πλοίο, αναγκάζοντας κάθε πλήρωμα να κάνει πίσω προκειμένου να επιβιώσει.Η υποστήριξη Xbox Play Anywhere πάντως, αλλά και η συμπερίληψη του τίτλου στο Xbox Game Pass, είναι πιθανότερο να οδηγήσει μονομιάς και ικανό μέγεθος κοινότητας ώστε να σταθεί στα πόδια του από νωρίς ο τίτλος. Βέβαια, η μεγάλη εικόνα παραμένει «θολή». Αλλά όχι για πολύ ακόμη προφανώς.

 
5 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  Rare

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

  Microsoft

 • ΔΙΑΝΟΜΗ

  Microsoft Hellas

 • PEGI

  16+

 • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login
  • Sephiroth
  • Πολλές οι υποσχέσεις, έχει πολύ ενδιαφέρον το game και ευελπιστώ από εδώ και στο εξής να αφήσει η Microsoft την Rare να δημιουργήσει. Το έχει ανάγκη το Xbox, το έχει ανάγκη η Microsoft, το έχουμε ανάγκη όλοι μας!

  • TheodorosGR
  • Αν και κρατούσα μικρο καλάθι.. μετα την τελευταια closed beta παει σιγουρα για αγορα σε PC. Πολυ καλο gameplay φοβερή ατμόσφαιρα και πολυ διασκεδαστικό. Ελπιζω μονο να μην τα είδαμε ολα στην beta γιατι θα γινει γρηγορα βαρετο.

   • Kalamitis
   • Φαίνεται πολύ ωραίο παιχνίδι αλλά και εγώ αναρωτιέμαι τι επιπλέον θα προσθέσουν. Πιστεύω πως μάλλον χρειάζεται ένα progression system ειδάλλως αν μείνει το παιχνίδι ίδιο με τη beta φοβάμαι πως όσο ωραίο και να είναι το gameplay στο τέλος θα γίνει επαναλαμβανόμενο.

  • noxius91
  • Ελληνικό group-ακι για το sea of thieves παιδιά, όποιος σκοπεύει να το πάρει ελάτε να γίνουμε πολλοί https://www.facebook.com/groups/217891322116505/?ref=bookmarks

  • gusvagen
  • Α βγάζει exclusive η Microsoft..τι χρονιά έχουμε;

Μείνε ενημερωμένος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΜΑΣ, ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ ENTERNITY.GR!

Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity