Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

Secret Government Preview

*
Το νέο strategy game της 1C Entertainment με ομάδα ανάπτυξης τη ρωσική GameTrek κάνει τον παίκτη μέλος των Illuminati. Το Secret Government είναι, πιο συγκεκριμένα, ένα grand strategy game που ξεκινά από τον 18ο αιώνα, καλύπτει γεωγραφικά ολόκληρη τη γηραιά Ήπειρο και ακολουθεί την ανάπτυξή της με την πάροδο του χρόνου έως και τη σημερινή εποχή, ανάλογα φυσικά με τις κινήσεις του παίκτη, οι οποίες ορίζουν πώς θα προχωρήσει. Είδαμε λοιπόν το παιχνίδι από κοντά, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο στην Gamescom 2019 και αποκλειστικά… κεκλεισμένων των θυρών, και αναλάβαμε το ρόλο του Grey Cardinal, του ανθρώπου δηλαδή που υποκινεί τα πάντα (όσον αφορά τις κυβερνήσεις της Ευρώπης), χωρίς παρόλα αυτά να φαίνεται. Ο παντοδύναμος άνθρωπος-σκιά.Το παιχνίδι απαιτεί διάβασμα, διαθέτει στον παίκτη φαινομενικά άπειρα πράγματα να διαχειριστεί και το βοηθά με όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες. Πληροφορίες που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, εν μέρει, πληροφορίες που τραβάνε πολλά χαρακτηριστικά από σχετικό fiction και θεωρίες συνομωσίας, αλλά και πληροφορίες σχετικά με το πιθανό αποτέλεσμα κάποιας βασικής στρατηγικής. Σκοπός άλλωστε είναι ο χειρισμός όλων των κρατών της ηπείρου, αλλά και των κυβερνήσεων αυτών, πάντα υπό κάλυψη, καθώς μιλάμε για κοινότητα που πάντα δρούσε στο σκοτάδι. Ως προς αυτό, ανάλογα με τις πράξεις του παίκτη, υπάρχει ειδική ένδειξη για το πόσο πιθανό είναι να αποκαλυφθεί από κάποιον, πράγμα που τον αναγκάζει σε πιο μετρημένες κινήσεις που απαιτούν ούτως ή άλλως χρόνο (που μπορεί να περάσει και σε fast forward, εάν και εφόσον δεν χρειάζονται παρεμβάσεις στο μεταξύ), αλλά ακόμα και σε υποχωρήσεις.
Το βασικό μέλημα του παίκτη είναι να ελέγξει την κατάσταση του εκάστοτε κράτους που τον ενδιαφέρει κατά τη διάρκεια της περιόδου στην οποία βρίσκεται και στη συνέχεια να στείλει τους απαραίτητους ανθρώπους ώστε να δημιουργήσει συμμαχίες ή αντιπαλότητες, ειρήνη ή πόλεμο, να χειραγωγήσει τους λαούς και την ανάπτυξη των ίδιων των θρησκειών. Έτσι αλλάζει και η ιστορία αφού, χάρη στη χρήση της διπλωματίας, ο παίκτης χειρίζεται την οικονομία, το στρατό, τις κοινωνικές τάξεις και τις ιδεολογίες όλων των κρατών. Αυτό το κάνει στρατηγικά πάντα, αφού με την πάροδο των χρόνων, ο χάρτης αλλάζει… χρώμα και καθώς η ιστορία πορεύεται ανάλογα με την αρέσκεια (και τη διακριτικότητα) του παίκτη. Όταν μάλιστα τα πράγματα δείχνουν να ξεφεύγουν από τον έλεγχο, υπάρχει η δυνατότητα παύσης, οπότε και υπάρχει η ελευθερία πιο προσεκτικού ελέγχου και αξιολόγησης.Το Secret Government είναι βαθύ παιχνίδι, παιχνίδι που στην αρχή θα μοιάσει και με χαοτικό σε μια μερίδα του κοινού του είδους του. Εδώ παίζει ρόλο και το διάβασμα που προαναφέραμε, μιας και για να επενδύσει κανείς χρόνο στο παιχνίδι αυτό, πρέπει να είναι και προετοιμασμένος για μελέτη. Κάτι που είναι και απόλυτα φυσιολογικό για ένα strategy game που αντιμετωπίζει τον παίκτη με σεβασμό. Οι δυνατότητες που κρύβονται πίσω από τη φιλοσοφία του μπορεί και να προκαλέσουν τον παίκτη σε αρκετά διαφορετικά playthroughs. Αυτό που μένει να δούμε τελικά είναι το πόσο θα εμπλουτιστεί με animations και cutscenes, πράγματα που στο demo που δοκιμάσαμε ήταν απόντα.

 
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

Μείνε ενημερωμένος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΜΑΣ, ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ ENTERNITY.GR!